Ogólne > Rodzina ...
związek z Duńczykiem?
alto:
Chodzilo o sama ISTOTE kaucji a nie kto placi. Dziewczyna prosila o rozne zdania na forum i ja sobie pozwolilam swoje wyrazic. Ty natomiast wyraznie jestes z tych wszystkowiedzacych. Prawdziwa alfa i omega. Podziwiam :o
A do "magnolii". Jezeli bedziesz chciala o cos spytac to napisz. Odpowiem .
Pozdrawiam
MargaretMitchell:
Magnolio - odniosłam wrażenie, jeśli mylne przepraszam, że nie znasz warunkow ani realiów, w jakich choćby Twój partner mieszka.
Moja rada - ZANIM podejmiesz decyzję o wyjeździe, przyjedź do Danii sama bez dziecka, na min miesiąc i zorientuj się na miejscu jak to wygląda, czy wszystko Ci odpowiada.
Przygotuj grunt jeśli wszystko będzie ok, pochodż po urzędach, rozejrzyj się za pracą, szkołą, spotkaj z rodakami i dopabuse jeśli się upewnisz, że dasz radę ściągaj dziecko.
Do jakiego miasta się wybierasz?
pati02:
ta kaucje moze tez wplacic twoj partner na twoje konto tu w danii a jak juz zalatwisz papiery na pobyt to on moze je sobie wyplacic spowrotem i nikt tego nie sprawdza, wiem bo ja tez to przechodzilam. i to prawda ze to jest potrzebne tylko jezeli zawierasz slub z nim. ale najlepiej to zalatwic sobie prace i to musi byc najlepiej na pelen etat ,czyli 37 godzin tygodniowo i pracodawca zalatwia ci pozwolenie na pobyt i na prace.. a co do tej kaucji jest ona taka gwarancja e jestes samo wystarczalna i ze nie przyjdziesz do nich po zasilek czy cos w tym rodzaju.
Dodane: 22 Luty 2008, 11:53:07
czesc moze mieszkasz w nørresundby, jesli tak to zadzwon 26214621 patrycja. to pogadamy
Jomir:
Kaucje wyplacic po zalatwieniu formalnosci?????
NIe mozna jej wyplacic przed uplywem 7 lat.
Jest ona wplacona na konto urzedu imigracyjnego on moze dysponowac tymi pieniedzmi.
W wersji takiej jaka my z mezem obralismy, pieniedzmi dysponuje bank - on nam udzielil gwarancji bankwej, a w zamian za to ma na koncie lokate 7 letnia. Aczkowliek jakiekolwiek operacjie na tym koncie (pomimo ze naszym) moga odbyc sie wylacznie na polecenie urzedu imigracyjnego.
Alto: gdybys czytala ze zrozumieniem zauwazylabys, ze:
1. poddaje kilka propozycji do rozwazenia,
2. jako najlepszy podaje pomysl ze znaleznieniem pracy
3. o kaucji pisze prawie to samo co ty, tylko innymi slowy
4. w jednych z pierwszych postow wielkimi literami wpisalam slowo MOIM co oznacza, ze wyrazam tylko swoja opinie.
alto:
Do Mirra
Nie chce z Toba polemizowac bo watek nie dotyczy Ciebie a Twoja reakcja na moje wypowiedzi wyraznie wskazuje na to , ze widocznie nikt na " forum" do tej pory nie pozwolil sobie na wyrazenie zdania odmiennego od Twojego. A to juz nie jest " forum" w rozumieniu tego pojecia.
Ale tak a propos : jak ja wychodzilam w 1991 roku za maz za dunczyka to nikt nie musial gwarantowac za mnie zadna kaucja . Widocznie wtedy Panstwo Dunskie bardziej wierzylo w intencje mieszanych malzenstw. No ale jezeli Ty przy zawieraniu zwiazku malzenskiego musialas zaplacic kaucje ktora jest zablokowana na 7 lat to chyba cos w tym jest.
pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej