Ogólne > Hydepark

Spis lekarzy- polski lekarz

<< < (6/21) > >>

madziek:
mam pytanko czy ktoś był już u tego lekarza polskiego Jarka Kuprowskiego?bo mnie bardzo zdziwło że polski lekarz a nie gada po polsku  hehe a może ktoś wie dlaczego czy może tylko z wybranymi?a tak na marginesie to zapytaliśmy go czy umie rozmawiać po polsku i odpowiedział że nie:-(

jamjurand:
O Kuprowskim pisalem na tamtej poloni, zestresowany, wrogi i gburowaty palant; powiedzial mi jedna dolegliwosc na wizyte, moja pierwsza (i ostatnia) wizyta trwala 7 minut, w poczekalni siedziala tylko jedna osoba.
Przykra przygoda za 165 kr, forumowicze ktorzy dali sie ostrzec wysla mi po 5 kr od lebka ;)
W Borgerservice mozna dostac zolty zeszycik ze spisem lekarzy w Kbh, jest tam wiele polskich nazwisk, tamtejszy agent  powiedzial mi ze mozna pojsc do kazdego lekarza z wizyta zapoznawcza (dla mnie nowosc!!). Mam jednak obawy, ze niektorzy polscy lekarze nie sa specjalnie zainteresowani polskimi pacjentami.

mikimus:
Ja mam Dunczyka lekarza i jest bardzo dobry. Tez nie przepisuje antybiotykow i syropu etc....na przeziebienie, nawet wykanczajaca grype....ale przyzwyczailam sie szybko i wiem kiedy isc do lekarza takze z dzieckiem, ktore ma 2,4 roku, by rzeczywiscie dostalo cos...Oni nie wystawiaja tyle antybiotykow na receptach co w Polsce......

bater:
Info dla tych co nie byli u lekarza.
Nie chodzic bo i tak Wam nikt nic nie przepisze gówno się znają pomóc nie pomoga a jedynie mogą zaszkodzic kto żyw niech leczy sie poza Danią niestety szpitale odszykowane ale brak przeszkolonego personelu jak zwykle z wszystkim czekaja a moze samo przejdzie taka ich polityka a z podatków ładnie nas doją

[Posted on: 27 Sty 2011, 21:19:40]

--- Cytat: Manior w 06 Sty 2008, 16:09:43 ---X lat temu trafiłem do duńskiego lekarza, bo miałem poważne problemy z cerą.
Powiedziałem mu, że gdy myję twarz mydłem to mi się skóra łuszczy i znane mi kremy  nie pomagają i nie goją.
Na to lekarz - Nie myj mydłem!   Proste, nie !? 
Następny proszę  :-\

Małe dziecko ma coś poważnego z gardłem, płacze tak jak mała foka. Prawie się dusi, nie może oddychać.
Wezwany lekarz popatrzył na dziecko, matkę i zalecił:
- Dziecko opatulić w koc, i siedzieć przy otwartym oknie !  A za oknem 5-10 st C mrozu...
Następny proszę  :-\

Zdrówka życzę.

--- Koniec cytatu ---

roga:

--- Cytat: jamjurand w 22 Cze 2009, 16:27:59 ---Mam jednak obawy, ze niektorzy polscy lekarze nie sa specjalnie zainteresowani polskimi pacjentami.

--- Koniec cytatu ---

Nastala cisza.....................jak to nie sa zainteresowani polskimi pacjentami, co ty tez takiegi piszesz Jamjurand.

[Posted on: 27 Sty 2011, 21:26:32]

--- Cytat: bater w 27 Sty 2011, 21:21:30 ---jak zwykle z wszystkim czekaja a moze samo przejdzie taka ich polityka a z podatków ładnie nas doją

[Posted on: 27 Sty 2011, 21:19:40]

--- Koniec cytatu ---

Tak szczegolnie tych, ktorzy przez kilka lat placili podatek w granicach zera, a negatywny rezulat podatkowy przesuwano
w poczet zmnieszenia podatku w roku nastepnym. Takich osob moge stwiedzic jest statstycznie bardzo duzo. Jezeli moja ilosc rozliczen jest reprezentatywna, to osob placacych minimalny podatek na skutek "uberettigede fradrag" w 2008 i 2009
wynosi oko 75%.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej