poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Złamany obojczyk  (Przeczytany 2890 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Thunder86

• Gość
Złamany obojczyk
« dnia: 11 Lis 2007, 20:09:37 »
Witam,miał ktoś z was taki problem?
A może waszych bliskich takie nieszczęście spotkało?
Wiec może będzie ktoś mi w stanie pomóc..Chodzi mianowicie o to,ze takie coś mnie spotkało-jzu 7miesięcy temu.
Było to złamanie niestety prawego braku i z przemieszczeniem.
Wiadomo gips,najpierw ten twardy na pogotowiu,tak zwana ósemka,potem prywatnie mi lekarz założył ten lekki,bo w tamtym już nie mogłem wytrzymać,a kontuzji nabawię sie w piątek a zmiana gipsu nastąpiła już w poniedziałek.....potem 3i pół tygodnia w tym gipsie,
nastpnei zdjęcia,okazało sie ze kość nie jest zrośnięta,wiec założyli mi bandaż Dessaulta.
Po 2tygodniach zdjęto mi go było już OK,lekarz wysłał mnie na rehabilitacje.
Leczenie zakończył,ubezpieczono-500zl heh to jest śmieszna kwota,ale z drugiej strony ja byłem ubezpieczony za 40zl na studiach w olise grupowej wiec cudów nie należało sie spodziewać.
Teraz ogólnie jest OK,ale jest jedne problem,ślad po złamaniu jest widoczny ,miejsce przemieszczenia tez,
a ten odcinek obojczyka przy szyi jest jakby podniesiony.Dwaj lekarze chirurdzy mówili mi ze to sie zleje,
czy coś w tym stylu ze ślad nie będzie widoczny albo nie będzie mocno widoczny.
jeden nawet coś wspominał o operacji jakbym koniecznie chciał,ale bal bym sie dąć kroci i poza takich zabiegów NFZ pewnie nie refunduje,a zbytnio pasiasty tez nie jestem.teraz muszę przyznać,że kość sie trochę zlała,a złamany koniec jest tak ostry ,
ale nadal jest to widoczne.....jakie są wasze doświadczenia?

błędy poprawione przez Mawi , proszę pisz bardziej rozwiąźle i korzystaj ze słownika , bo ciężko się to czyta

« Ostatnia zmiana: 12 Lis 2007, 19:03:17 wysłana przez mawi »

Patryk

• Gość
Odp: Złamany obojczyk
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Lis 2007, 20:40:34 »
Jezeli koniec kosci jest ostry to naloezy go resekowac. Natomiast jezeli chodzi o blizny widoczne to zalezy od ciebie. Wydasz kase i nie bedziesz ich miec.

Thunder86

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lis 2007, 23:07:05 »
Tu nie chodzi o blizny,bo takicj nie mam tylko o to że widac slad przemieszczenia kosci

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #2 dnia: 11 Lis 2007, 23:07:05 »

Mialem wypadek i mam zlamany obojczyk...Pomozcie

Zaczęty przez AdamDział Pomoc!

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 14779
Ostatnia wiadomość 19 Lip 2007, 15:02:15
wysłana przez K3