Witam , rozwiązałem zagadkę " tymczasowych zaświadczeń"

A mianowicie wczoraj udałem się do komuny (Vejle) aby zapytać o moje dunskie prawko jazdy , czekam dwa miesiące. Trafiłem na pana , który zajmuje się tym od lat w mojej komunie. Więc na początku sprawdził w bazie co się dzieje z moim dunskim prawkiem , oznajmił mi że jest wyrobione lecz czeka w stolicy i będzie w komunie dopabuse za 3-4 dni. Poprosiłem więc o zaświadczenie na poruszanie się poza granicami Danii , na to pracownik komuny (dodam , że był to kabusewnik) , że pierwszy raz słyszy to takim zaświadczeniu. Poprosił mnie abym mu pokazał taki dokument lub powiedzial , która komuna go wydaje. Naturalnie odpowiedzi nie udzieliłem , gdyż informacje miałem głównie z forum , odpowiedział mi , że pierwszy raz słyszy w swojej długiej karierze o takim zaświadczeniu (pozwoleniu). A wieć reasumijąc dodał , że jest tylko jedna możliwość a mianowicie tymczasowe międzynarodowe prawo jazdy , które mi wyrobił. Do wyrobienia tego dokumentu potrzebował jednego zdjęcia oraz opłaty 25 koron. Tymczasowe międzynarodowe prawo jazdy jest w formie książeczki , na okładce jak widać , w środku kilka stron z tłumaczeniami (polskiego brak) a na końcu (duga strona okładki) informacje , czyli zdjęcie , dane podpis złożony na miejscu , kategoria (nie tak jak ktoś pisał , że nie ma kategorii). całość na koniec (ta właśnie strona) został zaklejona folią ze znakiem wodnym (tłumaczył pan , że ochrona przed ewentualną wymianą zdjęcia na kogoś innego). Ten dokument jest ważny jeden rok od daty wydania , minus taki że jest duży. Całość trwała jakie 15 minut , więc każdy z was kto ma podobny problem niech skopiuje moje zdjęcie i na podstawie niego wyrobi sobie taki właśnie dokument. Temat uważam za załatwiony. Pozdrawiam i życzę wam Spokojnych , Radosnych Świąt Wielkanocnych , ja ruszam teraz do ojczyzny