"Poszlaką" potwierdzającą istnienie płatnych trolli pisowskich jest tez fakt, że pełno ich np na "Wyborczej". Aby tam komentowac, trzeba miec wykupioną prenumeratę. Czy zatwardziały pisowiec , sam z siebie, płaciłby za czytanie Wyborczej ?

Zresztą powtarzają sie nicki i wpisy, więc to jest oczywiste. To samo na innych portalach.
Co do "donoszenia do Brukseli", to dla jasności przypomne, iż Schetyna w końcu ZREZYGNOWAŁ z poruszenia tej sprawy na forum unijnym.
Za to Rydzyk dwukrotnie donosił- chodziło o geotermię i o koncesje.
PIS usiłował też domagać się międzynarodowego śledztwa w sprawie katastrofy smoleńskiej, na forum unijnym i w USA.
Barney przypomniał też wypowiedź Dudy, gdzie ten donosił prezydentowi Niemiec , że "Polska nie jest krajem sprawiedliwym".
No, ale to PO, która tego NIE ZROBIŁA, jest "gorszym sortem" .
Zadziwiające jest postrzeganie rzeczywistości przez zwolenników PIS.
Bo nie przez sam PIS, oni dobrze wiedzą, jak jest naprawdę.
Ale, że , jak to mówił Goebbels- "Kłamstwo powtórzone 1000 razy staje się prawdą" , korzystają z nauk mistrza. A ciemny lud to kupuje, łyka, jak gęś kluski. No, ale PIS doskonale zdaje sobie sprawę , do kogo kieruje swój przekaz , więc bezkarnie moga robić to dalej. bo ciemny lud wszystko kupi, kazda ciemnotę da sobie wcisnąc.
Więc / jak zwał tak zwał, mohery nie mohery, na PIS głosował ciemny lud .
I mam nadzieję, że nie będę musiała n-ty raz przypominać, kto o własnym elektoracie tak powiedział

.
PS- nie JA SAMA się tak nazwałam. Powiedział to Nadprezes. Ja tego nie wymysliłam.
Miał czelność też powiedzieć, dekownik i jedyny nieinternowany "opozycjonista", że tacy ludzie donosili na gestapo. Ciekawe, gdzie donosić musieli jego rodzice, kiedy po wojnie, jako byli AKowcy, zamiast, jak reszta ich towarzyszy boju , siedziec w stalinowskich więzieniach, dostali mieszkanie w willi na Żoliborzu. Co było nieosiągalne nawet dla szeregowych członków PZPR.
Kaczyński usiłujący teraz budować legendę swojej rodziny, jako "walczących z reżimem" , jakoś niechętnie wspomina w ogóle o ojcu, AKowcu, powstańcu. Czyzby wiedział, że nie ma się czym chwalić ? Bezczelność tego człowieka przekracza wszelkie granice.
Babcia mojego M., która została aresztowana przez Gestapo w listopadzie 1939 r , za działalność w przedwojennym PPS Piłsudskiego i cała wojne przesiadziała w obozie w Ravensbruck, gdyby zyła, osobiście pojechałaby teraz do Warszawy i napluła karłowi w twarz. Taki człowiek śmie mówić o takich ludziach, jak Babcia, że "donosili na Gestapo " i są "gorszym sortem". Tfu!