Ogólne > Praca w Danii

pozwolenie i numer CPR

<< < (4/11) > >>

Artar:

--- Cytat: Tula w 22 Sie 2007, 20:08:42 ---Tosmy juz przerabiali -- jezeli firma nie jest na liscie, o jakiej wczesniej byla mowa, NIE MOZNA podjac pracy przed uzyskaniem zezwolenia (odsylam do przepisow na stronie immigration service).Jak pisalam, mi sie udalo dostac skatkorta bez cpr, tylko z kontraktem.A tego fragmentu, przyznam, nie rozumiem...

--- Koniec cytatu ---
Poprostu firma mająca pozwolenie na zatrudnianie obcokrajowców bez pytania o zgodę... ( sorry , nie dopisałem )

--- Cytuj (zaznaczone) --- Jak pisalam, mi sie udalo dostac skatkorta bez cpr, tylko z kontraktem.
--- Koniec cytatu ---
Piszę tak jak się powinno robić i ma się bez problemu, a jak to Ty zrobiłaś to już Twoja sprawa

--- Cytuj (zaznaczone) --- A tego fragmentu, przyznam, nie rozumiem...
--- Koniec cytatu ---
Dlatego tak niską masz ulgę na Skatkarcie...
A to co przysługuje z ulg to i tak się nam należy!!! Nieznajomość przepisów Ci nie pomoże....

Tula:
Coz, do Pana posta wydawalo mi sie, ze przepisy znam, ale moze po prostu mamy inne sytuacje i plany w zwiazku z Dania, stad te roznice. Zreszta, nie zamierzam w to wnikac, kazdy robi po uwazaniu i po swojemu. Jedna uwaga -- ze skatem akurat w moim przypadku bylo tak, jak byc powinno...

Jomir:
Ja swoje sprawy zalatwialam w Kopenhadze (moze to czyni roznice ??? ), ale majac pozwolenie na pobyt numer CPR (aktywny) nadano mi od reki i wystawiono papierek to poswiadczajacy), zolta karta przyszla po tygodniu (zawsze przychodzi we wtorek - wiec czas moze byc od tygodnia do dwoch).

NIkt nie wspomnial rowniez o tym, ze CPR nieaktywny to nie tylko placenie za szkole z wlasnej kieszeni, ale tez za lekarza.

Pierwszy raz slysze, zeby policja wystawiala pozwolenia na pobyt!!!
To lezy w gestii tylko i wylacznie urzedu imigracyjnego, a policja raczej po prostu przyjmuje do wiadomosci, ze tu jestes.

SKat dziala faktycznie blyskawicznie, nowe karty podatkowe przychodza w ciagu doslownie kilku dni.

malin:
Zgadza sie co do lekarza. Ja mam numer jeszcze nieaktywny ale mam umowe z pracodawca ze w razie wizyty u lekarza mam wziasc rachunek i firma zwroci koszty. Mam nadzieje ze nie bede musial z tego korzystac. Proponuje wszytskim aby tak sie dogadywali. Skoro pracodawca zatrudnia i placisz podatki (masz karte podatkowo) to w koncu nalezy sie darmowa sluzba zdrowia.

Artar:
Z wydawaniem pozwolenia na prace przez policje to święta prawda, ale dla pracowników firm mających (wydawane na czas określony) pozwolenie z Udlændingeservice

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej