Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (8/21) > >>

Jomir:
Przepraszam, ze napisze bardzo brutalnie.....
Mowisz o rozstaniu z mezem... a gdyby tak z powodu braku opieki medycznej przyszlo CI sie rozstac z dzieciatkiem????
Oczywiscie, zawsze mozna zaplacic. WIzyta prywatna kosztuje 500 koron, porod z tego co wiem, okolo 12.000.
Gdybym ja byla na Twoim miejscu, poczekalabym w Polsce, na pozwolenie i pojechala dopabuse, gdy ja i dzieciatko bylybysmy bezpieczni.
Trudno powiedziec ile sie teraz czeka na pozwolenia, chyba w dalszym ciagu zalezy to od szczescia.

jaro-de:
Witam
Ja występowałem o pozwolenie w połowie grudnia zeszłego roku, pozwolenie otrzymałem po 3 tygodniach (zaznaczam że miałem podpisany kontrakt)
Żonę wpisałem do wniosku o pozwolenie (AR6) ale jako że nie załączyłem aktu ślubu to pozwolenie przyszło tylko dla mnie.
Wysłałem do odpowiedniego urzędu w Danii (nie pamiętam dokładnie jak się nazywał, coś o cudzoziemcach) maila z zapytaniem co mam zrobić, żeby żona mogła przyjechać.
Po dwóch tygodniach pozwolenie dla żony przyszło pocztą.
Tak więc nie zawsze uzyskanie pozwolenia jest drogą przez mękę.
Pozdrawiam - Jarek

DK:
dzieki za odpowiedz.naradzimy sie wiec,co robic dalej.rzeczywiscie wiele zalezy od szczescia i jest rozpatrywane indywidualnie,pozdrawiam

horta:

--- Cytat: willy w 21 Wrz 2008, 19:44:36 ---Oczywiście zakładam że przeczytałeś dokładnie i znasz treść strony na którą się powołujesz. Szczególnie zdanie z pierwszej strony: Co już samo w sobie wyklucza twoją interpretację i podważa to co napisałeś.

W głównej części przytoczonego zaś dokumentu, w dziale zatytułowanym: Requirements relating to your spouse/partner in Denmark znajdziemy:
Więc skoro piszesz:  to który z powyższych punktów ma zastosowanie do Ciebie?

Więc proszę nie wprowadzaj w błąd innych użytkowników forum, oraz jak sam piszesz NAJPIERW SIĘ UPEWNIJ !!

--- Koniec cytatu ---

Mira ma racje na europejska karte tylko mozna sie powołac w nagłych przypadkach.Proponuje sie dokształcic a nie kłucic.Wystarczy wejsc na strone  narodowego funduszu i poczytac przepisy!Tak poza tym to trzeba duzo pieniedzy zapłacic za porod w danii i zycze szczescia w walce ze zwrotem w polsce ,bo zawsze sie znajda sposoby zeby tych pieniedzy nie otrzymac.Apropo pracuje w narodowym funduszu moja siostra!!!!

Tula:
Horta, czy zauwazylas, kiedy ostatnio ktos pisal w tym watku? Juz dawno emocje opadly i wszystko zostalo wyjasnione :D.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej