Ogólne > Hydepark

watek dla purystow jezykowych

<< < (5/10) > >>

Idris:
No dobrze purysci i nie ale tak z ręką na sercu kto uważa że osoba zakładający tamten wątek faktycznie dostała to stanowisko? Zaczynając od tego że jakoś ciężko mi uwierzyć że poważna firma zatrudniajac pracownika bez znajomości języka duńskiego wręcza mu umowę w tym języku, kończąc na tym że jakoś trudno uwierzyć że w miarę inteligentna osoba formułuje post w ten sposób i jeszcze się pyta na forum czy 46 tys to dużo. Komuś się nudziło i ot powstała taka poczwarka

Paulina23:
Moim zdaniem Jomir niepotrzebnie usunela posty i zaczela dzielic na madrych i glupich po wielkosci wynagrodzenia.
Co do formy tematu nowejwdanii, zgadzam sie z Roga. Forma jak i tresc sa malo przyjemne, wiec potraktowalam to z zartem bez chceci obrazania kogokolwiek. pzdr

zpatentem:
Dla mnie to byla oczywista podpucha: "dong nad mozem", karta skatowa na 3 miesiace by wygladala troche inaczej, kontrakt dla obcokrajowca po dunsku, autorki nie wyciagnieto szybciutko z piwnicy musiala najpierw pisac podanie i rownoczesnie sprawdzic warunki zycia w Danii by nie zadawac durnych pytan juz po przyjezdzie. Dodam, ze Dong szuka aktualnie it technika do pracy w Warszawie (??) ale najwazniejsze to jest to, ze "autorka" nie zagladnela na forum od czasu napisania postu, a przeciez w miare zahukana, powinna miec wiecej pytan i ewentualnie odpowiedziec na pare postow.

Mam swoje podejrzenia kto ten post napisal bo pamietam jak osoba ta prowokacyjnie szukala dobrze wyposazonego i z mega poprawna polszczyzna, przyjaciela bedac opiekunka w Niemczech.

surja85:
No no no... Robi się coraz ciekawiej  ;D

andrejos:
No no Zpatentem niezly bylby z Ciebie Sherlock Holmes ;D poza tym w calosci podzielam Twoje spostrzezenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej