Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (28/145) > >>

aniulka@25:
Dziekuje serdecznie za informacje bardzo mi pomoglyscie musze poprostu zglosic sie do kosciola i poprosic o imienny akt urodzenia:-) Wszystko juz wiem jeszcze raz wielkie dzieki:-)

willy:
Taki drobny aczkolwiek bardzo istotny szczegół pominęłyście Panie. Aby otrzymać akt z imieniem/imionami (fødsels- og navneattest) trzeba je najpierw nadać :)
Najprościej wypełnić online i wydrukować ze stronki: https://www.personregistrering.dk/index.php?id=77 i zanieść gdzie trzeba. WAŻNE: Oboje rodzice muszą to podpisać.
W ciągu kilku dni powinno przyjść pocztą. Kilka dni po tym automatycznie przyszła żółta karta ;)
Nie było też problemu żeby uzyskać kopię tegoż aktu. Wikary nawet się zapytał czy nie chcę więcej kopii na wszelki wypadek :D

karolcia19877:
w moim przypadku wystarczylo isc do tego urzedu i powiedziec pani wydajacej akty jakie imie wybralismy, ona zapisala na kartce i po3 dniach przyniosla nam do domu koperte z dunskim aktem imiennym oraz przetlumaczonym aktem po angielsku.

gregia:
witajcie dziewczyny :)
jestem nowa na forum gdyz niedługo bede sie przeprowadzac do Danii.  Mam 5 miesieczna coreczke i jestem ciekawa jak wyglada utrzymanie dziecka w Danii. Ceny pamersów, słoiczkow czy jest dosyc drogo czy jeszcze ujdzie? Jak czesto sa wizyty w przychodniach? Z góry dziekuje za odpowiedzi :-*

syl11:
Ja mam pytanie do pań, które już rodziły w Danii. Jak jest ze znieczuleniem w trakcie porodu? Czy może sobie wykupić znieczulenie, np. zewnątrzoponowe? Ile ono kosztuje? A może jest to bezpłatne? Pozdrawiam. Sylwia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej