Ogólne > Rodzina ...

poród w Danii czy w polsce???

<< < (3/10) > >>

1307iwonka:
mojamaja dziękuję za bardzo dokładną odpowiedź, bardzo mi pomogłaś :) a możesz mi jeszcze powiedzieć jak wyglądają ostatnie tygodnie ciąży...czy są częściej badania właśnie i czy wcześniej już można się położyć do szpitala czy czekają do ostatniej chwilki?

felis:
Zależy jaki będzie poród naturalny czy przez cesarkę. Na cesarkę to umawiasz się. Przy naturalnym czekają do ostatniej chwili. Wychodzą z założenia, że lepiej jest się w domu relaksować. Teoretycznie przed porodem musisz zadzwonić do położnej i .. haha najlepsze ona po twoim glosie stwierdzi czy jesteś już gotowa.

Pamiętaj jeśli jesteś na coś chora. Udokumentowane choroby. To należą Ci się dodatkowe badania.

p.s.
A tak na poważnie trochę przed porodem (może być 2 tyg) idź i powiedz, że chcesz USG.

Solvej:
Na cesarke umawiaja 2 tyg wczesniej przed terminem a na porod naturalny - wody odejda i wtedy mozna sie wybrac do szpitala :)  (ech,chcialabym mieszkac blizej szpitala...)

Felis a takie "powiedzenie" wystarczy aby chcieli zrobic USG? I w jakim celu ? :)

felis:
Droga Zelandia już Ci mówię.
Oto pewna sytuacja z życia. Lekarz sprawdził brzuszek i stwierdziła, że wszystko jest ok.Powiedziała:  Dziecko leży w prawidłowej pozycji. Przez pewne zawirowania ostatnia wizyta u położnej została przełożona tuż przed porodem. Położna zaczęła wymacywać dziecko i stwierdziła, że dziecko jakby źle leży. Potem USG kolejna wizyta u położnej.

Gdyby nie USG to dziecko rodzone byłoby naturalną metodą , pośladkami w dół.

Istne samo życie

A co do wód płodowych to oczywiście tak jest - to znak, że natychmiast należy do szpitala. Jednakże nie każdej kobiecie odchodzą wody.

mojamaja:
no dokładnie nie kazdej,
ja wychodze z załozenia ze  w domu nalezly przeczekac do regularnycg skurczy, w tym czasie w domu wziasc kompiel, przygotowac wszystko...
no ale ja mam do szpitala raptem 3 km...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej