Ogólne > Rodzina ...
ślub, kaucja, pozwolenie..
Mirabelka:
--- Cytat: piatka w 13 Lis 2007, 21:55:31 ---Mirabelko!!!!!!!!!!!!!
--- Koniec cytatu ---
No co, taka prawda.
oli:
dziękuję Wam wszystkim za komentarze!
widzę, że faktycznie rozsądniejszym wyjściem jest pozwolenie na pobyt na podstawie małżeństwa z Duńczykiem, a nie umowy o pracę (na czas określony z resztą..) myślałam, że uda się uniknąć jakoś tej kaucji, ale chyba faktycznie lepiej wyłożyć, choć to sporo kasy :-\
czyli najpierw ślub a potem do Kopy z wnioskiem o pobyt na podst. łączenia rodzin.. :)
no i zmiana nazwiska w dokumentach, co z tego co rozumiem ani proste ani oczywiste.. hmm, może namówię Jespera na moje nazwisko ;)
a, ps.
--- Cytat: Mirra w 13 Lis 2007, 20:31:13 ---Co do dokumnetow.... Pamietajcie, ze jak dlugo jestescie obywatelkami RP, musicie miec paszport polski.... a wiec, polskie dokumnety sie przydadza...
Kwestia prawa jazdy... Dunska zolta karta, plus polskie prawo jazdy.... moze rownac sie klopoty, zwlaszcza jesli sie okaze, ze przebywacie tutaj nieco dluzej....
--- Koniec cytatu ---
Mirra, nie rozumiem.. dlaczego kłopoty ???
ps.2 chodzi, zdaje się, o spokój :)
madzialenasz:
Tak dowod dla obcokrajowcow Mirabelko, i widzialam go na wlasne oczy, moja kolezanka go ma, oczywiscie to nie jest dunski dowod.
Widnieje na nim ze ma sie pozwolenie na prace. Wyglada jak dowod- aæe to jest specjalny dla ocokrajowcow- w jednej pracy kolezanka musiala go pokazac bo pytali sie o pozwolenie na prace-tak od niej slyszalam
madzialenasz:
Ups sorki namieszalam , podwojnie napisalam.
Zgadzam sie tez z Mira , lepiej kaucje wplacic i miec spokoj.
Mirabelka:
Madzielasz , to nie jest dowód tylko karta opholstu, i nie każdy ja dostaje ,nie ktorym opholst wklejaja do paszportu.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej