słyszałam że była  duża afera przez te maliny z Polski ,  tylko potem się okazało ze  były one źle przechowywane i to była przyczyna zatruć ,ale  tego już nie nagłośnili , 
http://new-arch.rp.pl/artykul/576530_Feralne_maliny_moga_zaszkodzic_naszemu_eksportowi.htmltak jak ostatnio oglądałam reportaż  w  duńskiej tv o złodziejach części samochodowych , najpierw  był wywiad z  poszkodowanymi Duńczykami  ,którym ukradli   poduszki  powietrzne a potem  reporter pojechał do polski na  rynek  części samochodowych i pokazywał że  części są tam tanie i  na pewno  pochodzą z Danii  - zostały skradzione , żadnych konkretów ,żadnych dowodów. 
Wiadomo  już taką mamy opinie  i nawet jakby te części były z rozbitych aut  to i tak napiszą  w duńskiej gazecie że prawdopodobnie kradzione i już  opinia  leci dalej . 
Wcześniej była duża   afera tu w mojej okolicy ze  dwóch polaków pobiło  małżeństwo , napadli i pobili bez powodu .A potem się okazało że  to  byli mężczyźni z  Bułgarii  ,ale sprostowanie było raz  i to   na ostatniej stronie ,mało widoczne . 
Ja nie mówię że Polacy są święci ,ale też przez to  jak się niektórzy zachowują przypisywane nam są  różne sprawy