poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Rodzina w potrzasku  (Przeczytany 54556 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aisak

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2333
  • -Otrzymane: 626
  • Reputacja: +10/-5
Odp: Rodzina w potrzasku
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Mar 2013, 17:25:51 »
Gdzie moge to przeczytac, podaj mi sygnature orzeczenia SN.
Orzeczenie d/s Swietej Rodziny: Jezus nie byl synem Jozefa, no nie ;) ;D
"Bądź uroczy dla swoich wrogów – nic ich bardziej nie złości.... :)))"

Offline Jomir

• Super
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 599
  • -Otrzymane: 1087
  • Reputacja: +154/-86
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Mar 2013, 17:28:50 »
Dunczycy poszli po rozum do glowy i na maxa wykorzystuja dunski system opieki socjalnej. Skoro to sie im ekonomicznie oplaca byc matka samotnie wychowujaca dzieci - dodatki, ojcic placi alimenty- ulga w podatku, oraz oboje wyzsze np. kontanthjælp. Niech dalej kombinuja w tym kierunku z prawem.
Tak jak w Polsce rodza dzieci dla zasilkow i becikowego.
Juz sie skonczylo. Jak ze soba mieszkaja, to nie maja zadnych korzysci.
Fanatisme er, når man fordobler indsatsen, men har glemt målet.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Mar 2013, 17:58:32 »
Juz sie skonczylo. Jak ze soba mieszkaja, to nie maja zadnych korzysci.
Wlasnie ze soba teraz nie mieszkaja, ale wiezi ich laczace i charakter zwiazku pozostaje taki sam.
Trzeba bylo zejsc do podziemia. Oczywiscie zauwaze, ze jest to tylko czesc z ogolnej liczby rozwiedzionych jaka podaje statystyka, jednak ja sztucznie zawyzajaca.

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Mar 2013, 18:26:13 »
Prawdopodbnie skonczy sie to jednym - za 50 lat 40 % Europy to Muzulmanie, a za 100 80% to Chinczycy i Muzulmanie :)

Do tego doprowadzaja wszystkie czerowno-rozowo-lewackie rzady w Europie po drugiej wojnie swiatowej. Gej-okej, tolerancja, nie przejmujemy sie niczym, "pierdole, nie rodze" i inne takie typu: kariera zamiast dzieci i problemow :) Walka z Kosciolem i wszelkimi wartosciami i zasadami.

Ale ja wierze, ze globalne przebudzenie jest juz blisko:

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Mar 2013, 20:28:24 »
"Tak jak w Polsce rodza dzieci dla zasilkow i becikowego."

rozbawilo mie to stwierdzenie do lez.trzeba byc totalnym debilem zeby sobie robic dziecko dla zasilkow i becikowego w polsce.wychowanie dziecka do 18 r zycia potrzeba naprawde duzo pieniedzy.kiedys czytalem ze wychowanie dziecka  na zachodzie to koszt nowego mercedesa s-klase.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline ayme

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 36
  • -Otrzymane: 48
  • Reputacja: +1/-5
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Mar 2013, 20:38:52 »
Wielu pokupowalo na kredyt  razem domy w okresie gdy kazdy mial  prace (2002-2009),potem prace potracili , mniej pieniedzy ,zero sielanki no i rozwod.teraz sie spotyka pelno   frajerow, ktorzy sa bankrutami, a na dodatek zony  ich wyrzucily z domu, bo robote stracili ;Dkryzys, brak pieniedzy na zachcianki, bezrobocie=rozwod.Tak samo jest jak jedno zachoruje ,tez czesto choroba=rozwod.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Mar 2013, 20:53:44 »
"Tak jak w Polsce rodza dzieci dla zasilkow i becikowego."

rozbawilo mie to stwierdzenie do lez.trzeba byc totalnym debilem zeby sobie robic dziecko dla zasilkow i becikowego w polsce.wychowanie dziecka do 18 r zycia potrzeba naprawde duzo pieniedzy.kiedys czytalem ze wychowanie dziecka  na zachodzie to koszt nowego mercedesa s-klase.

Zycie ty chyba znasz tylko z komputera i to tej dobrej strony. Wiec jak niedoinformer to raczej z lekka doza niedowierzania a nie rozbawienia. Ja przytoczylem oficjalny fakt medialny z telewizji polskiej i niczego nie wymyslam. Choc w glebi duszy mam podobne zdanie do Twojego, to z rzeczywistymi faktami nie dyskutuje.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 19 Mar 2013, 20:53:44 »

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 19 Mar 2013, 21:18:32 »
w dani moze tak robia ale ty chyba masz niepokolei w glowie,dla jakiego zasilku i becikowego w polsce,dla 50 zl ktos robi sobie dzieci ,uderzyles sie chyba w glowie bo to co piszesz normalne nie jest.a mowia ze to tylko polacy wykorzystuja system dunski.
;D

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #23 dnia: 19 Mar 2013, 21:20:19 »
Zycie ty chyba znasz tylko z komputera i to tej dobrej strony. Wiec jak niedoinformer to raczej z lekka doza niedowierzania a nie rozbawienia. Ja przytoczylem oficjalny fakt medialny z telewizji polskiej i niczego nie wymyslam. Choc w glebi duszy mam podobne zdanie do Twojego, to z rzeczywistymi faktami nie dyskutuje.

"niedoinformer" sam to slowo wymysliles?

przeczytaj teraz o tym swoim "fakcie medialnym"
http://pl.wikipedia.org/wiki/Faktoid i     http://sjp.pwn.pl/slownik/3281529/fakt_prasowy,_medialny
 czasem zamiast ogladac tv i wierzyc we wszystko co powiedza, uzyj wlasnego rozumu. ja nie napisalem ze cos wymyslasz.wymyslil ktos inny,a ty to bez zadnego sprawdzenia podajesz dalej.internet jest nie tylko po to aby pisac glupoty.warto czasem cos przeczytac.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #24 dnia: 19 Mar 2013, 21:35:10 »

http://pl.wikipedia.org/wiki/Faktoid i     http://sjp.pwn.pl/slownik/3281529/fakt_prasowy,_medialny
 czasem zamiast ogladac tv i wierzyc we wszystko co powiedza, uzyj wlasnego rozumu. ja nie napisalem ze cos wymyslasz.wymyslil ktos inny,a ty to bez zadnego sprawdzenia podajesz dalej.internet jest nie tylko po to aby pisac glupoty.warto czasem cos przeczytac.

Wyslalem na kontakt24, bo wlasnie o takim fakcie slyszalem na ich antenie TVN24. Mysle, ze tam same jakies debile pracuja a ten Miecugow to jakis totalny wypierdek, prawda?
A czytac to moze mnie nauczusz bo cos mi nie tak idzie jak trzeba, zwlaszcza koranu w oryginale.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Mar 2013, 21:48:40 »

Ja nie uprawiam publicystyki ani dziennikarstwa, zeby informacje medialne sprawdzac, to robia ci co wlasnie tworza fakty medialne. Gdybym to ja pierwszy mial podac takie informacje publicznie o jakichs zdarzeniach oczywiscie obowiazywaloby mnie sprawdzenie tego, ale ja tylko przytoczylem informacje publiczne ktore juz sie pojawily po tejze wlasnie "obrobce" dzinnikarskiej, przytoczylem i powolalem rowniez zrodlo. Wiec sobie kolego poczytaj co komu i kiedy.
Wiemy, ze dzwoni tylko w jakim kosciele?
Byc moze niezrozumiale nieco operowlem informacja a fakt medialny, ale w gruncie rzeczy chodzilo o informacje, na ktore potocznie rowniez mowi sie fakt medialny.
« Ostatnia zmiana: 19 Mar 2013, 22:15:25 wysłana przez 1941 »

Offline Emill

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 19
  • Reputacja: +5/-3
« Odpowiedź #26 dnia: 19 Mar 2013, 22:14:53 »
Ja przytoczylem oficjalny fakt medialny z telewizji polskiej i niczego nie wymyslam. Choc w glebi duszy mam podobne zdanie do Twojego, to z rzeczywistymi faktami nie dyskutuje.
Poprawiłeś mi humor z wieczora tym oficjalnym faktem medialnym, dzieki  :)
Nie mam dzieci, ale z tego co mówią znajomi/rodzina to utrzymanie takiego małego człowieka kosztuje wpizdu i jeszcze więcej, nie mówiąc już o czasie i poświęceniach. Czy ty wierzysz w to że ktoś będzie się tak poświęcał dla paru groszy z mops-u? Nie pytam o to co mówią w telewizji tylko o twoje odczucia...

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Mar 2013, 22:18:42 »
ja pierdole, stary.gdzie sens?gdzie logika? mozna powtarzac jakies brednie tyko dlatego ze gdzies je sie uslyszalo? we wszystko wierzysz co ci ludzie powiedzaalbo zobaczysz w tv? wlasnie po to jest internet, aby spradzic jakies niedorzeczne informacje. nikt nie ocenia tego co ktos ci powiedzial, tylko ciebie ze pierdolisz glupoty.TY jestes odpowiedzialny za swoje slowa.co to za idiotyczne tlumaczenie ze nie uprawiasz publicystyki ani dziennikarstwa.ja nie jestem kucharzem ale surowych kartofli nie jadam.nie trzeba byc dziennkarzem zeby logicznie myslec.nie rzucaj sie ,tyko napisz "mea culpa" i zamykamy temat.teraz juz wiadomo w ktorym kociele dzwoni.

zakladam jeszcze opcje, ze to ja sie myle.moge napisac ze ksiezyc jest z sera, bo slyszalem tak w tv. a nie sprawdzilem tego bo i po co? przytoczylem informacje, zrodlo mojej wiedzy i wystarczy. zreszta tak wyglada wiekszosc tutaj dyskusji.ktos pomieszka tutaj pol roku, wiedze o zyciu w danii (a szczegolnie mozliwosci jezdzenia na PL blachach) zdobyl od kolegow,a koledzy mieszkaja tutaj 8 miesiecy i wiedze czerpali forum polonii...

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #28 dnia: 19 Mar 2013, 22:21:37 »
Poprawiłeś mi humor z wieczora tym oficjalnym faktem medialnym, dzieki  :)
Nie mam dzieci, ale z tego co mówią znajomi/rodzina to utrzymanie takiego małego człowieka kosztuje wpizdu i jeszcze więcej, nie mówiąc już o czasie i poświęceniach. Czy ty wierzysz w to że ktoś będzie się tak poświęcał dla paru groszy z mops-u? Nie pytam o to co mówią w telewizji tylko o twoje odczucia...

Wiesz to dotyczy regionow objetych strukturalna bieda w Polsce. Najczesciej te dzieci koncza w placowkach opiekunczych roznej masci. Rzecz dotyczy zarowno mlodych dziewczyn jak i kobiet, jednak tracacych patologia, tam gdzie jest bieda, marazm, brak perspektyw, wyksztalcenia.
Moje odzczucia?...... napisalem, ze mam takie same jak Ty ale nie doczytales.
Ch... mnie strzela na bezmyslnosc, a jeszcze wiekszy, ze doprowadza sie spoleczenstwo do takiego stanu i nic i nikt z tym nic nie robi. Wszyscy to maja w d........

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #29 dnia: 19 Mar 2013, 22:24:21 »
ja pierdole, stary.gdzie sens?gdzie logika? mozna powtarzac jakies brednie tyko dlatego ze gdzies je sie uslyszalo? we wszystko wierzysz co ci ludzie powiedzaalbo zobaczysz w tv? wlasnie po to jest internet, aby spradzic jakies niedorzeczne informacje. nikt nie ocenia tego co ktos ci powiedzial, tylko ciebie ze pierdolisz glupoty.TY jestes odpowiedzialny za swoje slowa.co to za idiotyczne tlumaczenie ze nie uprawiasz publicystyki ani dziennikarstwa.ja nie jestem kucharzem ale surowych kartofli nie jadam.nie trzeba byc dziennkarzem zeby logicznie myslec.nie rzucaj sie ,tyko napisz "mea culpa" i zamykamy temat.teraz juz wiadomo w ktorym kociele dzwoni.

zakladam jeszcze opcje, ze to ja sie myle.moge napisac ze ksiezyc jest z sera, bo slyszalem tak w tv. a nie sprawdzilem tego bo i po co? przytoczylem informacje, zrodlo mojej wiedzy i wystarczy. zreszta tak wyglada wiekszosc tutaj dyskusji.ktos pomieszka tutaj pol roku, wiedze o zyciu w danii (a szczegolnie mozliwosci jezdzenia na PL blachach) zdobyl od kolegow,a koledzy mieszkaja tutaj 8 miesiecy i wiedze czerpali forum polonii...

A jak dlugo hero Ty mieszkasz w Danii? Bo ja miesiac juz jestem i wiedze czerpie wlasnie z polnia info i jezdze na pl blachach, informacje pomogly. Wszystkim pomocnym forumowiczom szczerze za porady i info dziekuje, a Ciebie drogi Hero prosze o odp.... sie odemnie. amen.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 19 Mar 2013, 22:24:21 »

porod w Danii+rodzina

Zaczęty przez jaroslawdkDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6033
Ostatnia wiadomość 17 Lut 2008, 20:18:42
wysłana przez anha
rodzina

Zaczęty przez piotrz01Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4108
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2013, 14:57:16
wysłana przez aisak
CAŁA RODZINA W DANII

Zaczęty przez arobar72Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4769
Ostatnia wiadomość 28 Sie 2012, 18:00:35
wysłana przez slaban
Przeprowadzka z rodziną

Zaczęty przez ninczasekDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 13667
Ostatnia wiadomość 24 Paź 2015, 01:43:26
wysłana przez farvela
rodzina 3 osobowa-przymiarki

Zaczęty przez luck_Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 13663
Ostatnia wiadomość 02 Lis 2007, 11:50:52
wysłana przez malin