Ogólne > Kultura

Dunskie restauracje swiatowej klasy

<< < (3/8) > >>

daniaa:

--- Cytat: beatrycza w 17 Sty 2015, 22:00:41 ---Prawdziwe mieso kosztuje, tzw. bar mleczny, czy tez szybkiej obslugi slynie z niskich cen. Watpie ze tam wszystko jest ...
--- Koniec cytatu ---
O rany, pokolenie "fakebooka". Nie obrażaj barów mlecznych i nie porownuj do fastfoodow. Nigdy! Bar mleczny cechuje się tanimi produktami bo do dań dopłaca państwo i to są jedyne miejsca gdzie masz pewność świeżych dań.
Ja to rozumiem, czasami człowiek ma ochotę na kolorowe, artystycznie przygotowane danie, zupę z ośmiornicy, ciekłe azoty i inne głupoty. Tak od święta. Bo na codzień dunczyk jeśli już potrzebuje obiadu na szybko to pobiegnie do "Maka", albo na włoską.. ehmm turecką pizze (a tam to już inny standard)  ;)

Odense fyn:
Charlotte w Warszawie ja też polecam :)

Jomir:

--- Cytat: happybeti w 18 Sty 2015, 10:42:52 ---Pewna nie jestem  ;)- wiem tylko, że taki rekin wielki tam wisi na zewnątrz . Może i Columbus -  nie pamiętam .
Aha, przypomniało mi się jeszcze o "rosyjskiej restauracji" "Ładoga ", tej na statku. Ale tez nie byłam i nie wiem, ile to warte  :)

--- Koniec cytatu ---
Zagladalam kiedys do Ladogi, ale bardzo dawno temu, troche "mordowniowata" :)

zpatentem:
Bylem w Ladodze, z jakas tam urocza modelka, ktora wybrala, zgodnie z moimi oczekiwaniami, najdrozsze danie ktore bylo ogromne, bo skad ta cena? :) Kuchnia ciezka bez polotu, wysokie ceny bo knajpa na okrecie, wiec intrygujace otoczenie :) Ponoc juz nie istnieje.

Daniaa,

Nie przesadzaj z makami czy turkami; obenie jest wiele restauracji (mowie o stolicy) gdzie sie sprzedaje dobre obiady i dosc tanie na wynos np.: Le Marche, znam pare, tuz obok, francuskich, tajskich, pakistanskich. Super Best sprzedaje wiele zamrozonych i interesujacych dan z Le Marche (pododdzial Cofoco).
Kupuje pizze zawsze u wlochow, nigdy u innych przybledow :) Lubie te ich opowiadania o niedostepnym dla innych, prababcinym tajemnym przepisie na ciasto, wlasciciel sie juz 3 razy zmienil, a ciasto nadal znakomite :)

Odense Fyn,

Podobno Charlotte jest juz w wielu miastach w Polsce :)

happybeti:
Hehe, zpat ;)- w takim razie nie będę żałowała, że będąc w Polsce, nie mam czasu na "wyjście"  8).
Cóż...mówi się "trudno"  ;).
BTW, jak już o zwyczajach kulinarnych mowa- bedąc w Paryżu, nadziwić się nie mogłam tym turystom, którzy , zamiast zjeść obiad w jakiejś ulicznej francuskiej knajpce, walili do McDonalda  ::). Dodam tylko, że cenowo było podobnie, gdyby to dla kogoś był argument  8).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej