poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Jazda na polskich blachach  (Przeczytany 76154 razy)

mit

• Gość
Odp: jezdzilem tak ze 3 lata...
« Odpowiedź #105 dnia: 26 Lip 2009, 12:47:56 »
Kolejny mitoman.
Posty tworzone na potrzebe handlarzy aut przez nich samych, badz znajomych :)
Nawet nie zadal sobie trudu, aby uwierzytelnic ta mrozaca w zylach historie.
Niedzielne pozdrowienia

Offline rzeznik55

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #106 dnia: 26 Lip 2009, 13:19:41 »
witam,lapanki byly i beda bo takie dania ma przepisy dotyczace aut na obcych blachach,jestesmy dorosli kazdy wie co robi a jesli komus dunskie prawo nieodpowiada to po co tu wogule przyjezdza,a po 2 nikt tutaj nikogo na sile nie trzyma pozdrawiam cwaniaczkow i kobinatorow

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #107 dnia: 26 Lip 2009, 16:18:45 »
witam,lapanki byly i beda bo takie dania ma przepisy dotyczace aut na obcych blachach,jestesmy dorosli kazdy wie co robi a jesli komus dunskie prawo nieodpowiada to po co tu wogule przyjezdza,a po 2 nikt tutaj nikogo na sile nie trzyma pozdrawiam cwaniaczkow i kobinatorow

Eeeee tam!Przecierz mit naswietlil wszystkim ze te przepisy i te lapanki (chocby niedawna w Vejle szeroko komentowana w prasie i TV) to wymysl  lobby handlujacego samochodami. ;D ;D ;D A przepisy!!!Przecierz jestesmy polakami.Musimy tych glupich dunow nauczyc ze przepisy sa po to zeby je lamac. :-\ :-\ :-\ZALOSNE.Kolego / kolezanko mit wracaj szybciutko do kraju!!!

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #108 dnia: 26 Lip 2009, 16:55:51 »
Musimy tych glupich dunow nauczyc ...... Pracujesz tez dla glupiego duna?Glupi dun placi Ci pieniadze, za ktore sie utrzymujesz? :-\
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #109 dnia: 26 Lip 2009, 17:20:54 »
Wydaje mi sie, ze komentarz pan Zuricha byl ironiczny.

s_t_e_v_e

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 26 Lip 2009, 23:26:24 »

Mam wrazenie ze informacje tych tzw. o "lapankach" wszelkich kontrolach aut na polskich blachach juz nie robia na nikim specjalnego wrazenia.To troche mi przypomina taka zabawe w chowanego.Ci co jezdza na polskich numerach to jezdza i uwazaja sie za kozakow bo co tam policja i skat moga ich cmoknac bo nigdy ich nie zlapia. ;D ;D ;D Ale jak to mowi przyslowie wszystko jest do czasu ....

Ps. Co do Twojej opowiesci to cos chyba pokreciles.Zatrzymal Cie w niedziele i zadzwonil do skatu???Hmmm.

a zurich nie chce mi sie wiecej o tym gadac bo jak czytam o tym to glowa mala nie ookrecilem sie nie wiem co bylo grane jk podwazasz moje zdanie to lepiej zamilcz !!!! bo taka jest prawda nie pasuje ci albo nie chcesz wiezyc to sie nie wypowiadaj dla mnie tez to bylo dziwne ze w niedziele dzonil po za tym gdybys uwaznie czytal to napisalem ze nie wiem czy do skatu ale gadal z kolesiem i podawal fajtyczny stan auta a pozniej powiedzial ze samochod jest zarejestrowany w skacie wiesz co ci powiem ze nie wiem po co wogole dawalem ten post po to zbeby sluchac takiego pierd..... z strony innych ludzi poprostu chcialem o tym przekazac ze tak sie stalo a tu juz wynikaja jakies aluzje i inne rzeczy szczeze powiem ci ze wyjeb.... mam w ta cala sytuacje bo uzyle samochodu tylko zeby pojechac ogarnac chate i stalo sie i tak nie uzywalem auta a jezeli uwazasz mnie za kozaka to sie grubo mylisz chyba gosciu nie wiesz co piszesz nastepnym razem sie zastanow 2 razy zanim cos napiszesz .................................

Offline Zurich

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #111 dnia: 27 Lip 2009, 07:39:59 »
Wydaje mi sie, ze komentarz pan Zuricha byl ironiczny.

Dzieki mala_z_Aarhus. ;) Dobrze ze Ty czujesz blues-a.

Musimy tych glupich dunow nauczyc ...... Pracujesz tez dla glupiego duna?Glupi dun placi Ci pieniadze, za ktore sie utrzymujesz? :-\

Jak widac nie wszyscy to czuja. ;D ;D ;D

a zurich nie chce mi sie wiecej o tym gadac bo jak czytam o tym to glowa mala nie ookrecilem sie nie wiem co bylo grane jk podwazasz moje zdanie to lepiej zamilcz !!!! bo taka jest prawda nie pasuje ci albo nie chcesz wiezyc to sie nie wypowiadaj dla mnie tez to bylo dziwne ze w niedziele dzonil po za tym gdybys uwaznie czytal to napisalem ze nie wiem czy do skatu ale gadal z kolesiem i podawal fajtyczny stan auta a pozniej powiedzial ze samochod jest zarejestrowany w skacie wiesz co ci powiem ze nie wiem po co wogole dawalem ten post po to zbeby sluchac takiego pierd..... z strony innych ludzi poprostu chcialem o tym przekazac ze tak sie stalo a tu juz wynikaja jakies aluzje i inne rzeczy szczeze powiem ci ze wyjeb.... mam w ta cala sytuacje bo uzyle samochodu tylko zeby pojechac ogarnac chate i stalo sie i tak nie uzywalem auta a jezeli uwazasz mnie za kozaka to sie grubo mylisz chyba gosciu nie wiesz co piszesz nastepnym razem sie zastanow 2 razy zanim cos napiszesz .................................

Bez urazy s_t_e_v_e.Prosze przeczytaj moj post jeszcze raz dokladnie.Ja nie podwazam prawdziwosci Twojej opowiesci choc opisales ja stasznie chaotycznie.Mysle ze kazdego czytajacego Twoj post dziwi ze policjant zadzwonil w niedziele do skat-u.Dlatego zapytalem o to.

Pozdrawiam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 27 Lip 2009, 07:39:59 »

Offline madzialenasz

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +1/-0
« Odpowiedź #112 dnia: 27 Lip 2009, 09:24:07 »
Blues-a nie czuje, ale i tez nie slucham  8)
Nie chowaj nienawiści po wieczne czasy, ty, który sam nie jesteś wieczny.

coco jumbo

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 27 Lip 2009, 10:07:28 »
a moze zadzwonil na komende aby zameldowac (odnotowac pojazd w ich bazie danych)---- m.in. po to spisywal stan auta (przebieg ).

a w razie nastepnej kontroli ---   zolta kartka??

pozdrawiam

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #114 dnia: 27 Lip 2009, 10:57:48 »
Istnieje tez mozliwosc, ze policja ma uprawnienia w systemie do podgladu danych Skat.
Tak wiec policjant nie musial dzwonic do Skat, ale do centrali, ktora ma wglad do takich informacji.

Jest to bardzo mozliwe. Dania to przeciez kraj wielkiego brata, maja nas wszytskich w komputerach. Wszytsko zalezy tylko od poziomu uprawnien w sieci.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline mala_z_Aarhus

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +8/-2
  • A friend to all is a friend to none.
« Odpowiedź #115 dnia: 27 Lip 2009, 11:00:08 »
Sadze, ze pewne oddzialy Skat og Told pracuja takze w dni wolne. I jak Mirra pisze, rozwoj systemu kontroli danych w roznych rodzajach baz jest wysoki.

Offline rey2000

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 22
« Odpowiedź #116 dnia: 03 Sie 2009, 00:07:51 »
Mysle ze jest tak ,jak opisala Mirra .Steve nie mowil ze jest kozakiem i ma wszystko wd.. i nie pyka hehehe ,pozzdro!

PUDZIAN

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 03 Wrz 2009, 17:55:23 »
witam wszystkich
a slyszeliscie o tym ze po nowym roku maja sie zmienic przepisy dotyczace rejestracji aut?
 wiem ze dunczycy beda mieli tablice unijne tzn takie jak my czy niemcy z "dk z przodu i gwiazdkami" bo widzialem plakat w skat. i w zwiazku z tym sa te lapanki zeby jak najwiecej kasy nabic do skata poki jeszcze sie da.
szef w mojej firmie mowil ze wie od policjanta ktory u nas dorabia ze przez najblizsze 2-3 miesiace ma byc duzo lapanek w vejle,w piatek bedzie on u mnie w pracy wiec postaram sie z nim pogadac-moze cos wyciagne.

Offline vera

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +1/-1
« Odpowiedź #118 dnia: 03 Wrz 2009, 18:35:41 »
witam wszystkich
a slyszeliscie o tym ze po nowym roku maja sie zmienic przepisy dotyczace rejestracji aut?
 wiem ze dunczycy beda mieli tablice unijne tzn takie jak my czy niemcy z "dk z przodu i gwiazdkami" bo widzialem plakat w skat. i w zwiazku z tym sa te lapanki zeby jak najwiecej kasy nabic do skata poki jeszcze sie da.
szef w mojej firmie mowil ze wie od policjanta ktory u nas dorabia ze przez najblizsze 2-3 miesiace ma byc duzo lapanek w vejle,w piatek bedzie on u mnie w pracy wiec postaram sie z nim pogadac-moze cos wyciagne.

Poproszę o info. Do usłyszenia w Vejle  ;)

Co do telefonów w niedziele: Wystarczy że policjant dzwonił do służby celnej a oni reszte załatwią.

sss

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 03 Wrz 2009, 20:06:14 »
a Wy znowu to samo....

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 03 Wrz 2009, 20:06:14 »

samochód na Polskich numerach

Zaczęty przez zuzaDział Podatki

Odpowiedzi: 106
Wyświetleń: 83532
Ostatnia wiadomość 23 Maj 2011, 21:43:32
wysłana przez charly
Opodatkowanie polskich oszczędności

Zaczęty przez liliaDział Podatki

Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 28163
Ostatnia wiadomość 24 Cze 2010, 07:45:51
wysłana przez neletop
o polskich dzieciach deportowanych do Rosji

Zaczęty przez neletopDział Kultura

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 10880
Ostatnia wiadomość 13 Lut 2010, 15:28:30
wysłana przez neletop
Praca na POLSKICH warunkach w Danii - Co to jest ??

Zaczęty przez willyDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 84
Wyświetleń: 52515
Ostatnia wiadomość 12 Kwi 2010, 21:00:42
wysłana przez turbo
Motocykle na polskich numerach-przepisy

Zaczęty przez wincentDział Hydepark

Odpowiedzi: 32
Wyświetleń: 127595
Ostatnia wiadomość 23 Lis 2018, 11:54:20
wysłana przez lesoleil