Ogólne > Edukacja
Studieprøve????
yoursoul:
W duzym stopniu sie zgadzam z Toba Mala - tzn . jesli nauka dunskiego , to przede wszystkim w sprogcenter .
Zeby dojasnic : pomysl z VUC podaje jako alternatywe na kontynuowanie nauki po ukonczeniu sprogcenter - gdy ktos ma ochote uczyc sie dalej , ale nie ma ochoty isc na studia do ktorych jest potrzebne studieprøven .
Chodze do sprogcenter na dunski i do VUC na angielski , mam wiec pewna skale porownawcza .Nie jest tak zle w VUC jak piszesz . Nawet uwazam ze zajecia sa ciekawsze , choc zapewne w duzym stopniu zalezy to od nauczyciela prowadzacego i od tego z jaka grupa ma do czynienia .
Poli:
--- Cytat: Mirra w 09 Sty 2009, 16:18:06 ---A ja mysle, ze to reguly obowiazujace w Twojej szkole. Co szkola, komuna to obyczaj....
--- Koniec cytatu ---
Mirra nie zauwazylas ,ze szkola zmienila nazwe , teraz jest to Lærdansk Sprogcenter, zmienily sie reguły, sa nowe egzaminy , sa nowi szefowie.
Ale juz sie nie odzywam :-\, chcialm tylko poinformowac, ze szkola zmienia sporo starych reguł, wiec warto sie zaintersowac jak to wyglada teraz .
P.S. Widze , juz z twojego postu ostatniego powyzej, ze juz zdarzyłaś sie zorientowac po rozmowie z nauczycielka ;).
Jomir:
Moja szkola nie zmienila nazwy.
Poza tym co innego chodzenie do szkoly, a co innego pojscie na egzamin.
Nikt nie moze Cie zmusic do pojscia na egzamin.
Na DP mozesz chodzic przez 3 lata.... po 3 przestana placic.
Napisze do znudzenia... przestana placicl... do egzaminu nie zmusza!
Chociaz w naszej szkole jezeli porozmawia sie z dyrektorem ds. studenckich jest mozliwe przedluzenie nauki na SP o pol roku.
[Posted on: 13 Styczeń 2009, 17:22:37]
Dzisiaj nauczyciel objasnial nam zasady przystepowania do Studieprøven w naszej szkole.
W marcu zrobia nam testy, poza tym caly czas nauczyciele obserwuja nasza prace. Po tescie powiedza nam kto moze podchodzic do egzaminu.
Osoby, ze tak powiem niewyznaczone, moga oczywiscie podejsc do egzaminu, ale beda musialy zaplacic za niego po 600 DKK za kazda czesc.
Nie ma najmniejszego problemy by osoby, ktore do egzaminu nie podejda chodzily nadal do szkoly, az do sesju listopadowej.
To samo dotyczy osob, ktore mimo "naznaczenia" nie beda chcialy do egzaminu podejsc, jednak w takiej sytuacji bedzie trzeba swoja decyzje uzasadnic.
Tak wiec, tak jak pisze od poczatku. Nie ma zadnego zmuszania do podejscia do ezgaminu.
Tula:
Chodze sobie na ten kurs juz prawie 2 miesiace i wcale nie jest lepiej ;). Læseforståelse zdaje psim swedem, za to lytteforståelse poki co zdalam raz. Makabra jakas. Nasz nauczyciel nam powtarza, zebysmy porzucili ambicje, ze to jest naprawde trudny egzamin i ze juz dwojka z niego to jest osiagniecie :D. Zobaczymy, czy uda mi sie ja "osiagnac" w listopadzie ;D.
Jomir:
Uda sie uda :)
Bedzie tak jak z DP3 - wielka panika, a na koniec DZIESIATECZKI ;D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej