Regionalne > Århus, Aalborg ...
nalot na polskie blachy w Aulum
cwsm111:
zameldowanie w dani żółta karta jest tym samym czym cpr , miałem. Prawnik był z naszej firmy pod która byłem zatrzymany. I nic
14 DNI OD PODJĘCIA PRACY W DANI i tak dobrze że po długich bojach nie został mi naliczony podatek środowiskowy od początku pobytu w dani lub sprowadzenia samochodu tego akurat nie pamiętam .
sr:
A moze znasz wytlumaczenie dlaczego obywatele Niemiec moga jezdzic autami na de blachach pracuja i co 2 tyg na wekend do domu,nie maja meldunku do mieszkania maja 900 km
cwsm111:
Nie wiem , obok mnie parkuje samochód na niemieckich blachach chyba 2 lata i co i nic. Jeśli mnie pamięć nie myli ktoś tu pisał o piłkarzu grającym w dani a mającym samochód na szwedzkich tablicach i o jego spektakularnym zatrzymaniu i karze jaką dostał,i czekającej go rozprawie za oszustwo podatkowe za nieprzerejestrowanie samochodu , czasami przeglądam gazety i telewizję i widze że policja kontroluje szwedzkie blachy,bo z nimi jest największy problem.Może zatrzymanie tego piłkarza było zwykłą pokazówką ,może oczekiwali jak bedzie reakcja ludzi poruszających się na szwedzkich blachach, jak jest przy granicy niemieckiej nie wiem .
Zurich:
W Danii jest coraz wiecej polakow zainteresowanych tym tematem.Nikt z nas nie jest prawnikiem bieglym w tych sprawach.Kazdy pisze co slyszal lub co go spotkalo i z tego tworzy sie jakis niejasny obraz.Mysle ze aby wyjasnic sprawe doglebnie zajac sie powinien tym nasz konsul.To on powinien wyslac zapytanie do skata z prosba o DOGLEBNE wyjasnienie tej sprawy z podaniem konkretnych paragrafow.Tzn. kto kiedy i w jakich okolicznosciach i jak dlugo moze jezdzic na obcych rejestracjach.Moze tak polaczyc sily napisac tresc e-maila i kazdy polak mieszkajacy w danii zainteresowany ta sprawa wyslal by takiego e-maila do konsula.Mysle ze takich maili bylo by setki o ile nie tysiace.To napewno uswiadomilo by naszej ambasadzie waznosc problemu.Co wy na to???????????
re:
Bedzie odp
Skat kazda sprawe rozpatruje indywidualnie.
A w Dani Mamy Ambasadora to wyzsza ranga
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej