poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Czy proszenie o pomoc dla chorego na forum jest niewłaściwe?  (Przeczytany 58692 razy)

jens

• Gość
Odp: Czy proszenie o pomoc dla chorego na forum jest niewłaściwe?
« Odpowiedź #105 dnia: 13 Paź 2012, 12:57:26 »
Prosze o pomoc znalazłam się w trudnej sytuacji,i stego powodu szukam a najlepiej była by praca chałupnicza dla mnie ponieważ mam chorą córke a jestem po rozwodzie.Żyjemy tylko z zasiłków rodzinnych i alimentów to jest 700 zł zasiłki rodzinne na 5-ro dzieci i 500 zł to jest po 100 zł to są alimenty i też na 5-tke dzieci.Szukam pracy najlepiej składanie kwiatów,adresowanie kopert lub składanie długopisów,a może jest jakaś inna praca chałupnicza.Prosze o poważne oferty iż to nie jest żart jakiś tylko ja na prawde szukam poważnej pracy.Mam 44 lata.Prosze kabusewać na mój adres meilowy ania47@interia.eu.Pozdrawiam Anna.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Anna Połubok powiedział/a
 12/12/2011 @ 8:53 am

Witam serdecznie.Podaje numer konta.76 9370 1017 0105 8199 4001 0001.Lub prosze o dary żeczowe lub coś na święta.Podaje adres.
 Anna Połubok
 ul.Świerczewskiego 17/2
 74-520 Cedynia.
 Jestem samotną matką na utrzymaniu mam jeszcze z 7-ra dzieci 5-ro które się uczą.Jestem po rozwodzie z winy byłego męża który znęcał się nad nami który bił,pił przepijał wszystko nawet wynosił z domu różne naczynia szklane opał.Szukam pomocy nie dla siebie tylko dla dziec.Nawet myślałam a żeby znależdz prace za granicą ale znowu nie mam zkim zostawić dzieci a mam jeszcze dzieci niepełnoletnie.Prosze o pomoc podaje również adres strony meilowej ania47@interia.eu
 Z góry dziękujemy za udzieloną pomoc.
\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Zwracam się z uprzejmą i gorąca prośbą o pomoc w znalezieniu ludzi dobrego serca którzy mi pomogą zakupić opał na zimę. Jestem samotną matką, na dzieci pobieram tylko zasiłek rodzinny w wysokości 900 zł, tyle co u nas kosztuje tona węgla. Pieniędzy nie wystarcza na życie. A tu już zimno, a mnie nawet nie stać na kupno taniego opału drzewnego. Bardzo proszę o pomoc ludzi dobrego serca, którym nie jest obojętny los biednego człowieka, który ma czworo dzieci na utrzymaniu. Przyjdzie mi chyba umierać z zimna, to już trzecia zima kiedy to nikt nie chce mi zaoferować pomocy. Powiem szczerze, że brakuje mi wszystkiego: pieniędzy na codzienne zakupy, żywności, ciepłej odzieży dla dzieci i ciepłych butów, pościeli, firan, koców. Mam synów w wieku 18 i 13 lat, oraz córki w wieku 17 i 9 lat. Młodsza córka ma astmę i wadę serca, a nie stać mnie na jej leczenie. Bardzo proszę dobrych ludzi o pomoc.
 zrozpaczona Anna z dziećmi

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

to sa tej ogloszenia tej kobiety .nie chce cie martwic ale miała nie mic alimentow a juz ma to ostatnie ogloszenie jest z 2010  czyli 2 lata temu  sprawdz to dobrze bo moze sie okazac ze to naciaganie .ktos jej zaoferował prace zagranica ale pisze ona ze ma dzieci niepelnoletnie ,przeciez pelnoletnie tez ma ,troche mi sie wydaje to naciagane bo jeszcze sa wczesniejsze jej ogłoszenia i tak dlugo juz wypisuje ta kobieta ,wiesz moze to byc tak ten kupi wegiel ,ten przesle czek ,ten gotowke a panstwo sobie funkcjonuja razem i ciesza sie zyciem .ja pomoge jak to sprawdze na dniach bo bede w tamtych okolicach .ty tez sprawdz ,jeszcze mam znajoma w pomocy spolecznej i sprawdze czy pobiera zasiłki docelowe np na zakup wegla i zakup odziezy ,czy ma zasiłki okresowe ,bo troche nie wydaje mi sie zeby tak bylo.co ogłoszenie pisze inne kwoty .700 rodzinnego a za chwile 900.

« Ostatnia zmiana: 13 Paź 2012, 13:22:40 wysłana przez jens »

Offline martuchnam

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 25
  • -Otrzymane: 30
  • Reputacja: +16/-38
« Odpowiedź #106 dnia: 13 Paź 2012, 13:23:13 »
spr wszystko i dzieki :)
Jestem jaka jestem! Nie dbam o opinie ludzi mi obcych. Sama wyznaczam sobie cele, do których  dąże. Potrafie byc nieznosna. Chcialabym móc wszystko. Pragne walczyc o swoje do konca. Milcze, kiedy cierpie. Zamykam drzwi, kiedy chce byc sama. Zawsze sie smieje. Zaluje kilku niepotrzebnych slów.

jens

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 13 Paź 2012, 14:05:02 »
Zwracam się z uprzejmą i gorąca prośbą o pomoc w znalezieniu ludzi dobrego serca którzy mi pomogą zakupić opał na zimę. Jestem samotną matką, na dzieci pobieram tylko zasiłek rodzinny w wysokości 900 zł, tyle co u nas kosztuje tona węgla. Pieniędzy nie wystarcza na życie. A tu już zimno, a mnie nawet nie stać na kupno taniego opału drzewnego. Bardzo proszę o pomoc ludzi dobrego serca, którym nie jest obojętny los biednego człowieka, który ma czworo dzieci na utrzymaniu. Przyjdzie mi chyba umierać z zimna, to już trzecia zima kiedy to nikt nie chce mi zaoferować pomocy. Powiem szczerze, że brakuje mi wszystkiego: pieniędzy na codzienne zakupy, żywności, ciepłej odzieży dla dzieci i ciepłych butów, pościeli, firan, koców. Mam synów w wieku 18 i 13 lat, oraz córki w wieku 17 i 9 lat. Młodsza córka ma astmę i wadę serca, a nie stać mnie na jej leczenie. Bardzo proszę dobrych ludzi o pomoc.
 zrozpaczona Anna z dziećmi\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\03/03/2012 @ 12:27 pm

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

Witajcie kochani.Ja też mam taki sam problem i nie stety nie mam pomocy i nikt nie pomaga.Wszyscy odemniesię odwracają się a cóż ja zrobiłam.NIC.Jestem samotną matką bez pracy i nadodatek bez środków do życia.Może ktoś ktobędzie czytał to to może zabije mocnej serce a żeby wspomóc mnie i dzieci.Mój były mąż narobił długów a ja jestem obciążona mimo że nie mieszkamy razemnajgorszy mój problem to zadłużenie za mieszkanie były mąż nie płacił tylko przepijał pieniądze a ja nie mam z czego spłacić mało tego za niego musze tłumaczyć się po sądach a boję się jednego żeby mnie z dziećmi nie wywalili z mieszkania.Ten dług to dla mnie jest koszmarem bo aż 40.000 tys.zł ja na prawde nie mam z czego spłacić.Podaje numer konta może znajdą się osoby które pomogą spłacić choć troche tego zadłużenia oto konto 76 9370 1017 0105 8199 4001 0001.I podaje meila i prosze pisać mimo że to nie mój ale mnie powiadomią że jest wiadomość ania47@interia.eu.Bardzo prosze zrozpaczona samotna matka Anna z dziećmi

Odpowiedz \Marta czy ma 5 dzieci czy 4 .bo w roznych prosbach jest rozna liczba .mały włos dałbym sie wciagnac w te bajke ,jak sie głebiej poszuka to nawet biznesmenow szuka .na necie rozpisuje sie jak zawodowiec ,utrzymanie neta tez kosztuje ,komorek tez .mysle ze jak to tyle lat trwa to jest zwykle naciaganie a panio siedzi przed netem i sobie pisze i pisze i pisze , Ataka jak ty czy ja czy inny czlowiek musi podniesc tyłek i isc do pracy ,ja w poniedziałek sprawdze w MOPR czy jest ich klientem .zobacz a tu znow zadłuzone mieszkanie ,czy to jest branie na litosc bo ma sie dzieci ,w kazdym innym swoim poscie pisze o innych długach i tak sumujac to wszystko jest zadłuzone ,najleposzym wyjsciem byłoby wyjscie zamaz i zaczac wszystko od nowa ,wole chyba pomagac CHORYM NIZ NACIAGACZOM.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 13 Paź 2012, 14:21:04 »
Zakończmy tą dyskusję na temat Pani Ani. Gdyby dzieci były chore dostała by zasiłek pielęgnacyjny ,zasiłek dla matek zajmujących się chorymi dziećmi ALE ...musiałaby przedstawić zaświadczenie lekarskie stwierdzające diagnozę.
Nie ma zasiłków, bo nie ma zaświadczenia BO... (wiadomo).
Żeby otrzymać pomoc z Fundacji, założyć subkonto itp .też trzeba zaświadczenie lekarskie z diagnozą, ale matka  nie może BO ...powód znowu jest taki sam.

Rodzice 6 mies. ŁUKASZKA założyli subkonto w Fundacji ,dziecko widnieje na stronce Fundacji jako ich podopieczny, bo diagnoza jest prawdziwa potwierdzona przez lekarza i udokumentowana przez wypisy ze szpitala.   

Wnioski wyciągnijcie sami ! 

Zamknę na chwilę wątek abyście ochłonęli i skończyli niepotrzebną dyskusję.

Offline pjosiaczek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 6
  • -Otrzymane: 5
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #109 dnia: 14 Paź 2012, 18:14:04 »
Oto wiadomośc od mamy Łukaszka, neistety niezbyt optymistyczna...

"Zawsze myślałam, że niedziela w szpitalu jest spokojna, ale się myliłam. Dziś dowiedzieliśmy się, że serduszko działa dobrze, na tyle na ile jest to możliwe. Ale po obejrzeniu zdjęcia mina Pani doktor się zmieniła. Przepona nadal nachodzi na lewe płuco co utrudnia oddychanie. W lewym płucu widać także odmę. Konsekwencje są takie, że cewnikowanie przesunie się na niewiadomo kiedy a my będziemy tu tkwić, niewiadomo jak długo będziemy się poniewierać między szpitalem, a jakimś kątem do spania. Mam nadzieje, że Maciek będzie cały czas z nami bo to bardzo pomoga - nie być samą z tym wszystkim."

Chcialabym się zapytać, czy jest z Was ktoś z Łodzi, kto może ma jakichś znajomych, albo wie gdzie można wynająć jakiś tani pokój, lub kawalerkę dla rodziców Łukaszka na czas jego pobytu w szpitalu? Oni całe dnie spędzają w szpitalu, więc na pewno nie będą kłopotliwi, nie sa też wymagający. Potrzebuję pokoju i dostępu do kuchni i łazienki. Z pracy Maćka(taty Łukaszka) mają dofinansowanie na 7noclegów. Ale od środy już niesteyty będą musieli szukać czegoś tańszego. A nie wiadomo jak długo Łukaszek zostanie w szpitalu. Jeśli ktoś może pomóc bardzo prosze o kontakt.

Ania

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 14 Paź 2012, 20:01:43 »
Przykro mi ze w tak krótkim życiu maluszka, tyle złego już się wydarzyło  :'(  .

Odma jest niebezpieczna ,płuco zostało uszkodzone.
Powietrze z zewnątrz dostało się do płuca co utrudnia oddychanie ...hmm na wskutek uszkodzenia w czasie operacji ?
W Łodzi jest bardzo dobra Doktor Teresa Bilecka ,jest bardzo dobrym pulmonologiem ,niezwykłym człowiekiem wrażliwym i czułym -taka mamuśka . Gdy inni lekarze już się poddają ona walczy o pacjenta do końca.
Słynny przypadek Mariuszka S. z chorobą serca i płuc -gdy lekarze rozkładali już ręce , własnie ona znalazła ośrodek za granicą i wysłała dokumenty z prośbą o operowanie - dziecko żyje !!! 

Może rodzice Łukaszka mogliby skorzystać z jej pomocy w kwestii  płuc ?

Offline pjosiaczek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #111 dnia: 14 Paź 2012, 22:01:54 »
dzięki MałaCzarna za tę informację. Byc moze uda się nam skontaktować z tą Panią doktor.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #111 dnia: 14 Paź 2012, 22:01:54 »

Offline pjosiaczek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #112 dnia: 15 Paź 2012, 17:47:07 »
To od mamy Łukaszka:
"Dziś dowiedziałam się, że chodzi o niedodme. Ale nie wiemy co dalej, ile tu będziemy. Nie ma miejsc na sali pooperacyjnej więc mniej ważne zabiegi czekają "na lepsze czasy". Nie wiemy czy chore płuco go nie zdyskwalifikuje. Nic nie wiadomo, siedzimy i czekamy, i czekamy ..."

Ponawiam pytanie, czy jest ktoś z Łodzi, kto mógłby pomóc w znalezieniu w miarę taniego noclegu?

Ania
« Ostatnia zmiana: 15 Paź 2012, 18:11:55 wysłana przez pjosiaczek »

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 16 Paź 2012, 15:28:35 »

Ponawiam pytanie, czy jest ktoś z Łodzi, kto mógłby pomóc w znalezieniu w miarę taniego noclegu?

Ania

Spróbujcie zadzwonić do Fundacji ,może oni mają zarezerwowane jakieś noclegi np.w szpitalu dla rodziców swoich podopiecznych. Nie jest to nic atrakcyjnego (np.pokoik wieloosobowy na poddaszu , wanna to umywalka) ,może wiedzą o jakiś tanich noclegach ,może pacjenci wynajmują w ten sposób dorabiając sobie .

Pamiętajcie chorzy mogą należeć jednocześnie do kilku Fundacji ,więc poszukajcie w internecie inne
Fundacje /Stowarzyszenia, które pomagają chorym na serce i tam też zapytajcie.

Zapytajcie o warunki ale i o cenę . Nie pamiętam dokładnie ale ,koleżanka leżała z dzieckiem w Instytucie Matki czy Centrum,dostała zakurzony materac na podłogę -koszt bagatela 50zł .

Offline pjosiaczek

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #114 dnia: 16 Paź 2012, 15:37:59 »
No wlasnie próbujemy. Ale nie pomyslalam, ze mozna do innych fundacji tez sie zwrocic. Zaraz popatrze. Dzięki MałaCzarna, po raz setny juz chyba:)

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 16 Paź 2012, 17:53:25 »
pjosiaczek  :)
Wstawiam jako ciekawostkę najnowszą metodę leczenia chorób serca .
Własne komórki macierzyste pobrane od pacjenta naprawiają uszkodzone mięsień sercowy.
Tutaj na filmiku po zawale serca, ale gdzieś od 45 sek. pokazana jest technika pobierania komórek i sposobu podania pacjentowi.

Czy ta metoda byłaby dobra dla Łukaszka trzeba byłoby zapytać np. Dr. Zannos Grekos ,który jest kardiologiem i zajmuje się wszczepianiem własnych komórek macierzystych.

Wstawiam też filmik dla innych z tego forum , nigdy nie wiadomo komu się przyda. :)

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #116 dnia: 16 Paź 2012, 21:06:35 »
Never ending story........

PRZYJACIEL

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 17 Paź 2012, 00:07:37 »
Rzondam stałego, codziennego uaktualniania wiadomości w tym wontku! Są dni kiedy nic o tym nie ma i ja wtenczas trace rozum z nerw, że może coś z tym jest nie tak. Ładujcie o tym dużo więcej a najleprza by była kamera na żywo.
BOZE WIDZISZ I NIE GRZMISZ.skad ty człowieku sie zerwałes ,bykow nasadziłes ,ty jestes w Danii?jak beda krecic film o DZICZYZNIE to masz  zapewniona role pierwszoplanowa .obiecuje ci to .lepiej sie nie wypowiadaj tylko napisz ogłoszenie ,,kto ma słownik ortograficzny,,.wspolczuje ci .jestes ubogim facetem ,jak ci ten temat nie pasuje to POPROSTU NIE WCHODZ TU. ::) ::) ::) :o :P

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
« Odpowiedź #118 dnia: 17 Paź 2012, 17:27:28 »
BOZE WIDZISZ I NIE GRZMISZ.skad ty człowieku sie zerwałes ,bykow nasadziłes ,ty jestes w Danii?jak beda krecic film o DZICZYZNIE to masz  zapewniona role pierwszoplanowa .obiecuje ci to .lepiej sie nie wypowiadaj tylko napisz ogłoszenie ,,kto ma słownik ortograficzny,,.wspolczuje ci .jestes ubogim facetem ,jak ci ten temat nie pasuje to POPROSTU NIE WCHODZ TU. ::) ::) ::) :o :P
Przyjacielu/przyjaciolko: Mam powazna watpliwosc, kto powinien uczestniczyc w filmie o DZICZYZNIE, ale jestem sklonny poprzec twoja kandydature gdybys sie zdecydowala na debiut filmowy. To, ze ktos nawsadzal bykow w swojej pisowni nie upowaznia do takiej agresywnosci i osobistego "napadu" na czlowieka. Nie zwrocilem uwagi na to, aby w swoim watku autor nie byl zadowolony z tematu, moze odwrotnie, ale ty od razu wiesz lepiej. A nawet gdyby nie byl zadowolony, to nadal moze wchodzic tu i wyrazic swoja opinie/uwage. Dodam jeszcze, ze nie musisz tak glosno krzyczec (DUZYMI LITERAMI) i nie musisz wyrazac wspoczucia okreslajac inna osobe "ubogim facetem", to tak troche w jezyku bokserskim uderzenie poznizej pasa i oczywiscie niezbyt przyjacielskie.

MalaCzarna

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 17 Paź 2012, 20:32:08 »
Never ending story........

Widzisz Roga chorzy ludzie ,starcy to mam w sercu .

Znam wiele naprawdę wiele nieszczęśliwych historii ale wszystkie zaczynają się i kończą się tak samo- walka o środki finansowe na leczenie i porażka. Nie zdajesz sobie sprawy ile chorych umiera nie z powodu braku leków, ale braku pieniędzy za które można byłoby te leki kupić.
Pewna chora na swojej stronce wstawiła zdjęcie 5 przyjaciół .Czworo z nich już nie żyje , tylko jej się udało zebrać w porę pieniądze na leczenie i pokonać bariery urzędnicze.

Można byłoby więcej chorych uratować gdyby ...no właśnie gdyby... ludzie chcieli pomagać !
Gdyby nie myśleli kategoriami co będzie jak nam się tu 200 osób zjawi,gdyby rozumieli
rolę Fundacji /Stowarzyszeń i nie wierzyli w bzdury o zaprzepaszczaniu pieniędzy, gdyby potrafili zrobić więcej niż uronić łzę ,gdyby wreszcie chcieli nie odwracać głowy od żebrzących o życie ,gdyby...gdyby...gdyby...

Przykład małego Łukaszka miał obudzić ludzi na tym forum i wierzę że w jakiejś części się to udało.
Życzę jego rodzicom aby udało się dziecko uratować!

A ta historia z dedykacją dla ciebie Roga.

Dominik był małym, wesołym chłopcem ,miał niesamowite pomysły zobaczysz na filmiku .
Przed Bożym Narodzeniem był w szpitalu i prosił mamę aby bez niego nie ubierała choinki ,udało się i wrócił na święta (zdjęcie ok. 42sek)  Nie było pieniędzy na uratowanie chłopca ...

Never ending story........Nudne ? A może ta historia i ciebie obudzi ?
« Ostatnia zmiana: 17 Paź 2012, 20:44:21 wysłana przez MalaCzarna »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #119 dnia: 17 Paź 2012, 20:32:08 »

Formularz na a prawo pobytu dla dziecka

Zaczęty przez kahmaDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 23142
Ostatnia wiadomość 14 Lut 2008, 22:47:55
wysłana przez kahma
Pokłosie nie dla duńczyków

Zaczęty przez dania_dDział Hydepark

Odpowiedzi: 52
Wyświetleń: 73754
Ostatnia wiadomość 07 Lip 2013, 01:30:31