Ogólne > Pomoc!
szkoła językowa
surja85:
jezykowa dla mamy, podstawowa dla corki, bo zapytanie bylo o obie szkoly :D
Jomir:
szesciolatki ida do zerowki
miki91:
dzis pujde do szkoly jezykowej dla doroslych i powiem ze chcialabym sie zapisac i zapytam jak to zalatwic, a dla corki pojade do konca tego tygodnia ale tez do szkoly jezykowej dla dzieci bo ona tez nie zna jezyka i jak bylam w komunne to tam mi babka powiedziala ze mam jechac do szkoly i tam oni juz wszystko zalatwia umowia spotkanie i wysla dokumenty do komunne. mam nadzieje ze wszystko sie uda. dzieki za odpowiedzi.
Jomir:
Nie ma szkoly jezykowej dla dzieci.
W niektorych szkolach sa jedynie tzw. modtageklase - w ktorych sa dzieci, ktore nie mowia po dunsku i przez pierwsze dwa lata ucza sie tylko dunskiego i matematki, maja tez plastyke, wf i cos tam jeszcze.
Dlatego, musisz sie skontakowac z lokalna szkola, najblizsza Twojemu miejscu zamieszkania, a szkola sama juz posle dalej.
To jest tez dlatego, ze jak ta klasa jest w innej szkole, to i tak dziecko przynalezy do rejonowki i zazwyczaj do niej wraca jak juz zna nieco jezyk.
surja85:
Dobrze prawisz Jomir hihi. Mała trafi do normalnej szkoły :D Mój syn właśnie od tej modtageklase zaczął, ale tak jak pisałam nie było to najlepsze rozwiązanie. Szybciej uczy się języka w kontakcie z większą ilością dzieci w zwyklej klasie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej