Ogólne > Edukacja
Studia w Danii
mala_z_Aarhus:
Prosze sprawdzic, czy przedmioty sa wykladana w j.angielskim czy dunskim,; jaki jest plan studiow. Moze sie okazac, ze w przypadku wiekszosci przedmiotow w j.dunskim uczelnia ma prawo wymagac znajomosci j.dunskiego na poziomie Studieprøven - matury z dunskiego.
Te informacje sa zawsze zawarte w dziale: rekrutacja lub moze pani napisac do miedzynarodowego sekretariatu.
Prosze sie nie obrazic, ale z jakiego powodu mieliby nauczyciele stosowac ulgi dla studentow angielskojezycznych lub uczacych sie dunskiego. Wymagania sa zawsze jasno okreslone albo Studieprøven, albo ang na poziomie wymaganym przez uczelnie (czesto TOEFL lub TECL).
Poziom nauczania musi byc taki sam w kazdym przypadku.
Na ostatnie pytanie nie znam odpowiedzi.
heslividur:
Dziękuję Mała za szybką odpowiedź.
Sprawdzę zatem jeszcze raz. Wiem, że mają studentkę ze Słowacji, która zaczęła uczyć się duńskiego na 1szym roku dopabuse, a widziałam na stronie linki dla osób zainteresowanych szkołą z UE.
mala_z_Aarhus:
Jest to znak, ze studia sa prowdzone/ oferowane w jezyku angielskim i znajomosc wlasnie tego jezyka na wymaganym poziomie jest warunkiem przyjecia.
Tak przynajmniej to rozumiem.
Mariol:
Cześć,
Właśnie jestem w klasie maturalnej i zdecydowałam się, ze chce studiować za granicą. Zastanawiam się gdzie lepiej studiować - czy w Anglii czy w Danii po angielsku? Nie mam certyfikatu, ale czytałam na różnych forach i na www.studiazagranica.pl że do Danii nie są potrzebne te certyfikaty na niektórych uczelniach. Wiecie coś na ten temat, może ktoś się wybiera do tego kraju na studia? No a dodatek, studia w Danii są bezpłatne – super!
Mariolka
MargaretMitchell:
Mariiolka wszystko zależy od uczelni, jedne oczekują certyfikaty, innym wystarczy rozszerzona matura z angielskiego. Musisz zapytaż u źródła.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej