poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY  (Przeczytany 76502 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
Odp: PORWANIE 6 MIESIĘCZNEJ MAGDY
« Odpowiedź #90 dnia: 21 Mar 2012, 11:27:22 »
Ta sprawa i mnie poruszyla, zastanawia. Obserwuje nowe informacje i ciekawa jestem jak sie skonczy.
Mam mieszane uczucia w stosunku do tego co sie stalo, w stosunku do tego co zrobila ta dziewczyna, ale daleka jestem od wydawania opinii czy wyroku.

I powiem CI szczerze, ze doswiadczylam namiastki tego, co sie zdarzylo tej dziewczynie.
MOj 6 tygodniowy syn, przestal oddychac. I w pierwszym odruchu tez mnie zamurowalo. Spojrzalam na niego i pomyslalam "Boze, on nie zyje, co ja powiem jego ojcu" ?
Tak, tak dokladnie w tej chwili postawilam to idiotyczne pytanie, a przeciez to nie bylo wazne, co ja powiem jego ojcu. Dlatego jestem w stanie zrozumiec, ze ta dziewczyna wystraszyla sie rodziny.

Ja mialam szczescie, prawie od dziecka szkolona w udzielaniu pierwszej pomocy, zaregaowalam prawidlowo. Corke wyslalam do sasiadow po pomoc w zadzwonieniu po pogotowie, sama reanimowalam mojego syna. Udalo sie.
Mi sie udalo... Ale przeciez nie kazdy przechodzil kursy pierwszej pomocy, nie kazdy potrafi trzezwo myslec, gdy cos dzieje sie z dzieckiem.

Daleko nie szukajac, opiekowalam sie wczoraj piecioletnim synem przyjaciolki, ktory byl podddawany zabiegowi w narkozie. MOja przyjaciolka, psychicznie tego nie wytrzymuje. Jest jej slabo, gdy widzi wenflon. Wpadla w histerie nawet w obliczu zdjec rentgenowskich, ze nie wspomne, gdy zobaczyla swojego syna po zabiegu, z opatrunkiem itd. Wiec kolejny przyklad na to, ze nie kazda matka w obliczu zagrozenia zdrowia czy zycia swojego dziecka, reaguje racjonalnie.

Dlatego, jeszcze raz powtarzam, naprawde ciezko jest kogos oceniac i krytykowac za takie, a nie inne zachowanie w momencie wypadku. Nie kazdy ma predyspozycje do bycia ratownikiem ...

Mi jedynie w glowie sie nie miesci, ze zdecydowala sie na ukrycie dziecka pod kamieniami...

Wczesniej mialam watpliwosci do mozliwosci wyslizgniecia sie dziecka. Ale bodajze w niedziele doswiadczylam tego. Co prawda corka mi nie wypadla, bron boze!, ale trudno mi bylo ja utrzymac, doslownie zjezdzala mi z rak.
Miala na sobie "termotøj" i co ja zlapalam wyzej, to chwile pozniej byla nizej. Ale mowimy o rocznym dziecku, ktore ma inna sztywnosc ciala, ktore tez sie juz nieco samo trzyma. No i ja nic innego w rekach nie mialam, tylko ja, wiec ja sobie poprawilam, raz czy drugi...
Nie wiem, kurcze...
Dlatego nie osadzam!
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

nutka53

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 21 Mar 2012, 12:50:13 »
bardzo pieknie piszesz i masz racje.piszesz ze nie rozumiesz dlaczego ukryla mala pod kamieniami -ja tyez myslalam ze to bylo straszne ale moja siostra powiedziala mi ze gdyby ze ona ja rozumie bo mieszkala z mezem u tesciow po slubie 7 lat i tak ja psychicznie tesciowie wykonczyli ze dziewczyna czula sie nic nie warta,najglupsza z glupich,mowili jej ze nic nie potrafi dobrze zrobic ,jak usiadla -to zle,jak stanela tez niedobrze, awantury o to ze lyzeczke nie opiera o spodek a kladzie na spodku ,ze jak ugotuje to swinie by nawet nie zjadly,,,,,a ludzie niby wyksztalceni i na stanowiskach.siostra powiedziala ze gdyby jej sie takie nieszczescie zdazylo to by albo schowala dziecko albo z nim sie z wiezowca rzucila zeby tylko nie uslyszec od tesciow ze zawsze byla do niczego i wiedzieli ze tak sie to skonczy i tylko na to czekali.
masz racje -nie osadzac bo nie znamy prawdy a tylko nam sie tak zdaJE

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 21 Mar 2012, 13:42:40 »
PONIŻEJ LINK DO REPORTAŻU PRZEDSTAWIAJĄCEGO ŻYCIE KATARZYNY  :'(

fragmenty z reportażu

Rozmowa teściowej z Katarzyną W.

Powiedz nam gdzie jest Magda ?
Naprawdę tego chcesz ,żeby ci Bartek w twarz napluł ?Co się stało ?
Za bardzo ją kochał ? Czułaś się zaniedbywana ?
Chciałaś mu zrobić na złość,żeby się opamiętał ?

W/g relacji matki w domu dzieci ( w tym też Kasia) były tak bite, że często zagrażało to ich życiu. :'(

http://uwaga.tvn.pl/333952,reportaze,zycie_matki_magdy,wideo_detal.html

A tu najnowsza wiadomość z prokuratury .

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Przelom-ws-szesciomiesiecznej-Madzi-Nowe-fakty,wid,14350620,wiadomosc.html?ticaid=1e216
« Ostatnia zmiana: 21 Mar 2012, 13:59:26 wysłana przez MalaCzarna »

inna

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 21 Mar 2012, 16:57:53 »
Jestem bardzo ciekawa jak zakonczy sie ta sprawa. Ja wiedzialm odpoczatku ze obydwoje sa w to zamieszani. Mysle tez o rodzicach tego bartusia ? Co oni wiedza. Dziwne ze tak wszyscy zgodnie zyja teraz ?!

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 21 Mar 2012, 17:39:28 »
Jestem bardzo ciekawa jak zakonczy sie ta sprawa. Ja wiedzialm odpoczatku ze obydwoje sa w to zamieszani. Mysle tez o rodzicach tego bartusia ? Co oni wiedza. Dziwne ze tak wszyscy zgodnie zyja teraz ?!

Ja jednak poczekam na wyniki wszystkich ekspertyz,badań,opinie biegłych sądowych itd.
Jak zauważyłaś dziennikarze często podają nieprawdziwe informacje.Dla mnie czysta manipulacja opinia publiczną.

NAJbardziej  przykre jest to ,że wiele osób brzydko wyraża się o małej Madzi,która leży w grobie i bronić się nie może.

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 21 Mar 2012, 17:51:49 »
Wszystko ok.ale z jednym sie nie moge pogodzic ze od razu nie powiedziała co sie stało .naciagneła podatnikow na takie koszta .mniejsz a kasa.pewnie nikt nie jest szpecem od udzielania pierwszej pomocy ,ona nie umiala tego zrobic ,ale stwierdzic ze dziecko nie zyje? przykro mi ze miałas takie przezycia z dzieckiem ,dobrze ze wszystko miało szczesliwy koniec .ja bym tak nie postapiła ..ona przez swoje kłamstwa zraziła do siebie tylu ludzi .szkoda mi malenstwa .dziwne sa fakty jakie teraz podaja .ale czekac trzeba konca i mysle ze sprawiedliwosci stanie sie zadosc .jak kogos  wczoraj uraziłam swoim gledzeniem przepraszam .a pana przewoznika bardzo goraco pozdrawiam

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #96 dnia: 21 Mar 2012, 18:35:57 »
Albo nic... skasowalam zostawiajac tylko to : moze z tej historii i rodzice alkoholicy wyciagna jakies wnioski?

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #96 dnia: 21 Mar 2012, 18:35:57 »

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Mar 2012, 20:06:15 »
Albo nic... skasowalam zostawiajac tylko to : moze z tej historii i rodzice alkoholicy wyciagna jakies wnioski?
i tu masz racje i plusika ,bo jako małe dzieci dorastaja w takim chorym i patologicznym srodowisku,pozniej owocuje to w ich dorosłym zyciu.przykre ale prawdziwe

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: 22 Mar 2012, 19:19:26 »
Właśnie obejrzałam wiadomości ...achhhhhhhhhhh  :'( :'( :'( :'(

Kilka dni przed zgłoszeniem zaginięcia małej Madzi ktoś sprawdzał w komputerze rodziców ,
ile kosztują małe trumienki,ile dostaje się zasiłku po śmierci dziecka.....

Jestem w szoku i chce mi się płakać i krzyczeć ze złości...  :'( >:(

Boże to była tylko śliczna, malutka dziewczynka ,która chciała ŻYĆ!!!  :'(

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: 22 Mar 2012, 19:33:38 »
Boze szok ,az gebe otworzyłam ,jak to usłyszalam . :'(

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: 22 Mar 2012, 20:06:53 »
Julka a może ja źle zrozumiałam wiadomości ?  :'( :'( :'( :'(

Właśnie wskoczyły wiadomości Fakty TVN-u  ...

http://www.tvn24.pl/fakty.html

A tu link z WP

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Wstrzasajace-odkrycia-w-mieszkaniu-rodzicow-Madzi,wid,14355258,wiadomosc.html

Śledczy odkryli, że kilkanaście dni przed zaginięciem dziewczynki ktoś, korzystając z komputera rodziców Madzi, szukał informacji, jak organizuje się pogrzeb dziecka, sprawdzał cenniki trumien i wysokość zasiłku dla rodziców, którzy stracili dziecko.

W mieszkaniu rodziców dziecka znaleziono także kartkę, na której zapisane było 11 powodów, dla których warto się pozbyć dziecka.
« Ostatnia zmiana: 22 Mar 2012, 20:17:40 wysłana przez MalaCzarna »

inna

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 22 Mar 2012, 20:13:29 »
Boze kochany co to za ludzie
Ludzie latami staraja sie o dziecko a tu szkoda slow. Naprawde zycie czasmi jest do bani.

Dzis mam zly dzien-nawet bardzo  ::)

JULIA1964

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: 22 Mar 2012, 20:33:34 »
czemu Rutkowski tak broni Bartka?

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 22 Mar 2012, 20:48:00 »
czemu Rutkowski tak broni Bartka?

Fachowcy wypowiadają się ,że gdyby prokuratura nie miała mocnych dowodów nie organizowałaby konferencji w której powiedziano dosadnie o możliwym zabójstwie  i udziale osób trzecich .

Świadczyć to też może ,że niedługo zostaną przedstawione zarzuty kolejnym osobom.
Wówczas zobaczymy czy to będzie Bartek czy ktoś inny. 

Jasnowidz powiedział,ze to ktoś kto brał udział konferencji prasowej ,ale... czy należy w to wierzyć?

Poczekajmy ...

Offline Solvej

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 5
  • -Otrzymane: 9
  • Reputacja: +34/-32
« Odpowiedź #104 dnia: 22 Mar 2012, 21:14:47 »
Ja juz nie chce czekac. Mam dosc tej historii bo to dla ludzi o silnych nerwach.
 :( :'(

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #104 dnia: 22 Mar 2012, 21:14:47 »

Koleżanka, Kolega dla 8 miesiecznej dziewczynki, Horsens

Zaczęty przez artur.wp.plDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 5619
Ostatnia wiadomość 16 Cze 2016, 15:27:24
wysłana przez artur.wp.pl