Ogólne > Podatki
strata pracy/zasiłek
Jomir:
Sprawa sie juz wyjasnila. Faktycznie w stosunku do pracownikow Unijnych obowiazuja odrebne przepisy.
Powiem szczerze, ze szlag mnie trafia jak czytam o takich przypadkach jako opisales Willi... ktos przepracowal 8 miesiecy, pewnie nie placac podatkow... a teraz my, ktorzy placimy pelne podatki, musimy takich utrzymywac.
Dziwie sie, ze Dunczycy to wciaz toleruja.
Śnieżka:
Moja znajoma dostała tzw. zasiłek z kommune ale musiła spełnić 3 warunki: 1.potwierdzenie że chodzi do szkoły językowej (uczy się jęz.duńskiego), 2.przepracować min rok w Danii, 3.mieć pozwolenie na pobyt i pracę na czas nieokreślony (ale wiadomo ze ma tylko Pól roku!). Złożyła podanie do kommene i dostała. Aha no i jeszcze istotny warunek musi aktywnie poszukiwać pracy i co jakiś czas logować się na stronie jobserwer.
Śnieżka:
Sorry :-\ mala pomyłka nie jobserver a jobcenter.dk
lilia:
Mirra, płacąc, czy nie płacąc- co Ci to szkodzi ..? ??? :o Utarto Ci porządnie teraz nosa,co..
Zwyczajna zawiść przez Ciebie przemawia, brzydko, oj ,brzydko... 8)
...
Mnie, jako osobę pracującą i płacącą podatki - WCALE, szlag nie trafia, BO :
1) Wolę dac na zasiłek Polakowi, niż tysiącom Turków, Arabów, etc.
2) Daje mi to niejakie poczucie bezpieczeństwa, że - gdyby co- nie stracę gruntu pod nogami, bo mnie też ta pomoc może objąć.
Tula:
--- Cytat: lilia w 01 Kwi 2009, 23:30:23 ---Mirra, płacąc, czy nie płacąc- co Ci to szkodzi ..? ??? :o Utarto Ci porządnie teraz nosa,co..
Zwyczajna zawiść przez Ciebie przemawia, brzydko, oj ,brzydko... 8)
--- Koniec cytatu ---
To juz trzeci post z rzedu, gdzie jest personalny przytyk do Mirry -- masz cos do niej, napisz PW, moze nie wszyscy maja ochote czytac te przepychanki.
--- Cytuj (zaznaczone) --- Wolę dac na zasiłek Polakowi, niż tysiącom Turków, Arabów, etc.
--- Koniec cytatu ---
Przeciez to na jedno wychodzi... No ale moralnosc Kalego rzadzi.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej