Ogólne > Edukacja
Studieprøve????
Jomir:
Faktycznie ... Ciekawe jakim cudem cale to moje towarzystow jest w mojej klasie. Jedna babeczka nie zdala w grudniu i dalej chodzi na kurs...
Pewnie jak zwykle, co komuna to regula.
My na przyklad nie mozemy zdobyc dla mojej corki pozwolenia na sprogcenter. Przepisy nie pozwalaja osobom, ktore przyjechaly do Danii przed 18 rokiem zycia, na nauke w sprogcenter, kiedy skoncza 18 lat.
Kolezanki mojej corki, chodza do sprogcenter, pomimo ze nie maja nawet jeszcze osiemnastki... no ale poza Kopenhaga.
Odwolywalam sie nawet do trzech ministerstw i kucha....
Moze isc do VUC, ale nie do sprogcenter...
I tu uwaga :) wedlug ministra do spraw integracji w VUC jest wyzszy poziom nauczania niz w najlepszym sprogcenter w Kopenhadze...
Wiec moze sprobuj ten VUC :)
Svaria:
--- Cytat: Mirra w 17 Mar 2009, 19:28:31 ---
I tu uwaga :) wedlug ministra do spraw integracji w VUC jest wyzszy poziom nauczania niz w najlepszym sprogcenter w Kopenhadze...
Wiec moze sprobuj ten VUC :)
--- Koniec cytatu ---
Wlasnie sie zapisalem na FVU-Dansk w VUC - to odnosnie pisania :)
A jutro pewno jescze zadzwonie i zapisze sie na Dansk som 2. sprog
[Posted on: 17 Marzec 2009, 19:44:08]
Crap :(
Dansk som 2. sprog tylko w godzinach rannych :(
Wiec zostaje FVU-Dansk plus okrojona wieczorna wersja Dansk som 2. sprog jako alternatywa do Modulu 6
Jomir:
A ja sobie mysle, ze jak jestes po PD3 to ten dusnki dla Dunczykow jest lepszy, bo uczysz sie z ludzmi, ktorzy tym jezykiem mowia na codzien. Wszyscy uczniowie mowia z dobrym akcentem i slownictwo maja znacznie bogatsze.
Tak wiec moim zdaniem, chyba to nawet lepsze rozwiazanie.
A jezeli chcesz wzor testow, to moge CI cos skserowac i wyslac. Moge nawet skopiowac plytke z lytte.
Svaria:
Dzieki za oferte :) ale juz mam swoje "zrodlo" ktore uczeszcza teraz na Modul 6 z SP.
Co do FVU - masz racje pod warunkiem ze trafie do grupy z dunczykami, bo z tego co slyszalem jest wielu cudzoziemcow ktorzy interesuja sie FVU i by bylo prosciej stworzono dla nich oddzielna grupe.
Z drugiej strony chodzic do klasy z dunczykami ktorzy maja dysleksje etc to moze tez troche zaszkodzic :)
Ale w skrocie mysle ze to bedzie najlepsze rozwiazanie :)
Jomir:
Ej, nie przesadzaj... dysleksja nie jest zarazliwa...
Moze maja problemy z czytaniem lub ortografia, ale mowia dobrze i poprawnie...
Przeciez prac im nie bedziesz sprawdzal. Jednynie sciaganie na klasowkach moze byc ryzykowne ;)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej