Ogólne > Dania i o Danii
Bezterminowe prawo jazdy wydane w PL
spooky:
Weekendowo można trochę popisać :)
No niestety, jednak bopael bierze górę nad krajem wydania / obywatelstwem:
http://europa.eu/youreurope/citizens/vehicles/driving-licence/driving-licence-renewal-exchange/index_pl.htm
"Obowiązkowa wymiana
Może być wymagana wymiana prawa jazdy:
*po dwóch latach zwykłego pobytu, jeśli posiadasz prawo jazdy ważne bezterminowo"
A tak jeszcze wpadłem na wypowiedź czysia ...
--- Cytat: czysio w 15 Sty 2016, 08:40:38 ---Witam , wrociłem przed chwilą z komuny i potwierdzam jest obowiązek wymiany. Boligservice , numerek - korekort , całość trwała 5-7 minut , żółta karta , prawo jazdy , jedno zdjęcie przodem i na koniec opłata 280 dkk. Czas oczekiwania od tygodnia do 3 miesięcy , w zależności od strony polskiej. Pozdrawiam.
--- Koniec cytatu ---
yyy ... boligservice ;)
leo1:
Ja mam prawo jazdy wazne do 2041 :P
spooky:
A właśnie - takie pytanko, bo mnie teraz naszło - czy po tych 15 latach terminowego, odnowienie skutkuje badaniami? - czy odnawiają ot tak, z automatu (no, ale wówczas gdzie byłby sens czasowości prawka?).
O "laegeattest" piszą coś od 73 roku życia.
keny79:
w zasadzie odnawiają z automatu.badania lekarskie wymagane są powyżej 70 roku życia.a "sens czasowości prawka" wynika z uaktulnienia wizerunku na zdjęciu :) jak wiadomo w ciągu 15 lat nasza facjata chcąc nie chcąc ulegnie zmianie :)
jedrzej:
Ja jeszcze dodam, że w przypadku wymiany prawa jazdy "wyższej" kategorii niż B wymagane są badania lekarskie. Sprawdzone na własnej skórze, za tydzień ide do lekarza.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej