Ogólne > Podatki

dlaczego 38%

<< < (3/5) > >>

hary:
ok trochę przesadziłem sorki  :'(

loreenaa:

--- Cytat: Patrycja w 07 Lis 2007, 22:33:53 ---Jest to mozliwe  8) moj maz ma podobna kwote wolna od podatku a od reszty placi 38 %  chociaz stale zameldowanie ma w Polsce  ::)

--- Koniec cytatu ---

no i ja też tak mam,
Pani w Skacie zaoferowała mi te 8 % ale TYLKO na okres 3 miesięcy - traktując ten czas jako "okres próbny" (że tak jak w PL)
jako że umowę mam na czas nieokreślony...

tak to jest?? ???

Klingon:
Taka jest praktyka. Ulge za koszty noclegu i wyzywienia mozna otrzymac wylacznie majac tymczasowe miejsce pracy pod ktora praca na czas nieokreslony nie kwalifikuje sie. Natomiast zatrudnienie na okres probny jest tymczasowe - nie wiesz z gory czy zostanie przedluzone.

Zobacz "Ulga za koszty podróży" na http://home25.inet.tele.dk/pl/Skat/TastSelv/Felt449.html

rozowa985:
Ja jak tu przyjechalam tez wszedzie na okolo slyszalam ze przez pierwszy rok bede placic 8 % podatku...ale jak juz znalazlam prace i poszlam do skatu dostalam odrazu 38%...Tak jak pan mi to wytlumaczyl  to dlatego ze moja umowa jest na czas nieokreslony...gdyby umowa byla podpisana na czas 6 miesiecy do 12 wtedy placilabym 8%...ale wlasciwie nie przeszkadza mi...Przynajmniej zaden Dunczyk mi nie powie ze zyje na jego koszt :) Pozdrawiam wszystkich z lubuskiego ;)

gosc:
Pozdrawiam ślązaków

Sprawa z podatkami jest prosta.
Jeśli masz rezydencję w Polsce i pracujesz na czas określony masz większą kwotę wolną od podatku (dwa domy).
Po zmianie rezydencji lub gdy ma się umowę na czas nieokreślony SKAT traktuje cię jako Duńczyka.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej