Ogólne > Rodzina ...
mlode mamusie w Danii
Idris:
--- Cytat: Jomir w 12 Sie 2013, 22:30:19 ---Idris, jaki misiac? I Ty to mowisz???
Miesiac to zostal do terminu porodu, ktory data mniej wiecej orientacyjna jest. Dziewczyna za dwa tygodnie moze juz urodzic "o czasie". Jak dla mnie to oni juz czasu nie maja.
Ze nie wspomne, ze podroz w osmym miesiacu ciazy, tez bedzie miala wplyw na ta date.
W najlepszym wypadku ze Szczecina 6-8 godzin ( w zaleznosci gdzie) , a z centrum Polski???
--- Koniec cytatu ---
Jomir napisalam, ze maja miesiac o ile dziecko dostosuje sie , do tak napietego grafiku. Moze niezbyt jasno ale ogolnie chodzilo mi o to samo co napisalas. ;D
Jak dla mnie to oni juz od dobrego miesiaca czasu nie maja ;D
Jomir:
Przeoczylam to "dostosowanie". Przepraszam :)
Heh.... jakby bylo takie jak moja najstarsza corka, to mieli by nawet 6 tygodni ;D ;D ;D
fabo21:
Witam wszystkie mamusie.
Miesiąc temu urodziłam śliczną córeczkę w szpitalu w Randers. Jestem trochę nie doinformowana w sprawach związanych z rejestracją dziecka w Danii, jak tutaj się to odbywa muszę zgłosić się do komune w celu rejestracji czy odbywa się to automatycznie? Ze szpitala nie dostałam aktu urodzenia, czy wy dostałyście? Słyszałam również że trzeba jechać do ambasady polskiej w celu rejestracji dziecka czy to prawda? Z góry dziękuję za pomoc.
Aneta
Jomir:
Powinnas udac sie do najblizszego kosciola (tu kosciol prowadzi urzad stanu cywilnego), tam wystawia CI akt urodzenia dziecka.
Reszte znajdziesz na stronie ambasady.
Jeanette181:
Witam :)
Widzę, że wiele osób z Polski interesuje się porodem i opieką w Danii. Ja również interesowałam się tym tematem i czytałam ten wątek, więc jeżeli ktoś chce mogę opisać swoją sytuację i spostrzeżenia :)
Rodziłam w szpitalu w Kolding
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej