poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Sport  (Przeczytany 39856 razy)

Thunder86

• Gość
Odp: Sport
« Odpowiedź #75 dnia: 21 Lis 2007, 22:57:42 »
Piekna sprawa Angole zostają w domu...a jedenaście mercedesów jedzie nach Croatien ;D

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +3/-0
« Odpowiedź #76 dnia: 21 Lis 2007, 23:09:01 »
Jedenaście? Ja czytałam,że tylko 4,dla najlepszych piłkarzy.

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: 21 Lis 2007, 23:12:56 »
Ja czytałem,że 11...cztery to dziwnie jakoś.Mogli ustalic,że tylko dla strzelcow bramek ;)

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #78 dnia: 21 Lis 2007, 23:18:00 »
No więc właśnie,też się zdziwiłam,że tylko 4.
Znalazłam ten artykuł
http://www.sport.pl/sport/1,65025,4687098.html

Tula

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: 21 Lis 2007, 23:32:04 »
A Dania w meczu o nic gladziutko pokonala Islandie 3:0 na Parken.

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: 21 Lis 2007, 23:53:59 »
To chyba pierwsza taka impreza,ktora odbędzie się bez Danii.Ale cóż czasy braci Laudrupów,Schmeichela minęły,a współczesne gwiazdy reprezentacji Danii są juz coraz starsze

Offline malin

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +4/-0
« Odpowiedź #81 dnia: 22 Lis 2007, 12:03:29 »
A mi troche zal Angli.
Pieknie by bylo z nimi wygrac w finale Euro 2008 4-1
Pozdro.
Malin. :-)

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #81 dnia: 22 Lis 2007, 12:03:29 »

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: 22 Lis 2007, 16:36:36 »
A mi troche zal Angli.
Pieknie by bylo z nimi wygrac w finale Euro 2008 4-1

Co Ty Malin,do takiego finału by nigdy nie doszło,bo Angole pewnie by odpadli i tak zaraz w grupie ;D

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #83 dnia: 25 Lis 2007, 17:32:05 »
Właśnie zakończyło się losowanie do eliminacji mundialu 2010.
Jakie przemyślenia?
Powalczymy z Czechami.

PS.Anglicy znów z Chorwatami  ;D

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: 25 Lis 2007, 17:55:25 »
Grupa nie jest łatwo-nie mowię tylko o Czechach,bo poza Grecją to wszystkie ekipy z pierwszego koszyka są to rzeczywiście firmy z górnej półki.Mnie martwi to,że trafilismy na Słowację-kto uważnie obserwował ich zmagania w el.ME pewnie zauważył,że jest to drużyna nieobliczalna,a ma ona spory potencjał i graczy,którzy grają w silnych ligach-głównie Bundesliga,ale grają ich piłkarze w Czechach(Sparta Praga i Slavia regularnia pokazują się w europejskich pucharach)no i mają też zawodników z wlasnej ligi-kibice pewnie pamietają o Petrżałce Artmedii,która dwa lata temu zaszokowała piłkarską Europę.Ja miałem przeczucie,że trafimy na ..Danię ;D.Skandynawowie nigdy nam nie leżeli,porażki ze Szwecją,w których najgorsze było to,że nasi wogóle nie grali,a także ostatnie porażki w meczach towarzyskich z ekipa Danii,ta spzred roku chyba z Odensee jeszcze jakoś dal sie pzrełknąc,bo byl to pierwszy mecz pod wodzą holenderskiego trenera,który wtedy za dużo polskich graczach pewnie nie wiedzial,ale porażka w Poznaniu 1:5to już bylo upokorzenie :(
We wspólczesnej piłce nie ma słabych,a atutem niektórych ,teoretycznie gorszych ekip bywa klimat i odległośc od "Europy"-Kazachstan,Armenia,Azerbejdżan. Nasi piłkarze będą po prostu musieli wyjsc i zagrac na maksa.Pod wodzą Beenhakkera wierzę,że tak bedzie.Mamy rywali,którzy są bardzo blisko Polski,więc wierze też że nawet na meczach wyjazdowych na trybunach będą nasi kibice.

P.S też się cieszę,że rudzielce trafiły na Chorwację,moze tak jak oni byli przez 10eliminacji MŚ naszymi "prześladowcami"tak teraz Chorwaci utrudnią im zycie.
Pozdrawiam! ;D

Offline anha

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #85 dnia: 02 Gru 2007, 13:17:34 »
Dostaniemy w tyłek od Niemców i Chorwatów.Na pocieszenie zwycięstwo nad Austrią i ... do domu !!!
Czyli powtórka z Korei.

Offline Juta

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +14/-22
« Odpowiedź #86 dnia: 02 Gru 2007, 16:40:33 »
Byc moze. Ale to bardzo latwa grupa. Austria to slabiutka druzyna. Chorwacja jest dobra, ale nie wiem, czy lepsza od Polski. Jedynie Niemcy sa naprawde mocna druzyna.

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: 02 Gru 2007, 16:54:56 »
Austria jest słaba i w poprzednich eliminacjach dwa razy ich ogralismy,ale są wspólgospodarzami EURO,więc nie wierze,że się poddadzą.Poza tym mecze Polska vs. Austria ostatnio miały duzy podtekst,przypomne wypowiedź reprezentanta Austrii,a teraz już eks reprezentanta o jednym z Polaków,który gra w lidze austriackiej,że "śmierdzi Polską".

Niemcy i Chorwacja to bezsprzecznie najlepsze druzyny w grupie.Chorwacja wg mnie jest lepsza pilkarsko,ale to z nimi nam sie łatwiej gra.Z Niemcami jeszcze nie wygraliśmy,będą tez podteksty,ale raczej wynikającej z kontekstu historycznego.W kadrze Niemiec bedzie zapewne kilku zawodnikow z "polskim rodowodem":M.Klose-syn Polki i Niemca mieszkajacego na Opolszczyźnie,Ł.Podolski-syn polskich emigrantów,urodzony na Śląsku,Piotr Trochowski-syn polskich emigrantów,oni raczej mają pewne miejsca w szerokeij kadrze,ale może pojawią się i inni,mysle tu P.Freierze,który choc jest rodowitym Niemcem to urodzil sie w PL,mówi po polsku,a imie nadane mu przez rodziców to Sławomir czy Tim Borowski,który też ma jak wskazuje nazwisko coś z Polską wspólnego.

Łatwo nie będzie.Ja się cieszę,że zagramy z Niemcami,jak przegrac to z czolową ekipą świata, a poza tym muszą Polacy zagrac na maksa i zapomniec o kompleksach i rankingach.

Offline kama

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
POLSKA-DANIA piłka ręczna
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Sty 2008, 18:32:53 »
Właśnie zaczał się mecz piłki ręcznej mężczyzn POLSKA-DANIA, interesująco się zapowiada, więc zapraszam do oglądania!!!

Narazie niestety plecyyyyyy :'( :'( :'( ale może się uda.....

Oby.....wygrała Polska

Offline boniek

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-1
    • Status GG
Odp: POLSKA-DANIA piłka ręczna
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Sty 2008, 19:57:41 »
No i skonczylo sie na klesce....tlukli nas jak w "kacza dupe"(przepraszam za mocne slowa)....
Spodziewalem sie wiecej ale sie przeliczylem, teraz moj farmer bedzie napewno wypominal mi to ze znowu z nimi przegralismy....
Boniek

poloniainfo.dk

Odp: POLSKA-DANIA piłka ręczna
« Odpowiedź #89 dnia: 23 Sty 2008, 19:57:41 »

Sport

Zaczęty przez Plant56Dział Hydepark

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 3943
Ostatnia wiadomość 21 Wrz 2007, 19:10:28
wysłana przez mawi