poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Jazda na polskich blachach  (Przeczytany 76191 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
Odp: jezdzilem tak ze 3 lata...
« Odpowiedź #90 dnia: 24 Lip 2009, 16:17:52 »
Masz racje, ja tez kiedys ciagle przeliczalam , jak do Pl jechalam to kupowalam mase rzeczy a na to samo wychodzilo....
Baaa powiem nawet ze pewne rzeczy sa drozsze niz tu..... ostatnio np bedac w PL zauwazylam ze pomidory siekane w puszcze te najtansze sa drozsze od najtanszych tutaj, duzo rzeczy dalo sie porownac cenowo z dunskimi a naewt jak sa jakies promocje to mozna tu kupic cos duzo taniej.....Wiem ze nastepnym razem kupie  farby scienne itp, bo tu sa baaardzo drogie, moze  w Pl uda sie taniej kupic
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

rybaa

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 25 Lip 2009, 00:48:19 »
Watek byl o samochodach a tu ....o pomidorach normalnie rece mi opadly jak to przeczytalem.

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #92 dnia: 25 Lip 2009, 09:03:41 »
To sobie lepiej postaw te rece  bo nie bedziesz mogl tu pisac. :-\
« Ostatnia zmiana: 25 Lip 2009, 13:46:26 wysłana przez madzialenasz »

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
  • Reputacja: +0/-0
INFO dla tych co szukają samochodow-PRZYDA SIE
« Odpowiedź #93 dnia: 25 Lip 2009, 15:13:39 »
To jest hydepark,nie lubisz pomidorow? hehehe ;-)

[Posted on: 25 Lipiec  2009, 15:10:16]

bilbasen.dk
biltorvet.dk
bilpriser.dk
bilzonen.dk
Dba.dk
guloggratis.dk
www.bilbasen.dk/bilbogen/sprawdzanie czy nie ma zastawu na samochodzie lub osob trzecich

Jutlanczyk

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 25 Lip 2009, 16:31:57 »
Witam

Mam pytanie, bo chcialbym kupic sobie takiego ich Vana na zoltych blachach i tu pytanie bo chcialbym kupic juz za cene koncowa aby nie placic podatku rejestracyjnego i ktora opcje wtedy wybierac - "+moms" czy "momsfri" ?

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #95 dnia: 25 Lip 2009, 16:49:23 »
Jesli wybierzesz plus moms, to musisz zaplacic cene plus 25 % wartosci, jesli moms fri to oczywiscie moms juz jest zaplacony, ale prywatna osoba nie moze uniknac zaplacenia podatku.

Jutlanczyk

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 25 Lip 2009, 16:58:45 »
Jesli wybierzesz plus moms, to musisz zaplacic cene plus 25 % wartosci, jesli moms fri to oczywiscie moms juz jest zaplacony, ale prywatna osoba nie moze uniknac zaplacenia podatku.

To uz teraz  nie rozumiem, bo slyszalem ze te auta na zolych sa tansze bo o wiele nizszy jest ten podatek rejesracyjny. Czyli jezeli auto , ktore mnie interesuje kosztuje przykladowo 30tys dkk jakie bede mial koszty orientacyjnie oprócz ubezpieczenia

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 25 Lip 2009, 16:58:45 »

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #97 dnia: 25 Lip 2009, 17:16:02 »
http://www.bilbasen.dk/ tu mozna znalezc samochod i podgladnac ile wyniosa koszta przykladowo.

s_t_e_v_e

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 25 Lip 2009, 18:32:20 »
ja tez uzywalem samochodu na plskich numerach az w niedziele zatrzymal mnie policjant na motorze tzn zatrzymal wiedzialem ze bede zatrzymany bo ja jechalem ze søborg w strone kph a on w strone gladsaxe popatrzylem sie w lusterko i na krzyzowce zawrocil wiec to juz bylo pewne ze bede mial mila rozmowe i dalej co z tego wyszlo to ze nie byla to wyrywkowa kontrola tylko jak powiedzial zobaczyl polskie blachy i kontrola aut na zagranicznych numerach pytal sie co robie i wogole odrazu wytlumaczylem sie ze zjezdzam z tym autem do pl na dniach poniewaz zakupilem auto tutaj a wywoze je do polski dla ojca bo tak bylo ale na nic sie to zdalo ... wyciagnal tel. i zadzwonil do skatu nie wiem doklanie gdzie ale dzwonil opbchodzil samochod do okloa podawal stan auta zajrzal do srodka podal kilometrzarz pytal sie nawet od kiedy w aucie jest palone bo widzial mnie jak pale papabusesa w aucie heheh dziwne to bylo ale mniejsza w to ... po chwili gosiuc ze tego skatu oddzwonil i powiedzial zeby mnie puscic ale zarejestrowal samochod w skacie i jezeli bede nastepnym razem zlapany albo skontrolowany moze tak bedzie lepiej zabiora auto do czasu az zaplace podatek i te wszystkie formalnosci wiec auto narazie stoi na parkingu i czeka na moj zjazd ...

Pozdrowionka

Jutlantczyk

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 25 Lip 2009, 21:24:11 »
Jak wyszukuje w Bilbasen samochody i zaznaczam opcje  "Med Afgift" to wyszukuje mi samochody razem z podatkiem rejestracyjnym.  CZyli przy kupnie Place cene + podatek ekologiczny + ubezpieczenie. Czy cos jeszce bo niechcialbym sie zdziwic w Skacie jak mi krzykna jeszce do zaplaty.

Np ten: http://www.bilbasen.dk/brugt-bil/forhandler/Opel-Astra-1,6-8V-Club-st.car-5d_ID610301402.htm

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #100 dnia: 25 Lip 2009, 21:49:37 »
A wiec ten samochod co jest na tym linku po poerwwze nie jest na zoltych blachach... Widac, ma przeciez siedzienia  z tylu i cena tez nie odpowiada, ale jesli mowa o kosztach to tak tylko te koszty co sa tam podane, co do ubezpieczenia , moze byc ruchome plus minus, w zaleznosci w jakim towarzystwie ubezpieczeniowym jestes.

jUTLANTCZYK

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 25 Lip 2009, 21:56:42 »
Wiem ze nie na zoltych. Tylko normalny PersonalVagon. Czyli nie taki diabel straszny - jezeli chodzi o cene. Najbardziej mi zalezalo tylko na odpowiedzi czy podatek rejestracyjny jest juz w cenie

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #102 dnia: 25 Lip 2009, 22:15:36 »
Tak juz jest w cenie..... Myle ze jesli chodzi o ten bil to zaplacisz 1000-1500kr wiecej bo tablic nie ma....

Jutlantczyk

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 26 Lip 2009, 00:07:39 »
Tak juz jest w cenie..... Myle ze jesli chodzi o ten bil to zaplacisz 1000-1500kr wiecej bo tablic nie ma....

Dzieki za info to już wiem na czym stoje

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #104 dnia: 26 Lip 2009, 08:49:49 »
ja tez uzywalem samochodu na plskich numerach az w niedziele zatrzymal mnie policjant na motorze tzn zatrzymal wiedzialem ze bede zatrzymany bo ja jechalem ze søborg w strone kph a on w strone gladsaxe popatrzylem sie w lusterko i na krzyzowce zawrocil wiec to juz bylo pewne ze bede mial mila rozmowe i dalej co z tego wyszlo to ze nie byla to wyrywkowa kontrola tylko jak powiedzial zobaczyl polskie blachy i kontrola aut na zagranicznych numerach pytal sie co robie i wogole odrazu wytlumaczylem sie ze zjezdzam z tym autem do pl na dniach poniewaz zakupilem auto tutaj a wywoze je do polski dla ojca bo tak bylo ale na nic sie to zdalo ... wyciagnal tel. i zadzwonil do skatu nie wiem doklanie gdzie ale dzwonil opbchodzil samochod do okloa podawal stan auta zajrzal do srodka podal kilometrzarz pytal sie nawet od kiedy w aucie jest palone bo widzial mnie jak pale papabusesa w aucie heheh dziwne to bylo ale mniejsza w to ... po chwili gosiuc ze tego skatu oddzwonil i powiedzial zeby mnie puscic ale zarejestrowal samochod w skacie i jezeli bede nastepnym razem zlapany albo skontrolowany moze tak bedzie lepiej zabiora auto do czasu az zaplace podatek i te wszystkie formalnosci wiec auto narazie stoi na parkingu i czeka na moj zjazd ...

Pozdrowionka

Mam wrazenie ze informacje tych tzw. o "lapankach" wszelkich kontrolach aut na polskich blachach juz nie robia na nikim specjalnego wrazenia.To troche mi przypomina taka zabawe w chowanego.Ci co jezdza na polskich numerach to jezdza i uwazaja sie za kozakow bo co tam policja i skat moga ich cmoknac bo nigdy ich nie zlapia. ;D ;D ;D Ale jak to mowi przyslowie wszystko jest do czasu ....

Ps. Co do Twojej opowiesci to cos chyba pokreciles.Zatrzymal Cie w niedziele i zadzwonil do skatu???Hmmm.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 26 Lip 2009, 08:49:49 »

samochód na Polskich numerach

Zaczęty przez zuzaDział Podatki

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 83549
Ostatnia wiadomość 23 Maj 2011, 21:43:32
wysłana przez charly
Opodatkowanie polskich oszczędności

Zaczęty przez liliaDział Podatki

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 28168
Ostatnia wiadomość 24 Cze 2010, 07:45:51
wysłana przez neletop
o polskich dzieciach deportowanych do Rosji

Zaczęty przez neletopDział Kultura

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 10885
Ostatnia wiadomość 13 Lut 2010, 15:28:30
wysłana przez neletop
Praca na POLSKICH warunkach w Danii - Co to jest ??

Zaczęty przez willyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 84
Wyświetleń: 52521
Ostatnia wiadomość 12 Kwi 2010, 21:00:42
wysłana przez turbo
Motocykle na polskich numerach-przepisy

Zaczęty przez wincentDział Hydepark

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 127619
Ostatnia wiadomość 23 Lis 2018, 11:54:20
wysłana przez lesoleil