Ogólne > Kultura
Dunskie restauracje swiatowej klasy
zpatentem:
Beatrycze,
Dobre restauracje, znajdziesz na stronach internetowych ; jezeli mieszkasz w duzym miescie to gugluj np: Alt om Århus
i tam znajdziesz rodzaje kuchni, recenzje, kategorie (tez cenowe) i wypowiedzi konsumentow.
frisms:
Roga -
Hej Roga,nie wiem gdzie byleś,ale ja na przykład w Formel B,Le Sommelier,Famo,MR.Bardzo polecam tez Fiasco na Frederiksberg.No i Salon 39 który nie jest typowa restauracja - ale gdzie robią najlepsze drinki w Kbh.i smaczne kalamary za nie cale 100 kr.miseczka.
Wiesz wydaje mi sie ze cały urok tej skandynawskiej kuchni czy w tym przypadku duńskiej tkwi w prostocie smaku i prostocie wykonania a także stronie wizualnej.Na przykład Formel B to juz przechodzi samych siebie.W Nomie jeszcze nie byłam.Nigdy nie lubiłam francuskiej kuchni i bardziej wole włoską,szynkę parmeńską,ravioli i włoskie ekspresso.Wloska kuchnia jest kuchnia rustykalna ale można wyczarować mnóstwo pyszności także na wysokim poziomie...
Masz taka Michelinowa albo blisko gwiazdy Michelina restauracje do której zawsze byś poszedł i zawsze byś komuś polecił,chodzi mi o te duńskie...
zpatentem:
frisms,
Mozesz zrobic kulinarny przeglad, pelnego sukcesow, imperium COFOCO zaczynajac od HOST (2 kropki nad O),jak za tanie :) to polecam Søllerød Kro (Holte), Kong Hans (kolo Magasin de Nord) i Geranium przy stadionie na Østerbro, na Christianshavn jest tez legendarna wloska Era Ora .
happybeti:
Akurat wczoraj się natknęłam :D.
http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,138262,17264202,Jak_wyglada_najlepsza_restauracja_swiata_od_kuchni_.html#TRwknd
zpatentem:
Ciekawy artykul i niestety typowo polskie zjadliwe komentarze, ludzie maja klopoty zaakceptowac cos innego i nowego. Widocznie jest zapotrzebowanie na taka nowatorska kuchnie skoro kucharze z calego staraja sie o praktyki, tez paromiesieczne czekanie na stolik .20 lat temu na pewno tez szydzili z japonskiej kuchni; sushi.. tfuu surowe ryby??!!
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej