Ogólne > Rodzina ...

gwarancja bankowa / kaucja/ na którego z małżonków?

<< < (7/9) > >>

kop2500:
te pieniadze sa wymagane poczas laczenia sie rodzin jako zabezpieczenie dla Panstwa Dunskiego, kaucja moze byc nawet w oblikacjach badz w innej formie a jak ktos nie ma tylu pieniedzy to moze pozyczke wziasc jesli bank jej danej osobie udzielii, szczegoly tej kaucji i zasady sa zamieszone na ich stronie 

Gość:
Nie jestem pewna czy dobrze zrozumialam, jeśli mój mąż pochodzi z kraju spozaunijnego i chce żeby dojechał do mnie, to nie musimy płacić kaucji? Dotyczy to tylko związków z Duńczykami?

yoursoul:
nie dotyczy tylko i wylacznie dunczykow .To zalezy od sytuacji osoby sprowadzajacej swojego wspolmalzonka a konkretnie czy ta osoba ma tutaj staly pobyt ( permanent , nie ten przyznany ze wzgledu na prace ) lub dunskie obywatelstwo .

gosc:
Ja mam tylko pozwolenie pobytu ze względu na prace, to znaczy żę nie musimy płacić kaucji?

Jomir:
Obawiam sie, ze skoro malzonek jest spoza UE, to wcale nie jest to takie proste.
Pozwolenia w procedurze UE, sa tylko dla obywateli UE.
Jezeli malzonek jest spoza Unii, podlega pod Urzad Imigracyjny i kaucja na pewno bedzie, o ile wogole dostanie pozwolenie (Ty nie masz stalego pobytu tutaj).
Jednak glowy za to nie dam.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej