Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (21/145) > >>

kasia29kil:
megi_s gratuluje!!! Dzieci to największe skarby rodziców. Ja tez mam wspaniałą córeczkę Julię która ma już 6 miesięcy. Odkąd jest z nami życie nasze się zmieniło. Julia wprowadziła w nasze życie wiele zmian, nasze wartości się zmieniły gdyż ona stała się najważniejsza. Pozdrawiam  wszystkie mamy.

anka.p:
Witajcie
Mam pytanie jak wyglada w Danii opieka ciezarnej tzn jak to wyglada w praktyce czy sa jakies badania, konsultacje  z lekarzem, czy idzie sie do swojego lekarza na taka wizyte za kazdym razem czy do ginekologa. A co najwazniejsze czy lekarz moze odmowic przyjecia tlumaczac sie ze caly tydzien nie ma miejsc.

Za odpowiedz z gory dziekuje

Swietka:
Ja juz jestem drugi raz szczesliwa mamusia!!! Pierwsze dziecko skonczylo wlasnie 3 lata,a drugie 5 miesiecy. I gratulacje dla wszystkich Mamusiek!!!!

Quit:
Anka P.

Do swojego lekarza zglaszasz sie sie albo po test ciazowy albo po tescie ciazowym, zwykle z probka moczu, pobiora ci krew do badan, zaloza karte ciazy, zwaza, przeprowadza ginekologiczne badanie, wybierzesz szpital, w ktorym chcesz rodzic - to mozna zrobic pozniej tez, i wywiad z tobai to z grubsza tyle. Rodzinny wysyla zawiadomienie do szpitala i dostaniesz wezwanie na USG. Potem masz jeszcze u rodzinnego 2. i 3. wizyte. Po rodzinnym kontaktujesz sie z polozna i az do porodu wizyty sa u niej. USG robia w 12 (wraz z faldkami i badaniem krwi aby obliczyc ryzyko wystapienia zespolu downa) i 20 tygodniu ciazy.
To z grubsza tyle - oczywiscie przy ciazy bez komplikacji.

anka.p:
Dzieki za odpowiedz. A co mozna zrobic gdy lekarz nie chce przyjac tlumaczac sie brakiem miejsc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej