Ogólne > Edukacja
Studia w Danii
Tula:
Na nyidenmark jest paragraf o studiowaniu w Danii, tam jest czesc informacji.
MargaretMitchell:
dzienne są bezpłatne. O zaocznych nic nie wiem. Sprawdź sobie wszelkei możliwe studia w jęz. angielskim (rozumiem, że takie Cię interesują) http://www.ug.dk/Internationalt.aspx?menu_id=UVM-2208869 i sprawdzaj dokładnie na stronach uczelni. Z tego co pamiętam, deadline na aplikowanie przypada jakoś w marcu, więc nie spóźnij się.
magda0904:
Witam!
Czy zna ktos moze adresy ksiegarni technicznych w Kopenhadze badz tez na obrzezach? Znacie moze rowniez strony internetowe na ktorych mozna zakupic ksiazki techniczne w Danii?
Mam zamiar wybrac sie do biblioteki na DTU, ale nie mam pewnosci czy beda jakies wolne egzemplarze.
Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
magda0904:
Serdecznie dziekuje Mirra. Bardzo fajna strona! W zasadzie to juz innych nie trzeba ;D
Pozdrawiam
heslividur:
Okej.. piszecie o studiach z programów anglojęzycznych i głównie Unijnych. A co jeśli Polak zechce studiować w Danii na zupełnie innym kierunku i w innej szkole niż podane są na stronie CIRIUS?
Osobiście jestem zainteresowana aplikacją do Konserwatorium w Aarhus, na wydział muzyki elektronicznej. Od znajomych i ze strony wiem, że nie ma egzaminów, a liczą się muzyczne dokonania, które wraz z wypełnionym druczkiem należy wysłać do uczelnii. Przypuśćmy, że udaje mi się dostać. Oczywiście zaczynam intensywny kurs duńskiego, czy w ogóle nie mam szans na dostanie się bez tego języka? Czy wykładowcy stsoują jakieś ulgi dla anglojęzycznych, dopabuse co łykających duńskiego języka? Czy można liczyć na jakieś pomoce finansowe od Unii lub od Danii?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej