Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (10/21) > >>

martuchnam:
dzieki za odp.ale nie boje sie wracac do polski nawet w tym stanie.dania to nie koniec swiata.poza tym chcialabym sie tylko dowiedziec<zorientowac>jak to tu wszystko wyglada<tzn jaka opieka i wogle>oraz ile kosztuje.  :)

Gość:
Witam jestem w Danii z mężem dwa lata mamy prace na stałe ,pobyt , żółte karty itp mam pytanie czy lepiej rodzic w Danii czy w Polsce wiem że będe musiała zapłacić  w Polsce po prostu nie wiem jak tutaj wygląda opieka medyczna. A mój angielski jest taki sobie a dunskiego dopabuse się uczymy ! Proszę o poradę co będzie lepsze dla mnie i dla dziecka!? pozdrawiam

ciacho:

--- Cytat: Gość w 23 Mar 2009, 17:12:29 ---Witam jestem w Danii z mężem dwa lata mamy prace na stałe ,pobyt , żółte karty itp mam pytanie czy lepiej rodzic w Danii czy w Polsce wiem że będe musiała zapłacić  w Polsce po prostu nie wiem jak tutaj wygląda opieka medyczna. A mój angielski jest taki sobie a dunskiego dopabuse się uczymy ! Proszę o poradę co będzie lepsze dla mnie i dla dziecka!? pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---

Bez wahania polecam porod w Danii, nie ma porownania z polskimi warunkami, a co do jezyka to sie nie martw - angielski wystarczy. Powodzenia  ;)

Jomir:
...osobiscie nie widze niczego fajnego w towarzystwie jakiejs obcej baby w tak intymnym momencie jakim jest porod.... zakladam oczywiscie, ze tlumaczem jest baba... bo juz obcego faceta, wogole sobie nie wyobrazam....

asam:
oczywiście,że w Polsce.kochana przejżyj fora,a zobaczysz,ze tu nie jest słodko.tu się rodzi zazwyczaj siłami natury,raczej nie dają znieczulenia.chyba,że chcesz mieć ładny pokój to poród może odbyć się tutaj.a w Polsce możesz rodzić za darmo!!!!każda kobieta,nawet nieubezpieczona ma prawo do darmowego porodu.ja rodziłam w Polsce,w państwowej placówce i może nie miałam pojedynczej sali ale wszyscy byli mili i naprawdę było dobrze.poczytaj dokładnie,jak to tu wygląda.odradzam służbę zdrowia w Danii!!!!!!!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej