Ogólne > Rodzina ...
jestem w ciazy, rodzic w Danii????
magi:
Ja urodziłam synka 6 tygodni temu w szpitalu w Kopenhadze i bardzo sobie chwalę opiekę podczas porodu. Takich położnych jak tutaj w Polsce raczej nie znajdziesz, no chyba, że zapłacisz prywatnej położnej. Super miła atmosfera, osobny pokój, cisza, spokój. Jeżeli chodzi o język to bardzo się bałam, że jak będzie bolało, to nie zrozumiem, co do mnie mówią, ale było inaczej.
A co do znieczulenia... Ja dostałam, położna sama zaproponowała mi znieczulenie zewnątrzoponowe, jak tylko zostałam przyjęta na oddział.
ciacho:
--- Cytat: asam w 23 Mar 2009, 19:37:07 ---oczywiście,że w Polsce.kochana przejżyj fora,a zobaczysz,ze tu nie jest słodko.tu się rodzi zazwyczaj siłami natury,raczej nie dają znieczulenia.chyba,że chcesz mieć ładny pokój to poród może odbyć się tutaj.a w Polsce możesz rodzić za darmo!!!!każda kobieta,nawet nieubezpieczona ma prawo do darmowego porodu.ja rodziłam w Polsce,w państwowej placówce i może nie miałam pojedynczej sali ale wszyscy byli mili i naprawdę było dobrze.poczytaj dokładnie,jak to tu wygląda.odradzam służbę zdrowia w Danii!!!!!!!
--- Koniec cytatu ---
A kto Ci takich bzdur naopowiadal ze nie daja znieczulenia ::)
Rodzilam niedawno i bez problemu takowe dostalam, zreszta oprocz zewnatrzoponowego masz tez do wyboru inne.
A w Polsce co prawda dawno nie bylam ale od kolezanki ktora niedawno rodzila slyszalam ze nawet z bolami odsylaja do domu bo nie ma miejsc na porodowkach, nie wspominajac o tym ze to czy daja znieczulenie nie jest wcale taka sprawa pewna :o
Porod silami natury... a jak bys chciala urodzic? W narkozie?
turbo:
witam na tym forum.
;D może ktoś pomyśli że facet raczej nie powinien tu się wypowiadać ::) ale jako czynnie uczestniczący i wspierającym żonę w porodzie naszego synka, mogę pozytywnie wypowiedzieć się na temat szpitali, personelu oraz całej opieki jaką otoczone są kobiety w ciąży. polecam porody w Danii moja żona rodziła 23 godz. było ciężko i z groźnymi powikłaniami. położne i lekarze wykazali się pełnym profesjonalizmem.
a co najważniejsze nie martwisz się że ktoś coś spartaczy bo nie dałaś lekarzowi koperty.
pozdrawiam przyszłe mamy!!!
Turbo :)
Gość:
Dziękuje za wszystkie posty :) no właśnie to jest moje pierwsze dziecko i nie mam pojęcia jakie mogą być te bóle !? Więc to wszystko sie wyjaśni w trakcie mam nadzieje że nie bedzie problemu by dostać znieczulenie .Jeszcze mam dużo czasu by wszystko przemyśleć :)pozdrawiam
RybkaWillego:
JA też rodziłam w Danii i serdecznie polecam tutaj rodzić. Jeżeli chodzi o znieczulenia, to dostaje się je bez problemu, wystarczy tylko poprosić.
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej