Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (14/21) > >>

aneczka:
Wlasnie jestem przed zamiarem zalatwiania tych wszystkich formalnosci. A tak na marginesie jak mozna wyrobic paszport nie majac pesela, przeciez numer pesel znajduje sie w paszporcie, jezeli sie go nie ma to co oni w tym miejscu wpisuja przeciez nie dunski CPR.

ciacho:
A wiesz ze o tym nie pomyslalam, ale szczerze mowiac albo zostawilismy ta rubryke pusta albo nie bylo to w formularzu wymagane; nie wiem - maz wypisywal papiery. W kazdym razie rezultat jest taki ze paszport mamy, PESELÙ nie mamy.

[Posted on: 28 Marzec  2009, 15:16:42]
Wlasnie sprawdzilam - w paszporcie, w rubryce PESEL corka ma zostawione poprostu puste miejsce  :-\

aneczka:
To ciekawe nawet nie pomyslalam ze jest taka mozliwosc, jak pisalam meila do ambasady z zapytaniem jakie formalnosci mam dokonac to odpisali mi ze Pesel i paszport i jak chce to oni moga jeszcze zglosic dziecko w Pl w Usc oraz wyrobic Polski akt urodzenia ale to nie jest konieczne.

kasiek25:
WITAM    Jak dlugo musze czekac na wydanie dunskich papabusew, aby opuscic z dzieckiem Danie ( po porodzie) i czy na wypis ze szpitala mozemy przekroczyc granice? Jeszcze sie nie zdecydowalam gdzie rodzic dlatego moje 2 pyt brzmi jak dlugo czeka sie na polski paszport?

aneczka:
My na paszport dziecka tymczasowy czyli roczny,  czekalismy o.k 1,5 tygodnia . Niestety problem jest w tym ze dziecko musi miec otwarte oczy i jakos trzeba dziecko przytrzymac tak aby samemu sie na zdjeciu nie wyszlo co nie jest latwe. Wyrabialismy paszport jak maly mial 2-3 tygodnie i robinie zdjecia wyszlo wyjatkowo sprawnie ale oboje musielismy podtrzymywac dziecko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej