Ogólne > Rodzina ...
mlode mamusie w Danii
Magda 79:
Witaj Gregia ja ci zbyt wiele nie pomoge bo sama jestem w Danii od tygodnia. Mam 8 miesiecznego syna i jeszcze nie we wszystkim sie rozeznalam. Z tego co wiem wizyty w przychodni czy raczej u lekarza rodzinnego ktorego wybierzesz gdy bedziesz miala crp sa standardowo przy szczepieniach. A jezeli chodzi o ceny to to jedynie ci moge powiedziec ze w zasadzie w przeliczeniu na złotówki wszystko jest 2 razy droższe pampersy szczegolnie ale sa jakies tansze odpowiedzniki. Ogólnie jest duzo mniejszy wybor produktow dla dzieci niz w Polsce a jezeli twoje dziecko ma jakies szczegolne mleko modyfikowane typu Bebilon pepti czy Nan ha 2 to tutaj czegos takiego nie ma ja przywiozlam sobie z Polski i poki co bede sprowadzac. Sama jestem ciekawa jak tutaj z utrzymaniem dziecka ale zobaczymy w praktyce. Pozdrawiam napisz gdzie dokććładnie bedziesz mieszkac w Danii.
gregia:
Madziu dziekuje za odpowiedz. Bede mieszkac w Herning a Ty gdzie mieszkasz? Mam nadzieje ze w miare szybko sie zaklimatyzuje a jak z tym było u Ciebie :)
RybkaWillego:
Droga Sylwiu.
Ja rodziłam w Rigshospitalet jakieś 8 tygodni temu. Jeżeli masz żółtą kartę, to pobyt w szpitalu podczas porodu i po, oraz środki przeciwbólowe są za darmo. W szpitalu są różne możliwości zmniejszenia bóli porodowych do wyboru, pielęgniarki na pewno cię z nimi zaznajomią.
Pozdrawiam
magi:
Mam 26 lat, jestem w 5 miesiącu ciąży :), mieszkam z mężem w Kopenhadze na Amager. Bardzo chętnie poznam dziewczyny, które tak ja są w ciąży albo niedawno urodziły. Trochę smutno mi tak samej chodzić tu w ciąży. A tak zawsze będziemy mogły podzielić się doświadczeniami i troskami. Mój mail: light.blue@wp.pl
anonim:
Rybko- nie "SylwiU", tylko " SylwiO" !
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej