Ogólne > Pomoc!
praca oraz ceny w danii
Svaria:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Podpowiem Ci.
--- Koniec cytatu ---
Tula sukces - zaczynasz pisac jak ja :)
--- Cytuj (zaznaczone) ---Czy jezeli zrzekne sie obywatelstwa polskiego otrzymam dunskie bede nadal Polka
--- Koniec cytatu ---
Tak, wdg mnei dalej bedziesz Polka.
Co do tego dlaczgeo napisalem w poprzendim poscie.
Nie chc emi sie teraz rozgrzbeywac tego tematu gdyz zaraz wychdoze i czasu nei mam na wiecej odpowiedzi ale kto wie moze lepiej zalozyc kolejny watek, moze znowu powymienaimy sie punktem widzenia.
Szkoda ze wybywam do Polski wkrotce bo chetnei bym dalej podyskutowal :( ale nic, zobaczymy po powrocie w jakim temacie znowu ktos uzna ze powiedzialem cos zle. W sumei zaczyna to sie robic smeiszne i interesujace, gdziebym nie napisal to i tak zle hmmm chyba zaczne prowadzic statystyki :)
Z powazaniem
Svaria
Jomir:
Tresc w poprzednim poscie dopisales post factum, wiec daruj sobie tego typiu uwagi.
Hmm..
Z punktu widzenia przynaleznosci panstwowej - juz nie bede.
Z punktu widzenia kulturalno-historycznej - to mocno dyskusyjne, gdyz kultury nasze zbytnio sie nie roznia, a w domu celebrujemy zarowno dunska jak i polska tradycje, ale raczej na zasadzie przenikania, a nie celbrowania danej... punkt historyczny.... czesc zycia zwiazana z historia jednego kraju, czesc z drugiego....
Jezyk uzywany w domu: polski, dunski, angielski
Paszport: zakladamy opcje zrzecznia sie polskiego, czyli dunski
Pochodzenie rodzicow: teoretycznie polskie.... tylko dlaczego mam skosne oczy, wystajace kosci policzkowe i ciemnobrazowe wlosy????
No, Panie Svario!!!
Kim ja bede za kilka lat wedlug Ciebie????
Bo wedlug mnie samej dobrze wiem....
Naprawde nie ma sensu zapewnianie sobie monopolu na wiedze o innych ludziach...
Klingon:
--- Cytat: Svaria w 20 Maj 2008, 14:07:20 ---Identyfikowac sie ze mna nie musisz. Niemniej jednak nei zapominaj jednego - oboje jestesmy Polakami i tego sie nigdy nei zmieni, nei wazne czy bedziesz mial paszport dunski, niemiecki czy amerykanski, zawsze ja i ty bedziemy Polakami.
--- Koniec cytatu ---
Zgadza sie. Jaka jest twoja pointa? ???
Identyfikacja
5. utożsamianie się jednostki lub grupy z przekonaniami albo wartościami innych ludzi lub innej grupy
Svaria:
Mirro, widzisz wdg mnie dalej bedziesz Polka tylko ze z dunskim paszportrem i naprawde nie rozumiem po co takie obuzenie.
Monopolista na wiedze nie jestem, wrecz przeciwnie - wiele mi brakuje do bycia omnibusem.
Klingonie pointa juz byla
Pan Svaria doszedl do wniosku ze wycofuje sie z tematu. Poddaje sie gdyz nie widzi dalszego sensu dyskusji na ten temat. :)
Z powazaniem
Svaria
Patrycja:
--- Cytat: Mirra w 19 Maj 2008, 21:20:16 ---
Dzis w Netto mialam niezwykla przyjemnosc spotkania rodakow.
Uslyszalam ich juz z drugiego konca sklepu.... Ze jak juz k... sa w tym sklepie, to kupia ten pier.... papier.... A wogole te Dunki, k... to one sie tak ubieraja... takiej jednej to mowie ci k.... cala piz...bylo widac....
Na nieszczescie w kolejce mialam ich za plecami... winko se chlopaki kupowali.... i sie bardzo k.... spieszyli bo to k... juz wpol do czwartej bylo...
--- Koniec cytatu ---
:o :o :o :o :o
Żenada...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej