poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Rodzina w potrzasku  (Przeczytany 54563 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lukashero

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 43
  • Reputacja: +25/-24
Odp: Rodzina w potrzasku
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Mar 2013, 22:47:21 »
gowno mnie obchodzi na jakich blachach jezdzisz.dla mnie to mozesz nawet na chinskich.nie interesuje mnie takze skad czerpiesz wiedze.ja do ciebie personalnie nic nie mam,bo cie nie znam.wkurzaja mnie tylko  ludzie tacy jak ty.i nie chodzi mi to ze pisza glupoty, bo to kademu sie zdarza, ale tacy ktorzy nie potrafia przyznac sie do bledu i robia z siebie jeszcze wiekszego idiote.
Nie dyskutuj z idiota, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1153
  • -Otrzymane: 728
  • Reputacja: +1/-0
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Mar 2013, 23:00:40 »
gowno mnie obchodzi na jakich blachach jezdzisz.dla mnie to mozesz nawet na chinskich.nie interesuje mnie takze skad czerpiesz wiedze.ja do ciebie personalnie nic nie mam,bo cie nie znam.wkurzaja mnie tylko  ludzie tacy jak ty.i nie chodzi mi to ze pisza glupoty, bo to kademu sie zdarza, ale tacy ktorzy nie potrafia przyznac sie do bledu i robia z siebie jeszcze wiekszego idiote.

A mnie jeszcze bardziej wkurzaja tacy co pisza z takimi idiotami jak ja, co robia z siebie najwiekszego idiote. Do Ciebie personalnie tez nic nie mam to tylko forum, kazdemu sie zdarza.

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 19 Mar 2013, 23:02:03 »
A mnie jeszcze bardziej wkurzaja tacy co pisza z takimi idiotami jak ja, co robia z siebie najwiekszego idiote. Do Ciebie personalnie tez nic nie mam to tylko forum, kazdemu sie zdarza.
no kazdemu  :o

Offline Emill

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 19
  • Reputacja: +5/-3
« Odpowiedź #33 dnia: 19 Mar 2013, 23:07:08 »
Strasznie dużo tu nienawiści ostatnimi czasy  :'(
Ja próbuję tylko zrozumieć jakim cudem można w Polsce zarobić na dziecku zarobić (nie mówię tu o jakichś ekstremach typu sprzedawanie dzieci)?
Niech to będą nawet tereny ze strukturalnym bezrobociem, to z tego co sobie jako-tako liczę to za Chiny ludowe nie mam pojęcia gdzie tu ma być zarobek???

myszka0807

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 19 Mar 2013, 23:10:14 »
Daj sobie spokoj dzis chyba wszystkich ponioslo

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Mar 2013, 04:09:58 »
Prawdopodbnie skonczy sie to jednym - za 50 lat 40 % Europy to Muzulmanie, a za 100 80% to Chinczycy i Muzulmanie :)

Do tego doprowadzaja wszystkie czerowno-rozowo-lewackie rzady w Europie po drugiej wojnie swiatowej. Gej-okej, tolerancja, nie przejmujemy sie niczym, "pierdole, nie rodze" i inne takie typu: kariera zamiast dzieci i problemow :) Walka z Kosciolem i wszelkimi wartosciami i zasadami.

Ale ja wierze, ze globalne przebudzenie jest juz blisko:

Nooo, najlepiej NAKAZAĆ kobietom (BIAŁYM, zeby nie było ::) :P ) rodzić dzieci  ;D ;D ;D.
Wtedy "rasa Panów" będzie uratowana... 8) ::)...
No, a Kościół Kat., jaki, ach, wspaniały przykład daje w kwestii tego "rozmnażania się"  ;D ;D ;D.
Tylko, ciekawe, ze to Protestantom wolno miec zony (czy mężów) i dzieci, będąc pastorem  ;D 8) .
A Ty, Makar? Jak to z Tobą jest?
Rozmnozyłeś się już?Urodziłeś coś sobie?
Bo jak nie, to racz się nie wypowiadać w kwestii kto i kiedy powinien rodzić dzieci.
Chyba, że wyznajesz zasadę, jak ci dyskutowani tutaj , "bóg dał dziecko, da i na dziecko i co rok to prorok".
Choć może ty lepiej tych dzieci nie miej...bo jeszcze je wychowasz na takich małych faszystów, jak ty...
A to "globalne przebudzenie" w Europie też juz przerabialiśmy...Zaczęło się w Niemczech, w latach 30tych... >:( >:( >:(

No i tak do meritum sprawy wracając, to popełniamy przedw wszystkim jeden poważny błąd myslowy.Otóż mierzymy innych swoją miarą.To, że nam, "normalnym ludziom", w głowach się nie mieści, ze ktoś może chciec rodzić dzieci dla "becikowego", nie oznacza, że takich osób nie ma.

Sama widziałam kiedys w TV reportaż na ten temat. I nie teorie i wywody "panów redaktorów", tylko właśnie wywiady z "bezpośrednio zainteresowanymi"...Powiem jedno- masakra!!!Ale, niestety, choć to margines, to i tacy są. I słowo "margines" jak najbardziej świadomie tu użyte...niestety...
Wszyscy piszący tutaj, że to bzdura, przyjmują, że takie osoby podejma trud wychowania takiego dziecka.Nic bardziej błędnego.Dziecko tuła się po państwowych zakładach opiekuńczych, czasem porzucone od razu, czasem odebrane "kochającym rodzicom", bo było zaniedbywane w straszliwy sposób.Do adopcji się nie nadaje, bo rodzice praw nie chcą się zrzec...a w "międzyczasie" "rodzą sobie" kolejnego potomka, który dzieli los braciszków i siostrzyczek.No, ale "becikowe" odebrane, można zaszaleć...
W tym reportażu, ktory oglądałam, te "mamuśki" cieszyły się jakby ktoś im milion dolarów podarował, z tego 1000 zł "becikowego".Bo to dla nich są pieniądze, których naraz przez całe życie na oczy nie widziały. A czy to wystarczy na wychowanie i utrzymanie dziecka?
A kto by sie takimi drobiazgami przejmował, ważne, ze pieniądze z MOPSu w garści, a jak się skończą, to się zobaczy, co dalej.
Niestety, ale to jest sposób "myslenia" takich ludzi.
Dlatego przestańcie się odsądzac od czci i wiary, bo obie strony poniekąd mają rację :).
"Normalny" człowiek nie podejmuje decyzji o rodzicielstwie ze względu na te , pożal się boże, zasiłki.
Ale inna sprawa to to, czy beneficjenci tychże zasiłków, decyzję o rodzicielstwie podejmują w sposób świadomy, w sensie, mając pełną świadomość wynikających z tego obowiązków.
Nie zapomionajmy, że to juz któres tam pokolenie "wyuczonej bezradności"...

" Polak gorszego sortu"

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Mar 2013, 06:48:56 »
No niestety przytrolowalem wczoraj w temacie watku, zwiedziony nieco od tematu przez "sforke" forumowiczow, ktorzy nie odnosili sie do przyczyn dlaczgo nagle wzrosla znacznie liczba rozwodow, a czy mozna zarobic na dzieciach.
Przepraszajac za siebie, w nawiazaniu do temtu dostrzeglem jedna z mozliwych i wysoce prawdopodobna przyczyne rozwodow.
Nawet tu na forum widac, ze komunikowanie sie ludzi jest niezmiernie trudna sprawa i jak ludzie nie moga sie dogadac to konczy sie rozwodem. Tu na forum jakimis przpychankami tylko.
Bo np. jaka zona i jaki maz, zdzierzy pouczanie, bez proby zrozumienia jego stanowiska i doswiadczen z ktorych te stanowisko wynika?

Z danych nie doczytalem, jak to sie ma do grup wiekowych, wyksztalcenia itd. dlatego przy suchych cyfrach, ciezko dociekac przyczyn, bo problem jak zwykle jest skomplikowanie zlozony a kazdy przypadek inny.

Ponadto, przyczyna rozwodow, lezy gdzies na poczatku, czyli kto, kiedy, jak i dlaczego zawiera zwiazek malzenski.
Tak jak ktos tu juz napisal, jak panienka poleciala na furke i niezly status materialny na tamta chwile i popsulo sie po drodze a bryka odjechala to misja malzenska wg. tych pan rowniez dobiegla konca i odwrotnie wzgledem panow tez dotyczy.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #36 dnia: 20 Mar 2013, 06:48:56 »

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
  • Reputacja: +0/-0
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Mar 2013, 14:38:40 »
Nooo, najlepiej NAKAZAĆ kobietom (BIAŁYM, zeby nie było ::) :P ) rodzić dzieci  ;D ;D ;D.
Wtedy "rasa Panów" będzie uratowana... 8) ::)...
No, a Kościół Kat., jaki, ach, wspaniały przykład daje w kwestii tego "rozmnażania się"  ;D ;D ;D.
Tylko, ciekawe, ze to Protestantom wolno miec zony (czy mężów) i dzieci, będąc pastorem  ;D 8) .
A Ty, Makar? Jak to z Tobą jest?
Rozmnozyłeś się już?Urodziłeś coś sobie?
Bo jak nie, to racz się nie wypowiadać w kwestii kto i kiedy powinien rodzić dzieci.
Chyba, że wyznajesz zasadę, jak ci dyskutowani tutaj , "bóg dał dziecko, da i na dziecko i co rok to prorok".
Choć może ty lepiej tych dzieci nie miej...bo jeszcze je wychowasz na takich małych faszystów, jak ty...
A to "globalne przebudzenie" w Europie też juz przerabialiśmy...Zaczęło się w Niemczech, w latach 30tych... >:( >:( >:(

No i tak do meritum sprawy wracając, to popełniamy przedw wszystkim jeden poważny błąd myslowy.Otóż mierzymy innych swoją miarą.To, że nam, "normalnym ludziom", w głowach się nie mieści, ze ktoś może chciec rodzić dzieci dla "becikowego", nie oznacza, że takich osób nie ma.

Sama widziałam kiedys w TV reportaż na ten temat. I nie teorie i wywody "panów redaktorów", tylko właśnie wywiady z "bezpośrednio zainteresowanymi"...Powiem jedno- masakra!!!Ale, niestety, choć to margines, to i tacy są. I słowo "margines" jak najbardziej świadomie tu użyte...niestety...
Wszyscy piszący tutaj, że to bzdura, przyjmują, że takie osoby podejma trud wychowania takiego dziecka.Nic bardziej błędnego.Dziecko tuła się po państwowych zakładach opiekuńczych, czasem porzucone od razu, czasem odebrane "kochającym rodzicom", bo było zaniedbywane w straszliwy sposób.Do adopcji się nie nadaje, bo rodzice praw nie chcą się zrzec...a w "międzyczasie" "rodzą sobie" kolejnego potomka, który dzieli los braciszków i siostrzyczek.No, ale "becikowe" odebrane, można zaszaleć...
W tym reportażu, ktory oglądałam, te "mamuśki" cieszyły się jakby ktoś im milion dolarów podarował, z tego 1000 zł "becikowego".Bo to dla nich są pieniądze, których naraz przez całe życie na oczy nie widziały. A czy to wystarczy na wychowanie i utrzymanie dziecka?
A kto by sie takimi drobiazgami przejmował, ważne, ze pieniądze z MOPSu w garści, a jak się skończą, to się zobaczy, co dalej.
Niestety, ale to jest sposób "myslenia" takich ludzi.
Dlatego przestańcie się odsądzac od czci i wiary, bo obie strony poniekąd mają rację :).
"Normalny" człowiek nie podejmuje decyzji o rodzicielstwie ze względu na te , pożal się boże, zasiłki.
Ale inna sprawa to to, czy beneficjenci tychże zasiłków, decyzję o rodzicielstwie podejmują w sposób świadomy, w sensie, mając pełną świadomość wynikających z tego obowiązków.
Nie zapomionajmy, że to juz któres tam pokolenie "wyuczonej bezradności"...

O jezu, o jezu.

Nic nie dolozylem jeszcze nic, bo mam 22 lata i niedokonczona edukacje. Na pewno do 30 sie doloze i bede chcial miec 2-3 dzieci. Postaram sie nie zajmowac nowym wypustem Iphonow i Ipadow, kariera w korporacji i wspieraniem lewackich dewiacji :) Poza tym jestem niewierzacy.

Duzo sie mnie czepiasz, ale sensu i konkretow w twoich odpowiedziach jakos prozno mi sie doszukac. A jakie to obudzenie bylo w latach 30-tych ? Polaczenie dwoch czerwonych/socjaliostycznych terrorow ? I to nie bylo w latach 30-tych, a juz po 1917, a dopabuse potem od 33.

Zreszta ja napisalem tylko o kreowaniu jakiegos dziwnego "lifestylu" - nie interesuj sie, konsumpcja, korporacja, nowy Iphonik, nie przejmuj sie niczym itp. Nie wiem po co od razu jakies zaczepki. Uznam to za odmiane dunskiej rasistki z mojej pracy - ma na imie Betina i mnie nie za bardzo lubi. Moze jestes jej odpowiednikiem na tym forum :) Ona tez jest zawsze happy, a jakby mogla to by zabila za pochodzenie i swojego ex meza z Serbii, ktory nie przychylal sie jej do jej pogladow, a raczej ich braku (tak opowiadala) :D

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Mar 2013, 14:42:33 »
O jezu, o jezu.

Nic nie dolozylem jeszcze nic, bo mam 22 lata i niedokonczona edukacje. Na pewno do 30 sie doloze i bede chcial miec 2-3 dzieci. Postaram sie nie zajmowac nowym wypustem Iphonow i Ipadow, kariera w korporacji i wspieraniem lewackich dewiacji :) Poza tym jestem niewierzacy.

Duzo sie mnie czepiasz, ale sensu i konkretow w twoich odpowiedziach jakos prozno mi sie doszukac. A jakie to obudzenie bylo w latach 30-tych ? Polaczenie dwoch czerwonych/socjaliostycznych terrorow ? I to nie bylo w latach 30-tych, a juz po 1917, a dopabuse potem od 33.

Zreszta ja napisalem tylko o kreowaniu jakiegos dziwnego "lifestylu" - nie interesuj sie, konsumpcja, korporacja, nowy Iphonik, nie przejmuj sie niczym itp. Nie wiem po co od razu jakies zaczepki. Uznam to za odmiane dunskiej rasistki z mojej pracy - ma na imie Betina i mnie nie za bardzo lubi. Moze jestes jej odpowiednikiem na tym forum :) Ona tez jest zawsze happy, a jakby mogla to by zabila za pochodzenie i swojego ex meza z Serbii, ktory nie przychylal sie jej do jej pogladow, a raczej ich braku (tak opowiadala) :D

Zaraz tam Bttina Cie nie lubi, moze wrecz przeciwnie i ma chrapke na takie ciacho? A ze moze jej nie wychodzi po jej mysli to co sie dziwisz, ze wsciekla? Tez bys byl.

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Mar 2013, 14:45:25 »
 ;D
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline silk

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 32
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Mar 2013, 15:17:56 »
Widze, ze zarty sie szanownych forumowiczow trzymaja. No to ja ze swojej strony dorzuce cos co byc moze ma zwiazek z glownym tematem tego watka:
17.616 peniser i klemme på ni år

http://www.bt.dk/utroligt-men-sandt/17.616-peniser-i-klemme-paa-ni-aar

po takim czyms to nie dziwne, ze partnerki chca rozwodu  :o
ale najwazniejsze, ze testiklerne næsten altid går fri - wiec bedzie rodzina

Offline happybeti

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1104
  • -Otrzymane: 715
  • Reputacja: +48/-71
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Mar 2013, 15:50:27 »
Do tego doprowadzaja wszystkie czerowno-rozowo-lewackie rzady w Europie po drugiej wojnie swiatowej. Gej-okej, tolerancja, nie przejmujemy sie niczym, "pierdole, nie rodze" i inne takie typu: kariera zamiast dzieci i problemow :) Walka z Kosciolem i wszelkimi wartosciami i zasadami.

Niewierzący a tak o Kościół się upominasz? No, no... 8)

To, żeś młody, to "widać, słychac i czuć"  ;) ;D.Więc oczywiście, że żartowałam z tym "rozmnożeniem się".
Cóż...wszystko ładnie -pięknie,wartości, precz z konsumpcją itp.
Aczkolwiek nie przypuszczam, byś żył w lepiance bez prądu, zasuwał w łapciach zrobionych z opon, oraz zakradał się do znajomych, by cichaczem z ich kompa i internetu skorzystać.
Widzisz, pojęcie "konsumpcjonizmu" i "dóbr materialnych" jest bardzo względne.
Co dla kogoś jest szczytem idiotycznej ekstrawagancji lub niedościgłym luksusem, dla innego jest całkiem normalnym, używanym na codzień przedmiotem  8).
Musze lecieć, więc nie zdążyłam napisac wszystkiego ::) :-\
" Polak gorszego sortu"

Offline @ae@

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 242
  • Reputacja: +16/-12
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Mar 2013, 16:49:58 »
...Walka z Kosciolem i wszelkimi wartosciami i zasadami. ...

A te zasady to czyje? Twoje? Moje? Eltona Johna? Bo on tez  na pewno ma i zasady i wartosci, tak jak i ty.
...na nasze oddalenie, na naszą nieobecność i rozmów obojętność listek, iskierkę, cień jak kotwicę wbij w nasze serca.... Leszek Aleksander Moczulski

Offline makarpoland

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 44
« Odpowiedź #43 dnia: 20 Mar 2013, 17:28:12 »
Ano takie chociazby zasady, ktore rzadza tym swiatem od zawsze - laczymy sie w pary, robimy dzieci na przyklad.

A nie promowanie gejostwa, feminizmu i obrazanie osob wierzacych i nazywnie ich ciemnogrodem czy katolami. Kosciol jaki by nie byl, to zawsze stal po dobrej stronie - czy w czasie II wojny swiatowej, czy podczas komuny. I z tego co mi wiadomo promuje model rodziny mezczyzna + kobieta. Dla mnie to wystarczy zeby zauwazyc jak silne sa ataki na rodzince i wierzacych w Europie.

A to, ze jestem mlody ? Co z tego ? Mozna byc starym i glupim. Po komentarzach tego typu widac komus brakuje jakichs argumentow, puenty itp. Wystarczy napisac, ze spadam ,a ty jestes mlody i glupi. I jeszcze "obrona kosciola". Gdzie ja bronilem kosciol ? Zdaniem "walka z kosciolem" ?

Napisalem swoje zdanie i komentarz, wrzucilem link do piosenki, a tu, ze mlody, glupi :) Hehe, ach te polskie klimaty, a potem zakladane tematy czemu to my tacy niedobrzy i sie nie lubimy. Forumowych madrali tu pelno chociaz forum zaczalem przegladac od 1 marca :D

I nie wiem tez co ma wiek do napisania, ze kosciol w Europie jest pod silna presja, a rodzina rozbijana przez rozne zewnetrzne sily. Trzeba byc Einsteinem ? Nie opracowalem na forum metody wytapiania zlota w domowych warunkach, tylko napisalem swoje zdanie.

Offline 1941

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
    • Autor wpisu.
« Odpowiedź #44 dnia: 20 Mar 2013, 18:04:34 »
Skoro z suchej statystycznej nie mozna wnioskowac chocby przedzialu wiekowego jakiego dotyczy "katastrofa" rozwodzacych sie malzenstw, a prowadzimy tu czysto teoretyczne rozwazania co do przyczyn, mysle, ze znalazlem jedna z takich przyczyn, ktorych jest pewnie wiele, ale co tam prosze

http://facet.interia.pl/seks-i-zwiazki/news-cala-prawda-o-nimfomankach,nId,944520

A tutaj cos, rodzic dzieci, jak przeczytalem tez by mi sie odechcialo rodzic

http://www.styl.pl/magazyn/reportaz/news-serce-na-lekarstwo,nId,944143
« Ostatnia zmiana: 20 Mar 2013, 18:19:56 wysłana przez 1941 »

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #44 dnia: 20 Mar 2013, 18:04:34 »

porod w Danii+rodzina

Zaczęty przez jaroslawdkDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 6033
Ostatnia wiadomość 17 Lut 2008, 20:18:42
wysłana przez anha
rodzina

Zaczęty przez piotrz01Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 4108
Ostatnia wiadomość 14 Sty 2013, 14:57:16
wysłana przez aisak
CAŁA RODZINA W DANII

Zaczęty przez arobar72Dział Rodzina ...

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 4769
Ostatnia wiadomość 28 Sie 2012, 18:00:35
wysłana przez slaban
Przeprowadzka z rodziną

Zaczęty przez ninczasekDział Rodzina ...

Odpowiedzi: 21
Wyświetleń: 13669
Ostatnia wiadomość 24 Paź 2015, 01:43:26
wysłana przez farvela
rodzina 3 osobowa-przymiarki

Zaczęty przez luck_Dział Pomoc!

Odpowiedzi: 28
Wyświetleń: 13663
Ostatnia wiadomość 02 Lis 2007, 11:50:52
wysłana przez malin