Ogólne > Rodzina ...

jestem w ciazy, rodzic w Danii????

<< < (15/21) > >>

kasiek25:
aneczko- mam do ciebie jeszcze pytanie- jakie dok. i gdzie je trzeba zlozyc do wyrobienia paszportu?

Kasiadejv:
Od 3 tyg przebywam w Danii. Okazało się że jestem w ciąży. Oboje z partnerem pracujemy na czarno. Nie mam żadnego ubezpieczenia. Gdzie powinnam wykupić ubezpieczenie? i jakie? Chciałabym pójść do lekarza, urodzić tutaj. Jeżeli ktoś z Was byl w podobnej sytuacji, proszę o pomoc.

faja:
jesli pracujesz na czarno, wykup polskie ubezpieczenie podrozne np voyager w PZU mozesz to zrobic przez internet i moze szukaj legalnej pracy, zeby byc ubezpieczona w Danii

martaW.:
A co Jej da polskie ubezpieczenie podrozne jezeli chodzi o ciaze? Przeciez to nie jest nagly wypadek czy choroba!!!!

faja:

--- Cytat: martaW. w 05 Lis 2009, 19:55:20 ---A co Jej da polskie ubezpieczenie podrozne jezeli chodzi o ciaze? Przeciez to nie jest nagly wypadek czy choroba!!!!

--- Koniec cytatu ---

Lepszy rydz, niz nic, przeciez przebywa tu jako turystka.
Swoja droga, jesli jestes tu dluzej niz trzy miesiace powinnas pojsc do statsforvaltning i zarejestrowac sie jako osoba poszukujaca pracy, dostaniesz pobyt  i wtedy moze poszukaj sprzatania w vikarbiuro
 mozesz tez sie starac o pobyt, jesli przedlozysz im czek ze masz kwote ok 60tys koron na utrzymanie i tez dostaniesz pobyt, a jak bedziesz miec pobyt, to i prawo do ubezpieczenia
sa rozne mozliwosci

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej