Ogólne > Rodzina ...

mlode mamusie w Danii

<< < (136/145) > >>

aisak:

--- Cytat: Idris w 12 Sie 2013, 09:32:58 ---Aisak sprawdzilam i 1990 tez jest nowa, jesli chcesz mozesz mnie zrugac za takie jej przyjecie  :-[

--- Koniec cytatu ---

Wiesz, ze nie o to chodzilo. Tylko o spoleczny odbior polonii w realu, w prawdziwym srodowisku Polakow. Glupio jest mi ciagle tlumaczyc znajomym, ze tu nikt nie ma manii wyzszosci , ani nie jest sadysta z powolania. I czesto sa to ludzie, ktorzy kiedys pisali na polonii,  sa w Danii 7-10 lat, ale przestali pisac..., albo wrecz przeciwnie-dopabuse przyjechali, sa przerazeni, nie znaja zasad forum, pytaja, jak potrafia, bez zlych intencji...

Po co ciagle tlumaczyc, ze sie tak ich przyjelo, bo on/ona zrobila to wczesniej? Sama dyskusja jest jak najbardziej w porzadku. Tylko brak dyskusji, a odreagowanie na zasadzie, mialam zly dzien, ide komus dokopac, a najlepiej zrobic to w grupie, bo lepiej sie poczuje ??? ?
No wybacz...

aisak:

--- Cytat: 1990 w 12 Sie 2013, 00:23:18 ---Waruiny  Rodzinnych nie dostanie odrazu,ani pelnej kwoty bo przepisy sie zmienily,juz nie jest tak latwo dostac je jak kilka lat temu...Ale w miesiac da sie zalatwic formalnosci,tylko trzeba tego chciec!!!

--- Koniec cytatu ---
Dostanie pelna kwote, jesli spelnia warunki. EU zakwestionowala  dunskie proby ogranicznia. Pisano o tym juz nie raz na forum.

Idris:

--- Cytat: aisak w 12 Sie 2013, 09:44:35 ---Wiesz, ze nie o to chodzilo. Tylko o spoleczny odbior polonii w realu, w prawdziwym srodowisku Polakow. Glupio jest mi ciagle tlumaczyc znajomym, ze tu nikt nie ma manii wyzszosci , ani nie jest sadysta z powolania. I czesto sa to ludzie, ktorzy kiedys pisali na polonii,  sa w Danii 7-10 lat, ale przestali pisac..., albo wrecz przeciwnie-dopabuse przyjechali, sa przerazeni, nie znaja zasad forum, pytaja, jak potrafia, bez zlych intencji...

Po co ciagle tlumaczyc, ze sie tak ich przyjelo, bo on/ona zrobila to wczesniej? Sama dyskusja jest jak najbardziej w porzadku. Tylko brak dyskusji, a odreagowanie na zasadzie, mialam zly dzien, ide komus dokopac, a najlepiej zrobic to w grupie, bo lepiej sie poczuje ??? ?
No wybacz...

--- Koniec cytatu ---
Asiak wiem. Ale gdzie tu w tej dyskusji miało miejsce dokopywanie i wywyższanie się? Ludzie mieli prawo wyrazić własne zdanie i powiedziałabym że dyskusja przebiegała całkiem kulturalnie.
Naprawdę tłumaczysz realnym osobom postepowanie ludzi z forum?

aisak:

--- Cytat: Idris w 12 Sie 2013, 10:08:02 ---Asiak wiem. Ale gdzie tu w tej dyskusji miało miejsce dokopywanie i wywyższanie się? Ludzie mieli prawo wyrazić własne zdanie i powiedziałabym że dyskusja przebiegała całkiem kulturalnie.
Naprawdę tłumaczysz realnym osobom postepowanie ludzi z forum?

--- Koniec cytatu ---
Wchodzi tu wielu moich i ... nie tylko moich znajomych ;). Lub tez wspolnych znajomych...  :D

No nie do konca tak, ze tlumacze ( chociaz czasami tak...) , tylko przekonuje, zeby weszli, zadali pytanie i sie nie bali...

Inaczej to wyglada, jak tu sie znamy i wiemy, ze nikt nie ma zamiaru wywyzszac sie, ani dokopac, a inaczej z zewnatrz... Chodzi mi tylko i wylacznie o argumenty ad personam. A tu sie pojawily...

1990:
 Irdis tyle czasu juz tu jestes na tym forum i musialas szukac i sprawdzac czy jestem nowa???   

Wcale nie usprawiedliwiam electre...Czytajac jej post pierwsza mysl jaka mi przyszla na mysl to to,ze kolejna osoba chce od panstwa cos za darmo-cos wyludzic,lecz druga mysl mi przyszla,ze mozne ktos jej jakis glupot naopowiadal co to jej sie bedzie nalezalo przyjezdzajac tu,kto wie?dlatego wiec moze spytala tu na forum....   

Co do pieniedzy z panstwa to ja tej kasy nie dostawalam, na moje konto to nie wplywalo! wiec nie nie mow ze korzystalam   
                    MIlego Dnia

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej