Ogólne > Pomoc!
praca oraz ceny w danii
Svaria:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Svaria, razem z Fireman patrzycie na innych z gory.
--- Koniec cytatu ---
Prawda w oczy kole. A wybacz mi jescze nikt nigdy nie zrozumial nic bez spojrzenia na ludzi z gory, z boku, z doly jakolwiek mozesz to nazwac. Trzeba stanac z boku / nad by w maksymalnym stopniu odrzucic wlasne emocje i obeiktywnei ocenic sytuacje.
--- Cytuj (zaznaczone) ---plujecie im na glowy.
--- Koniec cytatu ---
Problem w tym ze ja pluc nei umiem. :) A co do formy moich wypowiedzi to napsialem juz do Mirry - moj slownik jest ubogi wiec uzywam dosyc prostych slow ktore pewno niektorych raza czego na mysli NIE MAM. Ja poprostu nei umiem inaczej. Naprawde nei mam na mysli obrazanie kogokolwiek.
--- Cytuj (zaznaczone) ---Twojego logicznego myslenia to chyba nikt poza toba nie rozumie.
--- Koniec cytatu ---
Szkoda ze nie ty :)
Akurat ludzi o moim sposobie myslenia jest wiecej :) i chwala bogom za to.
Identyfikowac sie ze mna nie musisz. Niemniej jednak nei zapominaj jednego - oboje jestesmy Polakami i tego sie nigdy nei zmieni, nei wazne czy bedziesz mial paszport dunski, niemiecki czy amerykanski, zawsze ja i ty bedziemy Polakami.
Z powazaniem
Svaria
Tula:
--- Cytat: Svaria w 20 Maj 2008, 14:07:20 ---oboje jestesmy Polakami i tego sie nigdy nei zmieni, niewazne czy bedziesz mial paszport dunski, niemiecki czy amerykanski, zawsze ja i ty bedziemy Polakami.
--- Koniec cytatu ---
Bo...? Jakie sa kryteria polskosci dla Ciebie?
Svaria:
Nie wiesz ? Co masz na mysli ? Ja nawet nie wiem jak mam odpowiedziec.
Dobra odpowiem:
To tak jak ze mna - urodzilem sie w polskiej rodzinie, zostalem nauczony polskiej historii tradycji i kultury. Operuje plynnie polskim jezykiem z ktorego staram si ekorzystac jak najczesciej. Notabene udzielam si ena forum POLONII wiec oznacza to ze identyfikuje sie sam z Polska
Przyjechalem do obcego kraju do Danii jako Polak i nawte jezeli zasymiluje sie z tym spoleczenstwem to nawet po 20 latach od uzyskania dusnkeigo obywatelstwa bede TYLKO dunskim obywatelem ale nigdy nie bede Dunczykiem nawet jakbym tego bardzo chcial. Na szczescie ja ciesze sie ze jestem Polakiem
Z powazaniem
Svaria
Jomir:
Czy jezeli zrzekne sie obywatelstwa polskiego otrzymam dunskie bede nadal Polka????
Tula:
--- Cytat: Svaria w 20 Maj 2008, 14:19:58 ---Nie wiesz ? Co masz na mysli ? Ja nawet nie wiem jak mam odpowiedziec.
--- Koniec cytatu ---
Podpowiem Ci.
Jest kilka kryteriow, na podstawie ktorych wyroznia sie dana narodowosc. To m.in. pochodzenie rodzicow, jezyk, posiadany paszport, poczucie przynaleznosci kulturowo-historycznej itp. Ze paszport dla Ciebie niewazny, to juz wiem. Dlatego interesuje mnie, co dla Ciebie jest kryterium definiujacym polskosc.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej