Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (9/21) > >>

emi23:
a co jezeli ktos tu pracuje ma pozwolenie na prace na stałe żółtą karte itp. co wtedy musi płacić za poród

Tula:
Jak jest zolta karta, nie placi sie za porod, o czym byla mowa.

martuchnam:
Hej.mam pytanko.moze dwa.jestem w ciazy.za 3 tyg mam termin porodu ale nie wiem czy wracac do polski czy tez nie.nie mam tu ubezpieczenia obecnie przebywam w celach turystycznych.jak wiadomo porod w terminie nie jest sponsorowany przez NFZ.ile kosztuje porod oraz cala reszta i kiedy mniej wiecej moge sie zglosic do szpitala.dodam ze mam tu meldunek tymczasowy a moj maz umowe o wykonanie robot na czas 3misiecy<do tego czasu nie potrzebne pozwolenia na pobyt i prace po zmianie przepisow><bylam w skacie sie dowiedziec>.wezcie pomozcie jak mozecie.
Pozdrowionka dla wszystkich.

Tula:
Gdybym byla Toba, wrocilabym na porod do Polski. O cenie porodu i innych kosztach byla mowa w tym watku, na przyklad pare postow wyzej u Mirry...

zyrafffkaa:
wracaj dziewczyno poki czas... zawsze to mowia 2 tyg wczesniej lub pozniej moze sie to wydarzyc.... ciezka sprawa... ja bym wogole w tym stadium ciazy nie wybierala w podroz (tak jak Ty do Danii) a jesli przyjechalas tu duzo wczesniej, to czemu nie pomyslalas nad powrotem do PL szybciej.. bedac w takim stanie jak Ty, mialabym stracha jadac teraz do PL :) za takowy porod musisz liczyc okolo 12.000 koron... plus pobyt w szpitalu :) powodzonka

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej