Ogólne > Kultura
Dunskie restauracje swiatowej klasy
andrejos:
W Noma duzo osob pracuje za darmo traktujac to jako przystanek na zdobycie doswiadczenia i wpisania w cv Noma.Na zmianie jest okolo 30 osob dlatego gotuja na biezaco nie ma dan odgrzewanych itp.jak ktos jest ciekawy nowych smakow to to jest bardzo dobre miejsce lecz niestety drogie...cos za cos. Zpatentem ktore pizzerie wloskie mozesz polecic w Kbh?
zpatentem:
Andrejos,
Hmm... Jestem rowerzysta wiec smigam do pobliskiej i wielokrotnie sprawdzonej Scamorza na Østerbrogade. Z reguly zamawiam deklamujac: "taka jaka bys przyrzadzal dla siebie" to o dziwo skutecznie dzialajacy zwrot we wloskich pizzerniach :)
Zobacz tez tutaj:
http://www.aok.dk/restaurant-og-cafe/aok-brugernes-bedste-pizzasteder
http://politiken.dk/ibyen/restauranter/?koekkentype=italiensk&sortering=senest-anmeldt
http://politiken.dk/kultur/madogdrikke/restaurantanmeldelser/ECE1852736/kokkehuerne-her-faar-du-byens-bedste-pizzaer/
daniaa:
Nie czujeta ironii, wszystko takie poważne i światowe ze stolyyyycy czytające "menukorty" (a polskiego się zapomina? :P).
Idę na McDanie (ach, znowu ta ironia). Idę do własnej kuchni, a te światowe niech dalej płacą za te gwiazdki, by być "znaną i lubianą".
Co ja wprowadzam? Nieee, raczej odradzam ;D
roga:
Wlasna kuchnia - najlepsza, jezeli sie chce zrobic to co dobre, z super surowcow.
beatrycza:
Oczywiscie mozna zrobic wpis do ksiazki zazalen i czekac na przeprosiny, a jak niezadowalajace beda mozna tez skrobnac zazalenie do PIHu.Tylko trzeba to lubic, ja wole machnac reka na te kilka zlotych i zapamietac gdzie mam nie chodzic. Wole isc do restauracji, nie mowie ze swiatowej slawy, bo nie stac mnie.....moze kiedys. Ale jest mnostwo restauracji, zajazdow,czy tez kro gdzie naprawde swietnie gotuja i kelner albo tez sam wlasciciel podejdzie zapytac sie czy smakuje. Jezeli w takim miejscu mam problem od razu mowie i jest na miejscu rozwiazywany z usmiechem na ustach. To jedno a co do tego nieszczesnego fakebooka ktory pasuje do tematu jak kwiatek do wolu to naprawde jest duzo ludzi ktorzy nawet nie maja tam konta i potrafia bez tego zyc. Ja jestem z czasow co nawet nie snilo o " pokoleniu fakebooka". Dzinozaur! Ale jak sie okazuje inni wiedza lepiej i wiecej od osoby zainteresowanej. To tyle co mam do napisania w temacie barow mlecznych, ksiazek zazalen i pokolen fakebooka!!! Ten watek ma inny temat i fajnie by bylo aby sie tego trzymac i byc moze powymieniac sie adresami dobrych restauracji.Osobiscie uwazam, ze dunskie restauracje sa naprawde na wysokim poziomie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej