Ogólne > Rodzina ...
ZAMELDOWANIE
Tula:
Madziu, glupoty gadasz, ze moze Cie zameldowac dopabuse, jak znajdziesz prace. Mirra w pierwszym poscie napisala, jakie sa Wasze mozliwosci. Nawet go nie raczylas uwaznie przeczytac...
madzialenasz:
Tula jak to glupoty gadam?Taka prawda albo znajde prace albo bede miec na koncie kase....Az tyle kasy nie mam na kaucje a jego prosic ani moich rodzicow tez nie chce, a wiec musze czekac az znajde prace......te 60.000kr nie wchodzi u mnie wrachube .....:)
Tula:
--- Cytat: madzialenasz w 16 Wrz 2007, 19:58:52 ---Taka prawda albo znajde prace albo bede miec na koncie kase....Az tyle kasy nie mam na kaucje a jego prosic ani moich rodzicow tez nie chce, a wiec musze czekac az znajde prace......te 60.000kr nie wchodzi u mnie wrachube .....:)
--- Koniec cytatu ---
No, tego wczesniej nie napisalas. W takiej sytuacji zgadzam sie, tylko praca Ci zostala. Probowalas w Morgendistribution (to ci od gazet, szczegoly w ogloszeniach "dam prace")? Piatka pisala niedawno, ze zatrudniaja znow i od reki. Zainwestowac bedziesz musiala tylko w rower plus porzadny zestaw przeciwdeszczowy.
madzialenasz:
nie dzieki gazetek to raczej nie chce, zreszta moj facet tez mi raczej nie pozwoli,......czyli czekam na cos innego trudno sie mowi, chyba ze....
ok dzieki za informacje pomimo to czyli 60.000 kr to jest okolo 30 tys zl?
MargaretMitchell:
madzialenasz,
musisz zrozumieć jedno: nie mając pozwolenia na pracę i innych dokumentów nie znajdziesz żadnej "lepszej" pracy. Nie piszesz nawet jakie masz wykształcenie i jakie znasz języki.
Bez znajomości duńskiego nie masz żadnych szans nawet na kelnerowanie, malo tego, ostatnio znalazłam ogłoszenie firmy sprzątającej, która poszukuje pracowników, ale nawet tam wymagana jest znajomość duńskiego w mowie i piśmie. Tak samo do wykładania towarów w LIDLu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej