Ogólne > Rodzina ...
dodatkowe pieniąze
kamila:
--- Cytat: Zośka w 18 Lut 2010, 22:01:34 ---A może wy sie przeniesiecie na dunskie fora internetowe i popiszecie z Dunami jak Polacy to nic innego nie robią tylko kradną i doją duńskie państwo??? i powiedz mi droga kamilko czy pomoc z komuny nazywasz kombinacją???????
A co do Fachury to pewnie ma więcej do powiedzenia niż Ty.
--- Koniec cytatu ---
Zosko, prosze, bez poufalosci.
Zośka:
Każdy ma swoje racje... i może niech każdy przy nich zostanie.
Tylko więcej wyrozumiałości dla polaków ktrym się nie wiedzie.
Jomir:
A niby czemu mam byc wyrozumiala dla kombinatorstwa?
Przeciez prawda jest taka, ze Polak jeszcze z Polski nie wyjechal, a juz pyta co mu sie w Danii nalezy.
Na te wszystkie dodatki mieszkaniowe, doplaty do przedszkoli, czy kontanthjælp place miedzy innymi ja.
Place, ale nigdy z tego nie skorzystam. Rozumiem solidarnosc spoleczna, ale nie rozumiem tego, ze oczekuje sie ode mnie akceptacji nieprawidlowosci. Czy tylko dlatego, ze mi sie wiedzie???
Zośka:
Jomir przeczytaj pytanie Krisa czy to jest wypowiedz kombinatora??? Rozumiem go i szczerze życze mu powodzenia. Wiem że jest wielu ludzi któży są nie Fair. Ale On mi nie wygląda na takiego.
neletop:
Kris. Nie jestem za mocna w temacie zasilkow.
Ale jezeli pracujesz, masz samochod, oszczednosci na koncie.... to socjalu raczej nie dostaniesz.
Zasilki sa raczej zawsze zlem koniecznym i czesto wystawanie w kolejce po nie jest zawsze w jakis sposob ponizajace.
Mozna sie o nie starac jezeli dochod na osobe jest nizszy od...(moze ktos z forumowiczow dopisze)?
Moze zona moglaby isc do pracy?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej