Ogólne > Rodzina ...
jade z dziećmi do Danii i mam pare pytań
zpatentem:
Masz nieodpowiednia atytiude- natychmiastowe wymagania od Danii. Przeciez, na milosc boska! To panstwo nie partycypowalo w "produkcji" :)
Dzieci maja sie uczyc dunskiego od poczatku, zajmie im to pare godzin czy dni :) a wtedy wieczorami bedziesz miala mozliwosci draznienia ich jezykiem polskim :)
Na wszystkie swiadczenia komunalne musicie jakos zasluzyc, spelnic wymagania, ktore ostatnio zostaly nawet zmienione.
Dania kocha dzieci, bez wzgledu na kolor i pochodzenie i na pewno cos kiedys otrzymacie, ale musicie miec jakies lekko permanentne "polaczenie" z Dania.
dania_d:
Czytamy ze zrozumieniem. Bylo podane dlaczego 25% zasilku na dziecko
Zapomnij o wypadach do pl na socjalu. Traktuja to jako twoj urlop a skoro masz pieniadze na podroz do ci nie potrzebny socjal. ( tak ci powiedza w komunie )
Ty sie martw o siebie a nie o dzieci. On juz po tygodniu beda wiecej rozumiec wiecej niz ty po miesiacu. Wlacz im rammasjang i nauka leci ;)
To wszystko zalezy od komunny, te co sa biedniejsze to wieksze wymagania i wiecej czepiania sie. No i auto do 10 tys kr, chyba ze malzenstwo to chyba do 20 tys kr. Ale takim autem za 20 tys kr to raczej strach jechac tyle km do pl.
Dzieci do zlobka to chyba od 7 miesiecy juz.
Powodzenia zycze, ale zastanow sie czy chcesz tej pomocy socjalnej, bo jak przez pol roku sama nie znajdziesz pracy to cie wywioza stad. I po co ci to ?
6 miesiecy twojej pracy, bo jak inaczej ? Ale to tez juz chyba tez iles godzin przepracowac
Lepiej skromnie, wyslij dzieci normalnie do dunskiego przedszkola, zlobka, i szukaj pracy , jedyne racjonalne rozwiazanie, i ew szybko smigaj do szkoly uczyc sie dunskiego, bo potem ty bedziesz miala problem z komunikacja nie dzieci jak myslisz
JoPlDan:
rece opadaja....... ....a co kobieto od siebie dalas, ze masz takie wymagania
dania_d:
A z reszta ja sie Natalii nie dziwie. Ostatnio gdzies przeczytalem, ze dunska rodzina pracuje 1,5 roku na srednie mieszkanie w stolicy :o
Ja chyba sie przeniose do tej Danii, o ktorej sie duzo mowi w PL mediach. Pisza ze tu super socjal itd. A potem ludzie sa w szoku ze tu nie jest tak rozowo.
Jeszcze teraz dochodzi ta polityka antyemigracyjna.
A i nastaw sie psychicznie ze min raz w miesiacu bedzie wisala kartka w przedszkolu o wszach :-[
Jesli szukasz luksusu to nie ten kraj. Jest wyzszy standard zycia, ale sprobuj miec lepsze auto w garazu niz twoj sasiad za plotu :(
kayutek:
--- Cytat: natalii85 w 07 Wrz 2015, 13:19:23 ---Chodzi o to ze ja ma 2 dzieci 1 - 3 latka a drugie roczek. Takze nie mam mozliwosci pracowac .
--- Koniec cytatu ---
I w zwiazku z tym raczki do tylka przyrosly? 3-latek do przedszkola, roczniak do zlobka.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej