Ogólne > Podatki

8% prog podatkowy czy to ulega zmianie?

<< < (3/5) > >>

lilianka:

--- Cytat: grzegorzaga w 01 Mar 2008, 23:13:17 ---a jak sie dowiedziec czy mialem ulge czy nie?? i jak to polska naliczy skoro pracowalem od 03.07-11.07 na 8% ?? kurde ciezki temat....:/

--- Koniec cytatu ---

powinienes miec Skattekartet , na której jest obliczona Twoja ulga,jaka miałeś duża ...i wszystko powyżej tej kwoty opodatkiwane jest 38 %..

Dodane: 01 Marzec  2008, 23:19:33
 a skoro mówisz , ze płaciłes 8 % , czyli ulge miałeś napewno.

Dodane: 01 Marzec  2008, 23:20:38
 p/s a mówiłam że wielu Polaków jest niezorientowanych na temat podatków:))))

Klingon:
To warto przeczytać Opodatkowanie dochodów z pracy najemnej wykonywanej za granicą (stan prawny na dzień 1 stycznia 2007 r.).
Myślę że polski US nie interesuje czy miałeś ulgę i jak dużą, ich interesuje Twój dochód i zapłacony podatek.

grzegorzaga:
to leppiej jest przejsc na normalny podatek 40% czy zostac przy 8%??? bo przy normalnym podatku polska odda a przy 8% trzeb doplacac im nawed kilkanascie tys.....jak myslicie?? a co jesli bym sie wymeldowal na stale z pl(bo teraz jestem tymczasowo) to bym dalej musial splacac podatek ten za  ktory jeszcze nie zaplacilem(03.07-11.07 na 8%)??co by sie stalo gdybym go nie zaplacil a bym sie wymeldowal??

Klingon:

--- Cytat: grzegorzaga w 02 Mar 2008, 11:25:46 ---bo przy normalnym podatku polska odda a przy 8% trzeb doplacac im nawed kilkanascie tys.....jak myslicie??
--- Koniec cytatu ---
Fakt, ale co daje więcej sensu, czy przy dochodzie 100 tys. lepiej zapłacić 30 tys.  w Danii i nic w Polsce, czy 8 tys. w Danii i 15 w Polsce?
Liczby są fikcyjne ale przed podjęciem decyzji warto obliczyć duński i polski podatek. Myślę że z reguły mały podatek w Danii będzie korzystniejszy, nie mówiąc o pomocy Polsce. ;D

grzegorzaga:
no oki:) ale przy 38% moge odliczyc dojazd do pracy a przy 8% place z wlasnej kieszeni za to...a te twoje obliczenia to byly na zl. czy na dkr????? :))))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej