słyszałam że była duża afera przez te maliny z Polski , tylko potem się okazało ze były one źle przechowywane i to była przyczyna zatruć ,ale tego już nie nagłośnili ,
http://new-arch.rp.pl/artykul/576530_Feralne_maliny_moga_zaszkodzic_naszemu_eksportowi.htmltak jak ostatnio oglądałam reportaż w duńskiej tv o złodziejach części samochodowych , najpierw był wywiad z poszkodowanymi Duńczykami ,którym ukradli poduszki powietrzne a potem reporter pojechał do polski na rynek części samochodowych i pokazywał że części są tam tanie i na pewno pochodzą z Danii - zostały skradzione , żadnych konkretów ,żadnych dowodów.
Wiadomo już taką mamy opinie i nawet jakby te części były z rozbitych aut to i tak napiszą w duńskiej gazecie że prawdopodobnie kradzione i już opinia leci dalej .
Wcześniej była duża afera tu w mojej okolicy ze dwóch polaków pobiło małżeństwo , napadli i pobili bez powodu .A potem się okazało że to byli mężczyźni z Bułgarii ,ale sprostowanie było raz i to na ostatniej stronie ,mało widoczne .
Ja nie mówię że Polacy są święci ,ale też przez to jak się niektórzy zachowują przypisywane nam są różne sprawy