poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: polak polakowi wilkiem  (Przeczytany 20513 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jeż

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
polak polakowi wilkiem
« dnia: 15 Lut 2009, 16:36:57 »
witam serdecznie wszystkich forumowiczów.chciałbym rozpocząc nowy wątekmimotego,iz wiem,że napewno nie obędzie się bez złosliwych komentarzy.do napisania tego postu zmusiły mnie chamskie,aroganckie i złosliwe uwagi niktórych forumowiczów.a "gwożdziem do teumny"okazały się odpowiedzi na temat"polski kardiolog".napisałem tam trochę,co sądzęo niektórych ,a tu kontynuuję mój wywód.jest mi przykro,że polacy będący w danii zachowują się wg.mnie śmiesznie!są bardziej duńscy niż duńczycy.odpowiedzi typu"zajrzyj tam,ucz się języka i itp"nie powinny mieć tu miejsca!

KIKI

• Gość
Odp: polak polakowi wilkiem
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Lut 2009, 16:45:17 »
Popieram-co niektorympokręciło sie w głowie

Offline jeż

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lut 2009, 16:49:45 »
poza tym,jak sama nazwa wskazuje to forum polonii.po to,zeby sobie pomagać.a jeśli ktoś nie chce pomóc to powinien oszczędzić innym złośliwości i nie pisać takich odp.poza tym,ci tzw"forumowicze"powinni założyć foru,"duńscy polacy"!nie chcę nikogo obrażać ale to jest niesmaczne!nikomu łatwo nie przychodzi prośba o pomoc,o nie!a jak jeszcze się przeczyta w odpowiedzi"idź do komuny"i itp-to człowiek wymięka!to przykre!jest tu jednak mnóstwo pomocnych dłoni.np:kindom,vera(chyba dobrze napisałem?)i parę innych.i mimo tego,że siedza tu trochę zawsze miło odpowiedzą.dziękuję im za to!ja wiele razy zagladam,jeśli czegoś potrzebują i z ich wypowiedzi zawsze czegoś się dowiem.jeśli chodzi o język,to nie każdy ma zdolności i możliwośc nauki!ze mną pracuje polak.który chciałby się uczyć ale ma 56 km do szkoły.jak ,kończąc pracę po 17 ma tam się dostać?więc widzą państwo,że nie zawsze można,mimo szczerych chęci.poza tym(na własnej skórze sięprzekonałem)duńczycy nie zawsze chcą zrozumieć,co do nich mówimy.ja sam miałem taką sytuację w sklepach i po paru razach dałem sobie na spokój.byłem tu i tam.i wiecie co?np.w belgii cieszono się,że w ogóle mówię.w holandii tak samo!nikt mnie nie poprawiałi i nie udawał,że nie rozumie!wiem,że co niektórzy napiszą:to wracaj tam".ale narazie jestem tutaj.mam nadzieję,ze mój post da co niektórym do myślenia.

[Posted on: 15 Luty  2009, 16:46:10]

a co do polskich lekarzy,to w holandii jest ich 140 i nikt nie widzi problemu,żeby podać drugiemu adres takiegolekarza.lekarze mają to do siebie,że posługują się innym słownictwemniż my więc sorry,ale to normalne,ze człowiek chciałby być u "swojego"

teta

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lut 2009, 19:15:31 »
Witam popieram ten watek [nowy] uwazam ze my polacy jestesmy dosc ekscentryczni,zadufanii w sobie nie z trudem sie przekonujemy do siebie....no ale jezeli Dunczyk potrafi podac ci reke a P....-daje ci kopa reszte dopowiedzcie sobie sami . Bylem na zawodach Strong man latem w Baken kazdy pijany czlowiek ktorego tam widzialam to Polak : :o ,w anglii irlandii i wielu innych krajach juz nam opinie ze....i pisze to z przykroscia ale mysle ze nie jestem w tym odosobnionai poddaje sie waszej krytyce,ale taka jest prawda..... ???

lilianka

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Lut 2009, 19:22:06 »
to ja opowiem wam prawdziwa historie sprzed 1 godzinki ... moja kuzynka była na Polskiej mszy i wraz z kilkoma została wyzwana przz zdunczona Polke za to że tu :" TYLE POLAKÓW , A MY , DUŃCZYCY PRACY NIE MAMY ...ALE ZOBACZYCIE ZE TO SIE SKONCZY < JA MAM POLSKA TRELEWIZJE I WIDZE CO SIE W POLSCE DZIEJE I WY TU CHCECIE ZROBIC TO CO W POLSCE..."śmiechu warte , babeczka za Dunczyka wyszła i przed kościołem Polaków wyzywa :)

Offline zorajda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
« Odpowiedź #5 dnia: 15 Lut 2009, 19:38:00 »
Też popieram, nie piszę tu często, bo zanim napisze muszę sto razy pomyśleć i sprawdzić czy temat był poruszany czy nie, bo zaraz wyzwą cię od leniucha itd,  ale czasem sytuacje są troszeczkę inne bądź nie rozumiem dobrze co kto miał na myśli. Powinniśmy sobie pomagać, ale niestety usłyszałam już z ust jednej Polki mieszkającej w Dani od prawie roku, że im więcej Polaków tym gorzej i nie powinno się Polakom pomagać :o 

BUBArama

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lut 2009, 19:56:14 »
to ja opowiem wam prawdziwa historie sprzed 1 godzinki ... moja kuzynka była na Polskiej mszy i wraz z kilkoma została wyzwana przz zdunczona Polke za to że tu :" TYLE POLAKÓW , A MY , DUŃCZYCY PRACY NIE MAMY ...ALE ZOBACZYCIE ZE TO SIE SKONCZY < JA MAM POLSKA TRELEWIZJE I WIDZE CO SIE W POLSCE DZIEJE I WY TU CHCECIE ZROBIC TO CO W POLSCE..."śmiechu warte , babeczka za Dunczyka wyszła i przed kościołem Polaków wyzywa :)

Hej, gdzie ją takie rzeczy spotkały ???

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 15 Lut 2009, 19:56:14 »

Tula

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Lut 2009, 20:10:29 »
Idz sobie Jezu do tematu narzekalnia i tam pisz. Bo nie masz racji. Jako moderator wiem, jak strasznie jest irytujace wklejanie po raz nty linka watku na temat szkol jezykowych, cpr, drukow itp. Tylko dlatego, ze sie komus nie chce przejrzec czy to dzialu, czy to watku -- niedawno pani prosila o linka do formularzy, ktore w tym samym temacie byly wklejane 4 razy. Jak to nazwiesz?
A rady "ucz sie jezyka" czy "idz do komuny" trudno nazwac zlymi. Uwagi Anhy tez byly zasadne i wcale nie sadze, ze sa chamskie.

P.S. Klingon, nie Kingdom.

Offline zorajda

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 3
« Odpowiedź #8 dnia: 15 Lut 2009, 20:42:26 »
P.S. Klingon, nie Kingdom.

...ech szkoda gadać, tu nawet czepiają się takich rzeczy, bo ukuło w oczka:( i trzeba pouczyć. Niestety niektórzy nie rozumieją czego tyczy ten watek,  i potwierdzają właśnie zwracaniem takich szczegółowych, że autor ma racje. Ech...  Niestety nie zawsze tu jest przyjemnie.

P.S.  Jeżu, nie Jezu       Pobawiłam się w niektórych z was:)

Tula

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Lut 2009, 20:44:24 »

...ech szkoda gadać, tu nawet czepiają się takich rzeczy, bo ukuło w oczka:( i trzeba pouczyć. Niestety niektórzy nie rozumieją czego tyczy ten watek,  i potwierdzają właśnie zwracaniem takich szczegółowych, że autor ma racje. Ech...  Niestety nie zawsze tu jest przyjemnie.

Pytal, czy dobrze pisze nicka, to mu wyjasnilam. Mnie akurat chwalil w watku o kardiologu ;D

Doradzam zalozycielowi lekture tegoz:
http://poloniainfo.dk/forum?topic=9342.0
Bo oczywiscie wszystko juz bylo...

Offline jeż

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Lut 2009, 20:45:09 »
może nie każdy umie korzystać z neta?czy nie ma w was za grosz wyrozumiałości?!jesli chodzi o nicki forumowiczów-pisałem,że mogę się mylić.ale wiedziałem,że nie obędzie się bez złośliwości i przytyków!a co się tyczy wątku,to chyba mam prawo zacząc nowy wątek?a może już i to mi zabierzecie?

Tula

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Lut 2009, 20:47:58 »
może nie każdy umie korzystać z neta?czy nie ma w was za grosz wyrozumiałości?!jesli chodzi o nicki forumowiczów-pisałem,że mogę się mylić.ale wiedziałem,że nie obędzie się bez złośliwości i przytyków!a co się tyczy wątku,to chyba mam prawo zacząc nowy wątek?a może już i to mi zabierzecie?
Odpusc sobie to robienie z siebie ofiary...
We mnie nie ma za grosz wyrozumialosci. I co, juz mnie nie lubisz? Jeszcze niedawno w watku o kardiologu podawales mnie za przyklad... Laska panska na pstrym koniu jezdzi, jak widze ;D

Offline jeż

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #12 dnia: 15 Lut 2009, 20:54:02 »
nie robię z siebie ofiary!po prostu wyrazam swoją opinię.i podtrzymuję zdanie,że bywa iż pan czy pani potrafia dobrze doradzić!nie przeczę!

hjj

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 15 Lut 2009, 21:08:34 »
popieram jeża w całości.na forum można spotkać się zarówno z życzliwościa,jak i z chamstwem"duńskich polaków"

Klingon

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 15 Lut 2009, 23:20:20 »
Temat byl, jest i wyglada na to ze tez bedzie poruszany. :-\

[Posted on: 15 Luty  2009, 23:01:21]

Mnie akurat chwalil w watku o kardiologu ;D
Bo jest nowy na forum. ;)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #14 dnia: 15 Lut 2009, 23:20:20 »

Polak potrafi!

Zaczęty przez mariuszkDział Hydepark

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 5344
Ostatnia wiadomość 25 Lis 2009, 14:55:49
wysłana przez jamjurand
Polak zamordowany przez eks-dziewczyne

Zaczęty przez sopociankaDział Hydepark

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 8157
Ostatnia wiadomość 08 Gru 2013, 18:33:27
wysłana przez myszka0807
zginął Polak

Zaczęty przez maggie23Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4274
Ostatnia wiadomość 20 Sie 2008, 09:06:30
wysłana przez vera
Polak ostoja narodow

Zaczęty przez JomirDział Hydepark

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 16517
Ostatnia wiadomość 13 Wrz 2014, 20:31:07
wysłana przez s-pasko
Polak szefem a duńskie realia... (Budowlanka)

Zaczęty przez KoerOneDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 6862
Ostatnia wiadomość 16 Paź 2013, 23:51:39
wysłana przez aisak