Ogólne > Rodzina ...
SZKOLA DLA DZIECI
Jomir:
Nauczanie indywidualne jest tylko dla dzieci niepelnosprawnych i to nie wszytskich.
Sa tu modtageklasse (klasy nauczania jezyka) i do takich chodza dzieci zza granicy.
Jesli male dzieci ponizej chyba 10 roku zycia musza dojezdzac do szkoly poza rejon dostaja taksowki, starsze dostaja sieciowki.
vaxa_rys:
dzieki, wlasnie o te klasy z nauczaniem dunskiego mi chodzilo. Malizna jezdzi taxi do szkoly, ale dali ją rok nizej, teraz bedziemy sie upierac o to zeby szla ze swoim rocznikiem do 1 klasy, a nie zeby rok spedzila na zabawie w zerowce.
Pozdrawiam
anulka77:
Witam . Mój 10-letni syn kończy właśnie w Polsce trzecią klasę. Niebawem będziemy w Danii i chciałam dla niego znaleźć szkołę.W związku z tym mam pytanie jakie dokumenty są potrzebne przy przyjęciu i jak wygląda nauka duńskiego ?
Tula:
Pani Aniu, przejrzalam wlasnie ten watek od samego poczatku. Czy jeszcze nie znalazla Pani odpowiedzi na swoje pytania? Mirra opisala to dosc wyczerpujaco.
MAJECZKA:
Witam wszystkich zainteresowanych.Mieszkam w Vejle.Mam dwójkę dzieci- -12-letniego syna i 10-letnią córkę.Dzieci od miesiąca chodzą do duńskich szkół-sa tam kwalifikowane wiekowo-córka chodzi do szkoły w Ny Hojen a syn do szkoły w Vejle-Damhavenskole.W samym Vejle i okolicach jest kilka takich szkół które maja klasy dla dzieci obcojęzycznych.Kiedy załatwialiśmy dzieciom szkołę nie było mowy o zadnych CPR-ach ani pozwoleniach-dzieci muszą chodzić do szkoły i już.Nawet jeśli nie maja stosownych dokumentów.Takie sprawy mozna załatwić później.Dzieci chodzą do klas mieszanych-są tam dzieci polskie,tajlandzkie,z Grenlandii i wielu innych zakątków.Nauka polega na poznawaniu słów przez zabawę.Lekcje sa "na luzie".W szkole córki dzieci chodzą po szkole na boso,nie muszą siedzieć w ławkach,siadają na podłodze ,na poduchach,moga nawet leżeć na podłodze.Duzo pisania o systemie nauczania języka ale powiem jedno-dzieci stwierdziły ,że jesli w Polsce nauka byłaby w takiej formie wszystkie dzieci z chęcia by chodziły do szkoły.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej